
Στον ανακριτή βρίσκονται οι 11 συλληφθέντες για την αρπαγή σοκ του γυμνασιάρχη, στην Πιερία επειδή τηρούσε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία για τον κορονοϊό.
Όπως είπε ο δικηγόρος τους, Βασίλης Νουλέζας στον ΣΚΑΪ, θα ζητήσουν προθεσμία για την Τρίτη, προκειμένου οι "11" που δηλώνουν πως ανήκουν στους "Θεματοφύλακες του Συντάγματος", να απολογηθούν.
Ο συνήγορός τους δήλωσε ότι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120. "Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται", σημείωσε.
Ο κ. Νουλέζας ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το Σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε, υποστήριξε.
Το προφίλ του "θιάσου"
Σύμφωνα με το e-pieria, ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ των αρνητών που διακινούν ψευδείς ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πανδημία και τα εμβόλια. Πολλοί από τους 11 δεν έχουν καμία σχέση με την Πιερία και δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το πώς βρέθηκαν εκεί. Συγκεκριμένα:
1 κατάγεται από το Ίλιον της Αθήνας και είναι άνεργος
1 κατάγεται από τη Νάουσα
1 είναι απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα
2 είναι αγρότες από την Ημαθία και την Πιερία
1 γυναίκα είναι χορεύτρια και ιδιοκτήτρια σχολής χορού και φαίνεται να ήταν και η συντονίστρια των 11 μέσα από ομάδα που είχαν δημιουργήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Tα μέλη της ομάδας είχαν κάνει αρκετές διαδικτυακές συναντήσεις στο παρελθόν και μάλιστα τον μήνα Νοέμβριο, ένας άνδρας από την Ημαθία, που φέρεται να είναι και ενορχηστρωτής της αρπαγής του εκπαιδευτικού-, είχε πάει ξανά στο ίδιο σχολείο της Πιερίας και υπέβαλε μήνυση στον διευθυντή. Ο Γυμνασιάρχης είχε απαντήσει και αυτός με τη σειρά του με μήνυση κατά του συγκεκριμένου άνδρα.
Στις καταθέσεις τους οι συλληφθέντες σημειώνουν ότι δεν γνώριζαν ότι θα προχωρούσαν σε "απαγωγή του καθηγητή" και πως είχαν πάει στο σχολείο για μια συνάντηση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο τρεις από τους 11 έχουν παιδιά στο σχολείο. Οι υπόλοιποι είναι από γύρω περιοχές.
Τα fake news στα social media και οι ασυνάρτητες αναρτήσεις
Η προκλητικότητα των 11, εννέα ανδρών και δύο γυναικών, φαίνεται πως δεν έχει όρια αφού ενόψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορονοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.
Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή "Live News" του Mega, οι εν λόγω "ψεκασμένοι" φέρονται να διατηρούν έναν καλλιτεχνικό σύλλογο, μέσω του οποίου και με τη βοήθεια του Facebook προσπαθούν να "στρατολογήσουν" κόσμο για τις... πρακτικές τους, ενώ στο παρελθόν έχουν συστηθεί και ως Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς.
Ένα από κείμενα στις αναρτήσεις στο Facebook, φέρει την υπογραφή του κυρίου με το μπουρνούζι στη φωτογραφία, του Κ.Κ., ο οποίος φέρεται να είναι και ο "αρχηγός" τους:

"Προς κάθε Έλληνα πολίτη, Η ΕΠΊΤΑΞΗ έγινε για όλον τον Ελληνικό Λαό. Έχει δικαίωμα να ενεργήσει με αυτήν ο κάθε Έλληνας πολίτης, ακόμη και κάθε γονέας που έχει υποκύψει εκβιαστικά σε ιατρική πράξη, με την ενεργό συμμετοχή πολλών κατά τόπων εισαγγελικών αρχών που στρέφονται ενάντια σε κάθε πολίτη στοιχειοθετωντας στοιχεία εναντίον του , όπως διέγερση σε ανυπακοή, ενώ αντιθέτως υποθάλπουν το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας. Πριν κινηθούν για οτιδήποτε ας θυμηθούν τον Όρκο τους ΥΠΑΚΟΉ ΣΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ. Αυτοί ύψωσαν το χέρι τους και έδωσαν Όρκο, εμείς απλά τους βοηθούμε να τον τηρήσουν και να τον τιμήσουν. Η όποια εισαγγελική αρχή στραφεί εναντίον της ΕΠΊΤΑΞΗΣ των Σχολικών κτιρίων δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς την ενεργή συμμετοχή της στην εγκληματική οργάνωση και σύσταση συμμορίας κατά του Ελληνικού λαού και κατά αυτόν τον τρόπο θα μηνυθεί".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναρτήσεις της χορεύτριας, με τίτλο: "ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ (edu.pass-Education Passport) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ".
Συγκεκριμένα έγραφε: "Απεφάσισα τελικά να υποκύψω στον εκ-βιασμό, στον ψυχικό βιασμό της ελεύθερης ψυχής. Να παραδοθώ σε ένα τερατούργημα, που επιβάλλει, για το "καλό" του παιδιού μου, να του στερεί το μοναδικό δικαίωμα που τον διαφοροποιεί από τα ζώα, αλλά και όλα τα έμψυχα όντα της δημιουργίας, αυτό που τον καθιστά άνθρωπο. ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr