Follow us

Πλειστηριασμοί: Αλλαξε χέρια το νεοκλασικό του Τσεκλένη στο Μεταξουργείο και η κατοικία της οικογένειας Πατρώνη στη Σύρο

Οι εμβληματικές κατοικίες ανήκαν σε γνωστά ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής και καλλιτεχνικής ζωής.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Σε νέους ιδιοκτήτες πέρασαν ακίνητα, τα οποία στο παρελθόν ανήκαν σε γνωστά ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής και καλλιτεχνικής ζωής στους πλειστηριασμούς που διενεργήθηκαν κατά τις προηγούμενες μέρες.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και το νεοκλασικό κτίριο στο Μεταξουργείο, το οποίο είχε σχεδιάσει ο Γιάννης Τσεκλένης, ο διεθνώς καταξιωμένος σχεδιαστής μόδας, ο οποίος από τη δεκαετία του 1990 ασχολήθηκε ενεργά και με την αισθητική των χώρων. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής ο Γιάννης Τσεκλένης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2020 σε ηλικία 82 ετών, απέκτησε και την νεοκλασική οικία, η οποία βρίσκεται επί της διασταύρωσης των οδών Κυναιγείρου 7 και Γερμανικού 13 στο Μεταξουργείο, μια περιοχή η οποία όπως είχε δηλώσει ο ίδιος κατά το παρελθόν "αν είχε αναπλαστεί είκοσι χρόνια νωρίτερα θα ήταν το ωραιότερο μέρος της Ευρώπης".

Διαβάστε Επίσης

Η ανάπλαση του κτιρίου έγινε με βάση την αισθητική προσέγγιση του γνωστού Έλληνα σχεδιαστή, ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι τα νεοκλασικά κτίρια θα πρέπει να έχουν χρώμα. Σε αυτή την κατεύθυνση επέλεξε το χρώμα της ελιάς για την εξωτερική όψη της οικοδομής, μια κίνηση η οποία αρχικά είχε προσκρούσει στην σθεναρή αντίσταση της Διεύθυνσης Νεωτέρων Μνημείων. Το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο κληρονόμησε ο γιος του Κωνσταντίνος, βρέθηκε μπλεγμένο στη δίνη των πλειστηριασμών και πρόσφατα άλλαξε χέρια καθώς υπήρξε πλειοδότης στον οποίο κατακυρώθηκε η εμβληματική κατοικία στο κέντρο της Αθήνας.

Το πόσο της κατακύρωσης διαμορφώθηκε στα 505.000 ευρώ, δηλαδή κατά 5.000 ευρώ υψηλότερα από την τιμή εκκίνησης. Πρόκειται για ένα κτίριο, το οποίο έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 146,87 τ.μ. και αποτελείται από περιλαμβάνει χώρο εισόδου, τέσσερες αποθηκευτικούς χώρους και χωλ, υπερυψωμένο ισόγειο όροφο επιφανείας 133,50 τ.μ. και πρώτο όροφο (δώμα), στο οποίο υπάρχει ένα κτίσμα εμβαδού 15 τ.μ.. Σύμφωνα με προηγούμενη τεχνική έκθεση και με την αυτοψία, πρόκειται για αυτοτελές κτίριο πλήρως ανακαινισμένο, με χαρακτηρισμό ως διατηρητέο με αυστηρώς περιορισμένες χρήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Το ακίνητο στον Λωτό της Σύρου

Σε καινούργιο ιδιοκτήτη πέρασε μια διώροφη κατοικία, η οποία έχει θέα στην θάλασσα και βρίσκεται στην περιοχή Χρυσόνησος στον Λωτό της Σύρου. Το ακίνητο ανήκε στην εταιρεία Μυκονιάτικες Κατοικίες, μια εκ των πολλών επιχειρήσεων που συνδέονται με την οικογένεια Πατρώνη, η οποία έχει δει το τελευταίο διάστημα έναν μεγάλο αριθμό ακινήτων της να βγαίνουν προς εκποίηση. Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 525.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, η κατοικία κατακυρώθηκε με μόλις ένα ευρώ παραπάνω.

Να σημειωθεί ότι η κατοικία που κατασκευάσθηκε με οικοδομική άδεια του 2003 αποτελείται από ισόγειο 178.82 τ.μ. και α΄ όροφο 67,80 τ.μ. με χρήση κατοικίας, γκαράζ 48 τ.μ. και αποθήκη 79,5 τ.μ. και πισίνα 95,2 τ.μ.. Από την άλλη άγονος αναδείχθηκε ο πλειστηριασμός για ένα άλλο ακίνητο στην Μύκονο της Βικτώρια Τουριστικές Επιχειρήσεις, η οποία και αυτή είναι συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη. Το εν λόγω ακίνητο δύσκολα θα μπορέσει να προσελκύσει το ενδιαφέρον επίδοξων αγοραστών καθώς έχουν γίνει σε αυτό μια σειρά από αυθαιρεσίες.

Διαβάστε Επίσης

Τυπικά το ακίνητο με βάση την οικοδομική άδεια περιλαμβάνει 14 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί σε ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 4.200 τ.μ., ωστόσο η εξωτερική αυτοψία έδειξε ότι η οικοδομική άδεια δεν ταυτίζεται με τα κτίσματα που στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν καθώς η υλοποίηση των οριζόντιων ιδιοκτησιών δεν έγινε ποτέ και στη θέση τους έχουν ανεγερθεί δύο κτίρια με συνολική επιφάνεια 1.440 τ.μ.

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΗΜΑ 15 Ιουν 2022 | 08:51

Σητεία: Ξανά στο σφυρί το ξενοδοχείο "φάντασμα" του εφοπλιστή Λελάκη [βίντεο]

Γυρνώντας πίσω στη δεκαετία του 1990, όταν ο εφοπλιστής Αντώνης Λελάκης έβαζε μπροστά το σχέδιο για τη δημιουργία ενός εμβληματικού τουριστικού καταλύματος στον τόπο καταγωγής του, την Σητεία.

10,3% ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ 14 Ιουν 2022 | 11:46

Αυξήθηκαν κατά 9,7% οι τιμές των διαμερισμάτων στην Αθήνα

Αύξηση στις τιμές των διαμερισμάτων στο πρώτο τρίμηνο του 2022, κατά 9,7% στην Αθήνα και 8,3% στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 14 Ιουν 2022 | 09:00

Οικογένεια Παπαγεωργίου: Δύο ακόμη "τρόπαια" βγαίνουν στο σφυρί

Ένα ακόμη πλήγμα έρχεται για την άλλοτε εισηγμένη Τρόπαια Συμμετοχική της οικογένειας Παπαγεωργίου, η οποία από το 2018 και μετά έχει δει να χάνεται το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων.

ΜΕ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ 10 Ιουν 2022 | 09:55

Πώς ξεμπλοκάρουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων για όσους χρωστούν στα ταμεία

Πώς μπορεί να γίνει μεταβίβαση ακινήτου όσων χρωστούν στα ταμεία. Αναλυτικό παράδειγμα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΛΩΡΑΤΟΣ 09 Ιουν 2022 | 09:42

Πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ για υπόθεση Τράγκα: Θα πρέπει να ανησυχούν και άλλοι

Για την υπόθεση του Γιώργου Τράγκα μίλησε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Φλωράτος, εξηγώντας πως, "όσοι υποβάλλουν πόθεν έσχες, υποβάλλουν και φορολογική δήλωση και Ε9".

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ "ΣΦΥΡΙ" 09 Ιουν 2022 | 08:43

Σε νέα χέρια η πολυτελής κατοικία Εμφιετζόγλου στην Κηφισιά και οι ιδιοκτησίες Αγούδημου

Διπλό το πλήγμα για την οικογένεια του επιχειρηματία Εμφιετζόγλου, καθώς κατά τη χθεσινή διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πέρασαν σε νέα χέρια τόσο οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις των Ελληνικών Σωληνουργείων στην Χαλκίδα, όσο και η πολυτελής κατοικία στην Κηφισιά της κόρης του.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 08 Ιουν 2022 | 09:41

Δημοσιογράφος της Espresso χάνει το σπίτι της μετά από μήνυση για άρθρο που λέει ότι δεν έγραψε - Τι καταγγέλλει

Αντιμέτωπη με μία δραματική κατάσταση έχει έρθει η δημοσιογράφος Γιούλη Σταρίδα, η οποία χάνει το πατρικό της σπίτι στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό για 60.000 ευρώ.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ 2 ΣΠΙΤΙΑ 08 Ιουν 2022 | 09:39

Galerie Tsangarakis: Μία νίκη και μια ήττα για το κοσμηματοπωλείο σε σημείο "φιλέτο" στο Κολωνάκι που βγαίνει στο σφυρί

Στα βράχια έπεσε η προσπάθεια του κοσμηματοπώλη Τσαγκαράκη να βάλει φρένο στον πλειστηριασμό, που έχει προγραμματιστεί για το κατάστημα Galerie Tsangarakis στο Κολωνάκι. Στο σφυρί και δύο κατοικίες του.

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ 07 Ιουν 2022 | 16:01

Ποιος είναι ο Φρέντυ Τράγκας που δεν αποδέχθηκε την τεράστια κληρονομιά - Εργάζεται στο Μαξίμου

Ο Φρέντυ Τράγκας έκανε γνωστό ότι δεν αποδέχεται την κληρονομιά του πατέρα του

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 07 Ιουν 2022 | 14:06

Αδήλωτα τετραγωνικά: Τρίμηνη επέκταση της ρύθμισης - Προβλέπεται και επιστροφή χρημάτων

Η παράταση που δόθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2022 για την διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων αφορά και τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως και τις 23 Μαρτίου 2022.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ 07 Ιουν 2022 | 08:39

Διπλό "σφυρί" για ακίνητα σε Πανεπιστημίου και Παγκράτι των υποδημάτων Πετράκης

Αντιμέτωπα με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα βρεθούν δύο ακίνητα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, τα οποία βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία της εταιρείας υποδημάτων-ένδυσης Πετράκης.

03 Ιουν 2022 | 07:46

Η "φούσκα" των ακινήτων...

Αν πιστεύετε πως τα χειρότερα έχουν παρέλθει ξανασκεφτείτε το.

ΑΚΙΝΗΤΑ 31 Μαϊ 2022 | 15:01

ΕΝΦΙΑ: Κρούσματα εξωπραγματικών αυξήσεων- Πώς η οδός Κοραή πέταξε από τα 217 στα 2.345 ευρώ

Ο ΕΝΦΙΑ που κάποιοι λίγοι θα κληθούν να πληρώσουν φέτος είναι εξωπραγματικός.