Follow us

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για τον πατέρα - "Την άφησε αβοήθητη κι έφυγε"

Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση για τον πατέρα της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στη θάλασσα - Προτείνει να αλλάξει η κατηγορία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

22 Αύγουστου 2022. Η μικρή Αμέλια χάνει τη ζωή της, μόλις στα έξι της χρόνια, από πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή του Καλαμακίου Κορινθίας. Είναι μαζί με τον πατέρα της, ο οποίος οδηγείται στον ανακριτή κατηγορούμενος για τον πνιγμό της κόρης του. Δεκαέξι μήνες μετά η εισαγγελική πρόταση για τη δίκη του είναι καταπέλτης καθώς προτείνει να αλλάξει η αρχική κατηγορία (της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου) και να δικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως διά παραλείψεως τελουμένη.

Η εφημερίδα Πατρίς αποκάλυψε την πρόταση του Εισαγγελέα που αναφέρει ότι ο πατέρας εξέθεσε την κόρη του "αφήνοντας την αβοήθητη".

Διαβάστε Επίσης

"Έφερε σε κατάσταση κινδύνου ζωής την κόρη του"

Η μικρούλα με τον πατέρα της εκείνη την ημέρα είχαν φάει σε ταβέρνα της περιοχής. Λίγη ώρα μετά ο πατέρας έδωσε – όπως αναφέρεται – στην κόρη του την άδεια να κολυμπήσει με εκείνον να είναι στο πλάι της παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι ο ίδιος είχε πρόβλημα υγείας που του αναιρούσε τη δυνατότητα για ασφαλή κολύμβηση. Επιπλέον το κοριτσάκι δεν φορούσε μαγιώ ενώ είχε στα ποδαράκια του και τα παπούτσια που φορούσε. Σκοπός ήταν να πλησιάσουν μία βάρκα.

"Κατά την προσέγγιση της θαλάσσιας λέμβου και την προσπάθεια επιβιβάσεως της ανήλικης κόρης του σε αυτήν, γλίστρησε το σωσίβιο, που η ανήλικη φορούσε, λόγω μη ορθής εφαρμογής αυτού και η ανήλικη βούλιαξε στον βυθό στο ως άνω σημείο, ο κατηγορούμενος παρέλειψε να την βοηθήσει και να βουτήξει στην θάλασσα, προκειμένου να την επαναφέρει στην επιφάνεια" λέει ο εισαγγελικός λειτουργός, αναφέροντας στη συνέχεια:

"Ότι ταύτα έπραξε μολονότι γνώριζε ότι τα ως άνω αναφερόμενα δεδομένα (προσωπικό του ιατρικό πρόβλημα, μπάνιο σε μη οργανωμένη παραλία, με μεγάλο βάθος πυθμένα, καιρικές συνθήκες μη συμβατές για ασφαλή κολύβηση, πρόσφατη λήψη γεύματος, άγνοια κολυμβήσεως της ανήλικης σε συνδυασμό με κακή εφαρμογή ακατάλληλου σωσιβίου και έλλειψη κολυμβητικού ιματισμού) μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο ζωής για την ως άνω ανήλικη κόρη του. Ότι περαιτέρω, μετά την βύθιση της ανήλικης κόρης του στο ανωτέρω σημείο, απομακρύνθηκε από εκεί και απουσίασε για αρκετή ώρα. Εν τέλει, η ανήλικη ανασύρθηκε από τρίτο πρόσωπο, νεκρή διά πνιγμού".

"Το παιδί δεν ήξερε να κολυμπάει"

Η μικρούλα δεν ήξερε να κολυμπά σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας της: "Το παιδί δεν ήξερε να κολυμπάει. Μπορούσε να μπει στη θάλασσα μόνο με μπρατσάκια, αλλά φοβόταν τη θάλασσα και δεν πήγαινε πολύ μακριά. Μόνο εκεί που πατούσε και κρατούσε κι εμένα από το χέρι. Όταν είχε αέρα ή κύμα ή δεν ήταν καλός ο καιρός, η Αμέλια δεν βουτούσε στη θάλασσα, φοβόταν. Εκείνη την ημέρα, που πήγε για μπάνιο με τον πατέρα της, έβρεχε και δεν ήταν να πάει για μπάνιο, γιατί έκανε κρύο και γι’ αυτό τον λόγο δεν της είχα δώσει την τσάντα της".

Ο πατέρας ισχυρίστηκε από την πλευρά του ότι η μικρούλα επέμενε να κολυμπήσει και κατάφερε να τον πείσει. Μπήκε στη θάλασσα, με τα ρούχα και τα παπούτσια της για να μην πατήσει αχινούς ενώ εκείνος ήταν δίπλα της. Τίποτα δεν προμηνύει το κακό μέχρι τη στιγμή που φθάνουν στη βάρκα με το κοριτσάκι να προσπαθεί να ανέβει σε αυτή:

"Την προοπτική της ανάβασης στην εν λόγω αγκυροβολημένη βάρκα αντιμετώπισε η ανήλικη ως "παιχνίδι”, προκειμένου να περιεργαστεί τα εξαρτήματα της λέμβου και ό,τι ευρίσκετο πάνω σε αυτήν. Το ανωτέρω σημείο είχε βάθος πυθμένα περίπου 3 μέτρων. Η ανήλικη, κατά την προσπάθειά της να επιβιβαστεί στη λέμβο -πιάνοντας το χέρι του πατέρα της, την ώρα που "έβγαινε” από το σωσίβιό της -γλίστρησε και- καθώς ο πατέρας της δεν κατάφερε να την συγκρατήσει- βυθίστηκε στον βυθό. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε ανθρωπίνως δυνατή ενέργεια για την διάσωση της κόρης του. Περαιτέρω, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βγήκε από την θάλασσα και -επειδή δεν υπήρχαν άλλοι λουόμενοι στην παραλία- επιχείρησε να καλέσει την Αστυνομία με το κινητό του τηλέφωνο, αυτό όμως ήταν πλήρως αποφορτισμένο. Οπότε, ανέβηκε στην μοτοσικλέτα του και κατευθύνθηκε προς την οικία του, η οποία ευρίσκετο σε απόσταση 2 χιλιομέτρων περίπου από την παραλία και κατόπιν ενημέρωσε την Αστυνομία για το επίμαχο συμβάν. Πάρα ταύτα, δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να κληθεί-αποτελεσματικά και στον κρίσιμο χρόνο-βοήθεια για την προσπάθεια διασώσεως της κόρης του."

"Ο πατέρας ήξερε τι ακριβώς είχε γίνει με το παιδί"

Το κοριτσάκι βρέθηκε τυχαία από έναν άνδρα που είχε πάει για ψαροντούφεκο. Σοκαρισμένος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς:

"Όταν έβγαλα το παιδί έξω στα χαλίκια, άρχισα να ψάχνω για γονείς και κόσμο, που να μπορεί να βοηθήσει. Εκεί, είδα ότι το σωσίβιο ήταν λίγο πιο πέρα, στη στεριά. Στην παραλία, εκτός από την γυναίκα μου, δεν υπήρχε άλλος. Το παιδί φορούσε σορτσάκι, πεδιλάκι και μια μπλούζα. Όταν έφτασε ο πατέρας με τον αστυνομικό, ο πατέρας φορούσε μια βερμούδα και ένα πόλο μπλουζάκι. Δεν θυμάμαι το είδος των υποδημάτων του. Τα ρούχα του ήταν στεγνά. Όταν o πατέρας έφτασε στο σημείο μαζί με τον αστυνομικό για τον εντοπισμό του παιδιού o αστυνομικός ρώτησε τον πατέρα, τι έγινε, πού πνίγηκε το παιδί, o πατέρας του έδειξε την βάρκα, κάτω από την οποία το παιδί ήταν πνιγμένο. Ο πατέρας ήξερε, δηλαδή, τι ακριβώς είχε γίνει με το παιδί. Γνώριζε ότι τα παιδί του ήταν πνιγμένο κάτω από την συγκεκριμένη βάρκα".

"Καταδίκασε τη ζωή της"

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του είναι σαφής: "Ο κατηγορούμενος -κατά την κρίση μας- αποδέχθηκε το ενδεχόμενο θανάτου της ανήλικης κόρης του, καθ’ όσον η παράλειψή του να παράσχει ή να αναζητήσει την αναγκαία βοήθεια μέσα σε ρεαλιστικά χρονικά πλαίσια ουσιαστικώς καταδίκασε την ζωή της".

Στο μεταξύ, η δικηγόρος της μητέρας της άτυχης Αμέλιας, Ανθούλα Ανάσογλου δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς: "Μέσα από την εισαγγελική πρόταση ακούστηκε η φωνή του παιδιού. Που έφυγε άδικα μία ημέρα που απλώς πήγε να ζωγραφίσει. Είναι πολύ λυπηρό που ο κατηγορούμενος πατέρας δεν αισθάνθηκε τον πόνο, τη θλίψη και το τραύμα ώστε να ομολογήσει την βαρύτατη πράξη του και χρειάστηκε μια διαδικασία περίπου 18 μηνών για να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία θα τον οδηγήσουν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η μητέρα το μόνο που ζητά είναι δικαίωση."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ 16 Φεβ 2024 | 15:51

Κορινθία: Το απίστευτο σπίτι- λαγούμι στο οποίο ζούσε οικογένεια - Κυκλοφορούσαν με τόξα και βέλη, απέφευγαν τους ανθρώπους

Ο πατέρας της οικογένειας που ζούσε απομονωμένη στο λαγούμι, δηλώνει αντιεμβολιαστής και τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ 16 Φεβ 2024 | 13:18

Απίστευτο σκηνικό στην Κορινθία: Οικογένεια ζει σε τραγικές συνθήκες σε λαγούμι, με τόξα και βέλη [εικόνες]

Ανακαλύφθηκε οικογένεια που ζει σε λαγούμι στην Κορινθία, με τόξα και βέλη.

ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑ 15 Φεβ 2024 | 19:06

Ουρές χιλιομέτρων στην Ε.Ο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος της Ακράτας - "Λαμπάδιασε" εν κινήσει φορτηγό

Η κυκλοφορία στο σημείο που πήρε φωτιά το φορτηγό έχει διακοπεί, ενώ καταγράφονται ουρές χιλιομέτρων.

ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ 09 Φεβ 2024 | 23:23

Κόρινθος: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες έξω από το στρατόπεδο - Τελευταία στιγμή βγήκε ο οδηγός [βίντεο]

Από μηχανική βλάβη, το αυτοκίνητο πήρε φωτιά, έξω ακριβώς από την πύλη του στρατοπέδου "Καλογερογιάννη".

ΤΙ ΣΝΕΒΗ 09 Φεβ 2024 | 18:54

Τραγωδία στην Κορινθία: Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο με μηχανή στο Μπολάτι [Εικόνες]

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε σφοδρά με μηχανάκι, με αποτέλεσμα το δίκυκλο με τον αναβάτη να εκτραπεί της πορείας του και να καταλήξει στο οδόστρωμα.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 27 Φεβ 2024 | 16:52

Τατιάνα Στεφανίδου: Όταν είπα να στείλω χρήματα στην οικογένεια της 19χρονης στη Ζάκυνθο, το κορίτσι εξερράγη

Η επικοινωνία της Τατιάνας Στεφανίδου με την 19χρονη που κατήγγειλε ότι ο σύντροφός της την ανάγκασε να αποβάλει το μόλις δύο μηνών έμβρυο που κυοφορούσε.

ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ 27 Φεβ 2024 | 16:51

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 26χρονος που προσπάθησε να βιάσει φοιτήτρια - "Σκόπευα απλώς να τη χαϊδέψω"

Η φοιτήτρια δεν παρέστη στο δικαστήριο θέλοντας να αποφύγει να συναντήσει τον 26χρονο δράστη.

«Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ» 27 Φεβ 2024 | 16:28

Tέμπη: Η πρόγνωση για τον Γεράσιμο είναι φτωχή- "Κρατάω τον θυμό" λέει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι, του 21χρονου Γεράσιμου – Ιάσονα,

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 27 Φεβ 2024 | 15:36

Ποιοι είναι οι οκτώ που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική: Ποινικοί με ληστείες και ναρκωτικά - Συνδετικός κρίκος 36χρονος αντιεξουσιαστής

Οι οκτώ που συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής την Τρίτη στην Αθήνα είναι ποινικοί με πλούσιο παρελθόν.

ΟΣΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 27 Φεβ 2024 | 15:18

Αγία Βαρβάρα: "Ο πατέρας μου είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του γαμπρού μου, του είχε στήσει καρτέρι" λέει ο γιος του 69χρονου

Ο 69χρονος δράστης φέρεται να απείλησε με την καραμπίνα και τον γιο του, λέγοντάς του "θα σκοτώσω κι εσένα τώρα".

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 27 Φεβ 2024 | 15:17

Απεργία την Τετάρτη: Πώς θα κινηθούν μετρό και λεωφορεία, χωρίς αεροπλάνα και πλοία- Τι ισχύει για τα σχολεία

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη - Ποιοι συμμετέχουν - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ 27 Φεβ 2024 | 14:47

Ράνια Τζίμα: Η απόφαση για το εάν θα παραιτηθεί από το Mega, μετά την επιστροφή Σακελλαρίδη στην πολιτική

Η Ράνια Τζίμα πριν από τρία χρόνια είχε δηλώσει ότι θα αποχωρούσε από τη δημοσιογραφία εάν ο σύζυγός της έκανε πολιτικό "come back"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤ1 27 Φεβ 2024 | 14:23

Το πρόβλημα υγείας της δημοσιογράφου Γιώτας Μιχαλοπούλου με θυρεοειδή και καρδιά που "κόντεψαν να τη στείλουν αδιάβαστη"

Η περιπέτεια υγείας της γνωστής δημοσιογράφου Γιώτας Μιχαλοπούλου που παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1