
Τόσο προκλητικά όσο και ψευδέστατα χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης τα όσα αναφέρθηκαν για εμπορία οργάνων στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι θα υποστηριχθούν οι γιατροί για τη στοχοποίηση που δέχονται, ενώ τόνισε πως θα καλυφθούν νομικά.
Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε πάντως ότι η εικόνα των νοσοκομειων δεν είναι καλή και επισήμανε ότι υπάρχουν ελλείψεις αναισθησιολόγων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα και στα επείγοντα περιστατικά.
Παράλληλα σημείωσε πως οι προκηρύξεις για προσλήψεις γιατρών πολλές φορές καταλήγουν άγονες λόγω απροθυμίας.
Εξήγησε ότι γι' αυτό τον λόγο το υπουργείο προχώρησε σε παρέμβαση αυξάνοντας κατά 10% τους μισθούς των γιατρών ενώ δίνονται επιπλέον 1.800 ευρώ του μισθού για όσους μετακινούνται στα νησιά.
Δήλωσε επίσης ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα γίνει πλήρης ανακαίνιση των ΤΕΠ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr