Προφυλακισμένος σχεδόν τρεις μήνες είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά τις εξελίξεις, σχετικά με τα σεξουαλικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, 3 κακουργήματα, έναν βιασμό και 2 απόπειρες.
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η θέση σου συνεχώς δυσχεραίνει μετά και την απόρριψη από τον εισαγγελέα του αιτήματος αποφυλάκισής του.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Spirto, οι γυναίκες που δέχτηκαν επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον έχουν καταγγείλει φέρονται να προχωρούν σε αγωγές ζητώντας αποζημιώσεις εκατομμυρίων.
Το ίδιο δημοσίευμα θέλει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη να μπαίνει σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση σε αυτή την δικαστική διαμάχη, καθώς η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου φέρεται, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, να προχωράει στο διαζύγιο, παρόλο που μέχρι τώρα έδειχνε να τον στηρίζει.
Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα η κα. Νίνου διέψευσε το εν λόγω δημοσίευμα, δηλώνοντας μέσω των δικηγόρων της πως είναι ανακριβής η πληροφορία περί διαζυγίου.
Διαγεγραμμένη πορεία προς το διαζύγιο
Επακόλουθο της περιπέτειας που έχει βρεθεί αντιμέτωπος ο 57χρονος Πέτρος Φιλιππίδης, οι ισχυροί κραδασμοί στην οικογενειακή του γαλήνη και τη σχέση του με τη γυναίκα του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, τον Μάιο, τα πράγματα στην εστία του ζεύγους Φιλιππίδη – Νίνου στο Ψυχικό μόνο καλά δεν ήταν.
Φήμες ανέφεραν ότι στη βίλα τους στο Ψυχικό οι καβγάδες ήταν ομηρικοί για το δρόμο που πήρε η ζωή τους.
Μάλιστα ο Φιλιππίδης φέρεται να είχε πει στη γυναίκα του, Ελπίδα Νίνου, πως αν μετά την απολογία του ο ίδιος προφυλακιστεί να πάρει το παιδί τους και να εξαφανιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να καταλαγιάσει το σκάνδαλο.
Επίσης φερόταν να έχει ζητήσει επίσης να πάρουν διαζύγιο άμεσα.
Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις, οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.
Ο ηθοποιός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Ιούλιο, μετά την απολογία του. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν μεταξύ άλλων, πως "η μακρά περίοδος δράσης του Πέτρου Φιλιππίδη, από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος των θυμάτων του" αν επανέλθει στα επαγγελματικά του καθήκοντα θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα.