X

Πέτρος Φιλιππίδης: Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του - Το σκεπτικό των δικαστών που "βλέπουν" εθισμό και κίνδυνο

Αυτοί είναι οι λόγοι που απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη.

Γράφει: TheToc team
NDP

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκεπτικό με το οποίο οι δικαστές αποφάσισαν να μην κάνουν δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Η εφημερίδα "Real News" αποκάλυψε το σκεπτικό με το οποίο οι Αρχές απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του γνωστού ηθοποιού ο οποίος υποστήριξε ότι κρίθηκε προφυλακιστέος με ανύπαρκτα στοιχεία.

Οι δικαστές στο σκεπτικό τους κάνουν λόγο για ιδιαίτερη επικινδυνότητα του κατηγορούμενου, καθώς επίσης και σταθερή ροπή και εθισμό στην τέλεση συναφών εγκλημάτων.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι "εκμεταλλευόμενος το εγνωσμένο κύρος του και την καταξίωσή του στον χώρο ως ηθοποιού, σκηνοθέτη και θιασάρχη επεδίωκε συναντήσεις με τα θύματά του και εκμεταλλευόμενος της επιθυμία τους για εύρεση εργασίας και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους τις απομόνωνε σε ιδιωτικούς χώρους, γραφείο, καμαρίνι, αυτοκίνητο και με ιδιαίτερη σκληρότητα και αναλγησία, χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση, προέβαινε ή επιχειρούσε να προβεί σε γενετήσιες πράξεις μαζί τους". Παράλληλα, σημειώνεται ότι εμφανιζόταν αμετανόητος, ακόμα και μετά την τέλεση των πράξεών του, απευθύνοντας χυδαίες εκφράσεις και απειλές εναντίον των θυμάτων του.

Έτσι λοιπόν, βάσει των παραπάνω "κρίνεται αιτιολογημένα πως αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα".

Χαρακτηριστικά αναφέρεται κατάθεση μάρτυρα που αναφέρεται πως εστάλη στο κινητό τηλέφωνο παθούσας, ένα χυδαίο μήνυμα από τον Πέτρο Φιλιππίδη με πλήρως ακατάλληλο περιεχόμενο.

Διαβάστε Επίσης

Παράλληλα, σημειώνουν οι δικαστές ότι κανένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου δεν έχει ιδία αντίληψη για τα καταγγελλόμενα περιστατικά, ενώ όσα καταθέτουν αποτελούν κατά ισχυρισμούς που ο ίδιος τους έχει μεταφέρει.

Ακόμα, αρνητικοί ήταν οι δικαστές και στην αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με βραχιολάκι, που ο κατηγορούμενος ζητούσε.

Πηγή: Εφημερίδα "Real News"