Follow us

"Πλήρωσε 65.000 ευρώ για δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες": Τι λέει ο αδερφός του πρώτου θύματος του ψευτογιατρού

"Ζητάμε δικαίωση", είπε χαρακτηριστικά ο αδερφός του 53χρονου, προσθέτοντας ότι ο αδερφός του είχε πληρώσει περίπου 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις για τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Ζητάμε δικαίωση", λέει χαρακτηριστικά ο αδερφός του 53χρονου που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και κατέληξε το Νοέμβριο του 2020 από τα ψευτοφάρμακα που του έδινε ο ψευτογιατρός. Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε πληρώσει περίπου 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις για τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες που θα τον γιάτρευαν, χωρίς βέβαια κάποιο αντίκρυσμα.

Ο 53χρονος Θεσσαλονικιός ήταν ο πρώτος από τα δεκάδες θύματα του 66χρονου ψευτογιατρού που πέθανε οδηγώντας τους συγγενείς του να καταγγείλουν το συμβάν και τη δράση του ψευτογιατρού στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο αδερφός του θύματος είπε ότι ο ψευτογιατρός εκμεταλλεύτηκε την ασθένεια του αδερφού του και άλλων ατόμων πουλώντας τους ελπίδα ότι μπορούν να θεραπευθούν. Ο αδερφός του είχε ταξιδέψει στη Γερμανία για να τον δει ο άλλος γιατρός, ο οποίος, ενώ ήταν γενικός γιατρός παρουσιαζόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος.

Διαβάστε Επίσης

Με αυτόν συνεργαζόταν ο ψευτογιατρός για γίνει πιο πιστευτή η δράση του. Αμέσως μετά τον θάνατο του 53χρονου η οικογένειά του πήγε στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης και κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν κι από εκεί και μετά την αστυνομική έρευνα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απάνθρωπης απάτης.

Ο ψευτογιατρός υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα και πεπτίδια αλλά από τις επίσημες αναλύσεις στα φιαλίδια, δεν βρέθηκε καμία θεραπευτική ουσία σε αυτά.

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο τελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απάτη κατά συρροή σε βάρος του και η υπόθεση μπαίνει στο στάδιο της ανάκρισης.

Συνολικά κατέληξαν πέντε ασθενείς ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 15 καταγγελίες. Ο εν λόγω απατεώνας από την Αθήνα αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν γιατρός, προτείνοντας σε ασθενείς να δοκιμάσουν θεραπείες με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων αντί της θεραπείας τους, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο ψευτογιατρός, που σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, δεν είχε καμία ιατρική ιδιότητα, φέρεται να συνεργαζόταν με έναν γιατρό από τη Γερμανία.

Η λεία τους από την εκμετάλλευση του πόνου των θυμάτων τους πλησιάζει το 1 εκατ. ευρώ.

Από έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο αρχείο της αστυνομίας προέκυψε ότι εις βάρος του εν λόγω άνδρα είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία ήδη από το 2019 για απάτη.

Διαβάστε Επίσης

Άμεση κοινοποίηση των στοιχείων του "ψευτογιατρού" ζητά από τις αρμόδιες αρχές ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

Ανάστατη είναι η κοινότητα των φυσικοθεραπευτών από το νέο περιστατικό σύλληψης "ψευτογιατρού", καθώς ο συλληφθείς φέρεται να είναι φυσικοθεραπευτής, χωρίς όμως αυτό να έχει διασταυρωθεί από τα μητρώα του ΠΣΦ.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο "ψευτογιατρός" υποσχόταν σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας θεραπείες με βλαστοκύτταρα, αναγκάζοντάς τους να διακόψουν τη θεραπεία τους για να κάνουν τη δική του, με την οποία τους έκανε ενέσεις που, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, περιείχαν... νερό.

Γι' αυτή την "πρωτοποριακή θεραπεία" ο "ψευτογιατρός" λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να συνεργαζόταν και με έναν γιατρό στη Στουγκάρδη, ο οποίος διαβεβαίωνε τους ασθενείς πως η θεραπεία του ‘’φυσικοθεραπευτή’’ είχε θετικά αποτελέσματα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση την έντονη δυσαρέσκειά του, καθώς, παρά το γεγονός ότι είναι προφανές πως η υπόθεση παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές αρκετό καιρό προ της σύλληψης, εντούτοις, καμμιά αρχή – αστυνομική ή δικαστική – δεν έχει επικοινωνήσει με τον Σύλλογο, για να διαπιστώσει αν ο συλληφθείς είναι πράγματι μέλος του Συλλόγου ή όχι.

Για το λόγο αυτό, ο νομικός σύμβουλος του Π.Σ.Φ. απέστειλε επείγουσα επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και την Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, ζητώντας την κοινοποίηση των στοιχείων του εν λόγω προσώπου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται πράγματι για φυσικοθεραπευτή – εγγεγραμμένο μέλος του Π.Σ.Φ., ώστε να ακολουθήσει ο πειθαρχικός του έλεγχος.

Ο Π.Σ.Φ. είναι ο μοναδικός ρυθμιστής του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή στη χώρα μας και απαιτεί τη συνεργασία της Πολιτείας για όλα τα θέματα που συνδέονται με αυτό. Έτσι, στην επιστολή του ζητά την άμεση ανταπόκριση των Αρχών, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ασκήσει με την σειρά του αποτελεσματικά τις κατά νόμο αρμοδιότητές του.

Σε μια εποχή που τα φαινόμενα αντιποίησης των νομοθετικά ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων υγείας και ειδικά του φυσικοθεραπευτή, βρίσκονται σε έξαρση, δεδομένου ότι κατοχυρωμένες φυσικοθεραπευτικές πράξεις παρέχονται σε θεραπευτικά κέντρα μαϊμού – δήθεν εναλλακτικών θεραπειών, studios μασάζ κ.λπ., χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο, είναι απίστευτο το γεγονός ότι η Πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί τα μοναδικά αρμόδια όργανα που ρυθμίζουν τον χώρο.

Επειδή η Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και η προστασία της αποτελεί χρέος της Πολιτείας και των Θεσμών της, ο Π.Σ.Φ. ζητά άμεσα από το Υπουργείο Υγείας μέτρα αντιμετώπισης αυτής της επικίνδυνα ανεξέλεγκτης μάστιγας των παράνομων "θεραπευτών".

Ο ΠΣΦ και ο Ιατρικός Σύλλογος, από κοινού έχουν ζητήσει την αυστηροποίηση των προβλεπόμενων ποινών για την αντιποίηση, το Υπουργείο Υγείας όμως μάλλον δεν προβληματίζεται από τη δράση των απατεώνων.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει την ανεξέλεγκτη χορήγηση κωδικών αριθμών δραστηριότητας (Κ.Α.Δ) και μπλοκ αποδείξεων χωρίς τη διασταύρωση της ύπαρξης άδειας άσκησης επαγγέλματος και να συνεργαστεί με τον Π.Σ.Φ ,τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Υπουργείο Υγείας για την οριστική εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Τέλος, θυμίζουμε την πρόσφατη περίπτωση - εν μέσω πανδημίας - της δήθεν φυσικοθεραπεύτριας στον Πόρο, που έσπειρε τον κορωνοϊό , παραβιάζοντας τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονταν για τα εργαστήρια παροχής φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών, για να αποδειχθεί τελικά ότι δεν ήταν φυσικοθεραπεύτρια, παραβιάζοντας τον Νόμο περί αντιποίησης επαγγέλματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 26 Ιαν 2023 | 18:21

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο ψευτογιατρός παραδέχεται για πρώτη φορά πως διέκοψε τα κανονικά φάρμακα σε ασθενή με σκλήρυνση

Το βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει το ψευτογιατρό να παραδέχεται ότι έχει υποδείξει σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας να διακόψει τα φάρμακά της

ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΦΑΡΜΑΚΑ 25 Ιαν 2023 | 19:50

Ψευτογιατρός: Αυτή είναι η κλινική του συνεργού του στη Γερμανία [βίντεο]

Υποσχόταν γιατρειά για κάθε πιθανή ασθένειες καιδήλωνε γενετιστής και βιοχημικός από το 1976

ΜΙΛΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 25 Ιαν 2023 | 13:22

Ο ψευτογιατρός σπάει τη σιωπή του: Είναι όλα ψέματα - Δεν έχω να φάω, μένω σε χαμόσπιτο

Σύμφωνα με τον 66χρονο ψευτογιατρό, "όλα τα κατευθύνει μια γυναίκα που είναι στέλεχος μεγάλου κόμματος. Είχε αντιδικία μαζί μου για άλλο θέμα και την έχασα".

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 25 Ιαν 2023 | 07:41

Ο ψευτογιατρός έλεγε ότι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έκαναν θεραπεία με... βλαστοκύτταρα

Τα δεκάδες "παραμύθια" που είχε επιστρατεύσει ο 66χρονος ψευτογιατρός, Διονύσης Τριανταφύλλου, στην προσπάθειά του να πουλήσει ψεύτικη ελπίδα σε θύματα του.

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ 24 Ιαν 2023 | 22:39

Τατιάνα Στεφανίδου: Απαντά στον Κούγια για τον ψευτογιατρό - "Να του αγοράσουμε ένα μαντήλι να κλάψει" [Βίντεο]

Η Τατιάνα Στεφανίδου, συντηρώντας την κόντρα με τον Αλέξη Κούγια, έδωσε την καυστική της απάντηση για τον "πάμφτωχο" φυσιοθεραπευτή "που δεν έχει μαντήλι να κλάψει"

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 24 Ιαν 2023 | 17:51

Ψευτογιατρός: Έλεγε σε ασθενείς ακόμη κι ότι θεράπευσε παιδί με αυτισμό - Βίντεο με τους απίστευτους διαλόγους

Ο ψευτογιατρός ισχυριζόταν ότι θεράπευσε παιδί με αυτισμό, χρησιμοποιώντας τον ομφάλιο λώρο του αδερφού του.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 24 Ιαν 2023 | 17:28

Ψευτογιατρός: Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή που παίρνει δεσμίδα με 50ευρα - "Σε ενάμιση χρόνο του δώσαμε 135.000 ευρώ"

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο ο φυσικοθεραπευτής με μια σύριγγα λαμβάνει το φάρμακο από το φιαλίδιο και ετοιμάζεται να κάνει την ένεση στην ασθενή που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 24 Ιαν 2023 | 07:40

Ο ψευτογιατρός ζητούσε πληρωμή σε... χρυσό: "Λεφτά έχει;", ρωτούσε τους συγγενείς των θυμάτων - 200.000€ μόνο από μία ασθενή

Ο ψευτογιατρός είχε συλληφθεί το 2000 στον Πειραιά για ακάλυπτες επιταγές και για παράβαση υγειονομικής διάταξης.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 23 Ιαν 2023 | 20:12

Ψευτογιατρός: Η στιγμή που ζητά 45.000 ευρώ από ασθενή - Η "θεραπεία" με κύτταρα από έμβρυα [βίντεο]

Ο ψευτογιατρός δήλωνε πως ήταν γιατρός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού και αργότερα του Παναθηναϊκού.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ 23 Ιαν 2023 | 18:55

Η γνωριμία του Γιώργου Σιγάλα με τον ψευτογιατρό: "Έίχε γυμναστήριο στο Πασαλιμάνι, ήταν άψογος στο επάγγελμά του"

Ο Γιώργος Σιγάλας είχε γνωρίσει τον ψευτογιατρό πριν χρόνια, όταν ο κατηγορούμενος είχε γυμναστήριο.

ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ 23 Ιαν 2023 | 18:07

"Αυτή κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω": Ημερολόγιο κρατούσε ο ψευτογιατρός που εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Ο ψευτογιατρός υπόσχονταν στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας "πρωτοποριακή" θεραπεία με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων.

ΣΤΟΝ ALPHA 23 Ιαν 2023 | 17:25

Ντοκουμέντο: Ο ψευτογιατρός κάνει ένεση σε νεαρή ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας [Βίντεο]

Σε φωτογραφία φαίνεται ο φυσιοθεραπευτής να κάνει ένεση σε μία νεαρή ασθενή που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας - Η πρώτη καταγγελία και η δίκη που εκκρεμεί ακόμα

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ 23 Ιαν 2023 | 10:05

Ξέσπασε ο Κούγιας για την υπόθεση του ψευτογιατρού: "Δικαιοσύνη… Ουγκάντας" η δημοσιοποίηση στοιχείων χωρίς δίωξη

"Η Αστυνομία χωρίς να έχει ασκηθεί δίωξη και χωρίς να έχει κληθεί ο άνθρωπος αυτός να δώσει εξηγήσεις για όσα τον κατηγορούν, δίνει στην δημοσιότητα τα στοιχεία του", είπε ο Αλ. Κούγιας.