Στη σύλληψη έξι Ελλήνων, ηλικίας 50, 49, 47, 45, 42 34 ετών, προχώρησαν το απόπγευμα χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Γυθείου για παράβαση των διατάξεων του Ν. 3028/2002 «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου ότι άγνωστος αριθμός ατόμων διενεργούσε υποβρύχια δραστηριότητα με καταδυτικές συσκευές στη θαλάσσια περιοχή του ενάλιου Ρωμαϊκού ναυαγίου στο Λιμένι του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Άμεσα το λιμενικό έφτασε στην περιοχή και διαπίστωσε ότι οι δύτες είχαν πλέον επιβιβασθεί σε Ι.Χ.Ε. οχήματα στα οποία υπήρχε καταδυτικός εξοπλισμός, ενώ έτερο άτομο παρέδωσε στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διάφορα αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Στο πλαίσιο διενέργειας προανάκρισης, οι 6 συνελήφθησαν για παράβαση διατάξεων του νόμου “για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς” ενώ τα παραδοθέντα αντικείμενα πρόκειται να αξιολογηθούν από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Από το Λιμεναρχείο Γυθείου κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός.
φωτό από το www.hcg.gr