Πετρακάκος: Ο ληστής με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Η δράση του Γιώργου Πετρακάκου και τα στοιχεία που έχει εναντίον του η ΕΛ.ΑΣ.

petrakakos-o-listis-me-to-daxtulo-sti-skandali
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, στις 17 Απριλίου 2008, είχε σκοτώσει 39χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στον Χολαργό, με πιστόλι που είχε βρεθεί στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα. Είναι ο εύσωμος άνδρας με το στρατιωτικό παντελόνι, το καπέλο τζόκει και τα γυαλιά ηλίου. Σχεδόν σε όλες τις ληστείες, δίνει εντολές σε συνεργούς και θύματα με το προτεταμένο δείκτη του αριστερού του χεριού, ενώ με το δεξί κράταγε πάντα το πιστόλι έχοντας το δάκτυλο που πατά στη σκανδάλη εκτός αυτή, όπως συνήθως κάνουν οι αστυνομικοί!  

 

          Αυτό το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο ακόμη ληστείες το καλοκαίρι του 2006 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και το Μοσχάτο Αττικής. Στη ληστεία της Πυλαίας, οι δράστες είχαν αποσπάσει το πιστόλι του διευθυντή της τράπεζας, το οποίο τον Αύγουστο του 2008 βρέθηκε στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα, όταν είχε συλληφθεί με αντιεξουσιαστές συνεργούς του, στο κρησφύγετο που κρατούσαν όμηρο τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά.

          Στο οπλοστάσιο του Παλαιοκώστα στη Σουρωτή Χαλκιδικής, είχαν εντοπιστεί μεταξύ άλλων το δίπλωμα οδήγησης του Γιώργου Πετρακάκου, τρεις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και ένα αντιαρματικό RPG-7, ίδιας παρτίδας με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας στις 12 Ιανουαρίου 2007 για να πλήξει το θυρεό της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

          Το υποπολυβόλο ΜΡ5, που είχε βρεθεί στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη, είχε αφαιρεθεί από τον αστυνομικό φύλακα τράπεζας κατά τη διάρκεια ληστείας, στις 25 Αυγούστου 2004 στην οδό Βασ. Ολγας στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, το αυτοκίνητο μάρκας Renault Scenic, που είχαν στην κατοχή τους μέλη του Επαναστατικού Αγώνα πριν από τη σύλληψή τους τον Απρίλιο του 2010, φέρεται να το είχε κλέψει ο Γιώργος Πετρακάκος στις 31 Αυγούστου 2007 από το σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, ενώ ένα δεύτερο είχε χρησιμοποιηθεί σε απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην Επανωμή και στην απαγωγή Μυλωνά.

          Ο Γιώργος Πετρακάκος συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία Τράπεζας στον Χολαργό, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε σκοτωθεί ο 39χρονος αστυνομικός, που παράλληλα εργαζόταν παράνομα σε εταιρεία σεκιούριτι της Τράπεζας, μετά από συμπλοκή με τους δράστες. Γενετικό υλικό του Γιώργου Πετρακάκου,  που είχε εντοπιστεί στο ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποιήσαν για τη διαφυγή τους στη ληστεία στο Δίστομο, ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο που είχε βρεθεί σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας, που είχε γίνει στις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό. Οι δράστες είχαν αρπάξει 14.500 ευρώ και είχαν σκοτώσει με 4 σφαίρες τον 39χρονο αστυνομικό, ο οποίος κατά τη διάρκεια των ρεπό του εργαζόταν παράνομα σε εταιρεία σεκιούριτι.

Το ίδιο βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο που είχε εντοπιστεί σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που έγινε στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook