ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση του ΕΚΑΒ στα σημεία των πυρκαγιών

Την "τραγική επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ στα σημεία των πυρκαγιών" επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση του ΕΚΑΒ στα σημεία των πυρκαγιών

Την "τραγική επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ στα σημεία των πυρκαγιών" επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. Παράλληλα καταγγέλλει τη "διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας, της Δημόσιας Υγείας, του ΕΚΑΒ για την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων".

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι μόνο στην Αττική 60 ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και τονίζει ότι "ευτυχώς δεν χρειάστηκε κατά την διάρκεια των πυρκαγιών να επιχειρήσει το ΕΚΑΒ".

Ταυτόχρονα, αφήνει σαφείς αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ο κος Πολάκης ας αφήσει την ενασχόλησή του με τους εμπρηστές, είναι δουλειά άλλων και ας ασχοληθεί να βελτιώσει τα του οίκου του, την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ και της Δημόσιας Υγείας. Να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα τσάμπα όπως στο Αθαμάνιο Άρτας, το χωριό του Πρωθυπουργού".

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

• Διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας, της Δημόσιας Υγείας, του ΕΚΑΒ για την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

• Θερμά συγχαρητήρια στους πυροσβέστες και μόνο!!!

• Τραγική η επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ στα σημεία των πυρκαγιών.

60 ακινητοποιημένα Ασθενοφόρα στην Αττική λόγω βλαβών. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε κατά την διάρκεια των πυρκαγιών να επιχειρήσει το ΕΚΑΒ.

Στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας (καλύπτει Ηλεία και Ζάκυνθο που είχαμε πυρκαγιές) από τα 55 οχήματα τα 25 είναι χαλασμένα.

Στα Τρίκαλα 8 στα 9 διαθέσιμα Ασθενοφόρα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ήταν χαλασμένα. Ευτυχώς δεν είχαμε φωτιές.

Στη Μαγνησία τα 7 στα 10 διαθέσιμα Ασθενοφόρα ήταν χαλασμένα το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Στο Αθαμάνειο Άρτας έχασε τσάμπα τη ζωή του 55χρονος επειδή δεν υπήρχε Ασθενοφόρο σε αγώνα δρόμου στο Κέντρο Υγείας Βουλγαρελίου.

Πόσα άλλα για να ασχοληθεί σοβαρό ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας;
Για την μπαχαλοποίηση του κρατικού μηχανισμού και των κοινωνικών αγαθών φταίνε οι ασκούμενες πολιτικές.

Η κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες.
Για να επιτύχει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αν και υποτίθεται εφαρμόζει παράλληλο πρόγραμμα και να συντηρεί ταυτόχρονα το πελατειακό κράτος, εγκατέλειψε στην τύχη τους τις υποδομές και τον εξοπλισμό του Κοινωνικού Κράτους και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποδομές και εξοπλισμός που έχουν να κάνουν με την υγεία των πολιτών, την ασφάλειά τους, την προστασία των περιουσιών τους, την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας.
Προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.

Οι κουτσουρεμένοι προϋπολογισμοί των φορέων κοινωνικής πολιτικής και των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ για επισκευές, συντήρηση και ανανέωση των μέσων που διαθέτουν για την παροχή υπηρεσιών.

Χαλάει ο Αξονικός μένει χαλασμένος μήνες.

Χαλάει το Ασθενοφόρο, παροπλίζεται στα κατά τόπους γκαράζ των ΕΚΑΒ, που θυμίζουν νεκροταφεία Ασθενοφόρων. Φτάσαμε σε σημείο να σκάνε τα λάστιχα των Ασθενοφόρων κατά τις διακομιδές, επειδή είναι φθαρμένα.

Ίδια χάλια κατάσταση με τα περιπολικά, τα πυροσβεστικά οχήματα (επίγεια και εναέρια).
Η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει Νοσηλευτές και Πυροσβέστες, αλλά με ευκολία προσλαμβάνει μετακλητούς υπαλλήλους για το πρωθυπουργικό γραφείο!!!

• Γι’ αυτό ο αγώνας των πυροσβεστών ήταν άνισος με την φωτιά.

• Γι’ αυτό η διαχειριστική κατάσταση του ΕΚΑΒ βρίσκεται στα τάρταρα.

Ο κος Πολάκης αντί να ασχολείται να μας πείσει ότι οι πυρκαγιές είναι οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, ας μας πει ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ συνδρομής κατά την αντιπυρική περίοδο. Τις ημέρες που οι πυρκαγιές κατέκαψαν την Αττική και πολλά άλλα σημεία της χώρας, σε τι κατάσταση ήταν το ΕΚΑΒ, να μεταφέρει εάν χρειαζόταν τραυματίες; Στο Αθαμάνειο Άρτας, χωριό που Πρωθυπουργού, έχασε τη ζωή του ένας 55χρονο επειδή το Κέντρο Υγείας Βουλγαρελίου δεν είχε Ασθενοφόρο το απόγευμα της Παρασκευής 11/8/2017 την ώρα διεξαγωγής του Αθαμάνιου δρόμου. Οι διοργανωτές και το ΕΚΑΒ δεν φρόντισαν ως όφειλαν να υπάρχει Ασθενοφόρο καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομή

Δείτε την τραγική επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ σε τέσσερις περιοχές, λόγω ακινητοποιημένων από βλάβες Ασθενοφόρων, σε σημεία δύο εξ αυτών των περιοχών είχαμε φωτιές και καταστροφές.

Αν είναι δυνατόν!!! Στα Τρίκαλα οκτώ στα εννιά Ασθενοφόρα χαλασμένα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου!!! Ευτυχώς δεν είχαμε πυρκαγιές. Τραγική κατάσταση στην Μαγνησία τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου (12 έως 15 Αυγούστου). Επτά στα δέκα Ασθενοφόρα χαλασμένα.
ΑΤΤΙΚΗ τις ημέρες που μαίνονταν οι πυρκαγιές.

ΕΚΑΒ Αττικής

Σε όλο τον νομό Αττικής το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου επιχειρούσαν 45-48 ασθενοφόρα πρωί/απόγευμα και μόλις 25-27 την νύχτα. 60 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα με βλάβες. Δεν υπάρχει εφεδρικό ούτε για δείγμα εδώ και μήνες. Εάν χρειαζόταν να βγούνε στην κίνηση επιπλέον διασώστες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπως έχει συμβεί κατά καιρούς, λόγω της κατάστασης δεν θα ήταν δυνατό καθώς δεν θα είχαν οχήματα να εργαστούνε.

Ευτυχώς το ΕΚΑΒ δεν χρειάστηκε να επέμβει σε πολλά περιστατικά!

Απαραίτητη προϋπόθεση για την άμεση δυνατή πρόσβαση στα σημεία συμβάντος από το ΕΚΑΒ είναι η επάρκεια σε διασώστες και σε ασθενοφόρα οχήματα. Σε έκτακτες καταστάσεις, το προσωπικό προσέρχεται μαζικά προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει η υποδομή; Όταν δεν υπάρχουν τα οχήματα για να τεθούν στην διάθεση του αρμόδιου συντονιστικού

Ευτυχώς αυτή την φορά το ΕΚΑΒ δεν χρειάστηκε να επέμβει. Τα λίγα περιστατικά εξυπηρετήθηκαν άμεσα από την υπάρχουσα δύναμη.

Τίθεται όμως σε αμφισβήτηση η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης ασθενοφόρων οχημάτων.

ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας (Στη Ζάκυνθο και την Ηλεία είχαμε μεγάλες πυρκαγιές)
Η εικόνα και εδώ τραγική. Ο μισός και παραπάνω στόλος είναι ακινητοποιημένος. Σε σύνολο 55 ασθενοφόρων οχημάτων επιχειρούν μόνο τα 25. Τα διαθέσιμα οχήματα καλύπτουν συνολικά πέντε νομούς (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας).

ΕΚΑΒ Τρικάλων

Τι να πει κανείς! Έχουμε τονίσει την διαχειριστική ανεπάρκεια της διοίκησης του ΕΚΑΒ αλλά αυτό που συνέβη την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ξεπερνάει κάθε φαντασία. Επί τρείς συνεχόμενες ημέρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα 8 από τα 9 ασθενοφόρα σε όλο τον νομό Τρικάλων. Τραγική εικόνα. Οι διασώστες αδυνατούσαν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Εργάζονταν εναλλάξ με το μοναδικό όχημα σε κίνηση. Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Από τύχη δεν είχαμε θύματα. Την τέταρτη ημέρα, η Δ/νση του ΕΚΑΒ Λάρισας έστειλε 1 όχημα για βοήθεια!

ΕΚΑΒ Μαγνησίας

Το τετραήμερο (12 έως 15/8) σε σύνολο 10 ασθενοφόρων οχημάτων επιχειρούσαν στην αρχή 4 και μετά 3. Τα υπόλοιπα είναι ακινητοποιημένα με βλάβες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.

• Γι’ αυτό τα Νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν όταν χρειάζεται Αξονικούς Τομογράφους, Ακτινοθεραπευτικά, Αναισθησιολογικά μηχανήματα, τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό (πχ κλιματιστικά). Καμία μέριμνα για την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Αδυνατούν να αντικαταστήσουν ή να αγοράσουν ένα φορείο ή ένα κρεβάτι ΜΤΝ για αιμοκαθερόμενους νεφροπαθείς. Σταματάνε κατά καιρούς οι επεμβάσεις και οι θεραπείες λόγω περιορισμένων πιστώσεων (π.χ. Νοσοκομείο Άρτας, Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης, Νοσοκομείο Βόλου κλπ)

• Γι’ αυτό οι συνδικαλιστικοί φορείς των αστυνομικών καταγγέλλουν ότι κάνουν τη δουλειά τους με διαλυμένα περιπολικά και ανεπάρκεια εξοπλισμού.

• Γι’ αυτό οι πυροσβέστες καταγγέλλουν την διάλυση των μέσων πυροπροστασίας. Τους συγχαίρουμε για το τιτάνιο αγώνα που δίνουν καθημερινά να προστατέψουν πολίτες, περιουσίες και τον φυσικό πλούτο της χώρας. Η πολιτεία τους θυμάται μόνο τώρα μέσα στις φωτιές. Το χειμώνα τους ξεχνάει.

Μόνο που από την τραγική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, του ΕΚΑΒ και των Σωμάτων Ασφαλείας την πληρώνουν με την ζωή τους πολίτες, καταστρέφονται περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον.

Ο κος Πολάκης ας αφήσει την ενασχόλησή του με τους εμπρηστές, είναι δουλειά άλλων και ας ασχοληθεί να βελτιώσει τα του οίκου του, την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ και της Δημόσιας Υγείας. Να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα τσάμπα όπως στο Αθαμάνιο Άρτας, το χωριό του Πρωθυπουργού.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 24 Σεπ 2020 | 10:16

Καρδίτσα: Συγκλονίζει η μητέρα της αγνοούμενης φαρμακοποιού: Κοιτάζω από το παράθυρο μήπως φανεί [βίντεο]

Η μητέρα της φαρμακοποιού που αγνοείται στην Καρδίτσα ελπίζει σε ένα καλό νέο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 21 Σεπ 2020 | 18:59

ΠΟΕΔΗΝ: Γεμίζουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ - Πόσες είναι κενές ανά νοσοκομείο

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στην οποία καταγγέλλει ότι γεμίζουν επικίνδυνα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 16 Σεπ 2020 | 15:52

Αμεσα έρευνες για τις φωτιές στον Έβρο με εντολή Χαρδαλιά - Μαίνεται ακόμα η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά στον Έβρο ενεργοποιήθηκε άμεσα μεικτό κλιμάκιο Αστυνομίας - Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν

"Α(Χ)ΡΙΣΤΕΙΑ" 15 Σεπ 2020 | 10:54

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτελική ανικανότητα οι μάσκες "mini αλεξίπτωτα" του Θεοδωρικάκου

Ποιος πληρώνει την επιτελική ανικανότητα και την α(χ)ριστεία; γράφει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΩΣ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ 14 Σεπ 2020 | 11:30

Γιάννος Κρανιδιώτης: 21 χρόνια από το θάνατο του οραματιστή πολιτικού - Το μήνυμα του ΥΠΕΞ

Το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τον Γιάννο Κρανιδιώτη "πρότυπο πατριωτικής προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνισμού.

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ 12 Σεπ 2020 | 18:17

Αχαϊα: 76χρονος άνδρας απαγχονίστηκε στο μπαλκόνι του

Προανάκριση για το συμβάν διενεργούν αστυνομικοί του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 10 Σεπ 2020 | 12:03

Εικόνες αποκάλυψης από την κόλαση φωτιάς στην Καλιφόρνια: Πορτοκαλί ο ουρανός στο Σαν Φρανσίσκο

Οι πυρκαγιές εκτείνονται από την πολιτεία Ουάσινγκτον, στα σύνορα με τον Καναδά, ως το Σαν Ντιέγκο στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 10 Σεπ 2020 | 06:25

Ζέστη με θερμοκρασίες μέχρι 36 βαθμούς- Ισχυροί βοριάδες και κίνδυνος πυρκαγιάς

Ο καιρός θα είναι ζεστός και σήμερα Πέμπτη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν

71 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ 09 Σεπ 2020 | 18:51

Ο πρωθυπουργός σε διαρκή επικοινωνία με Χρυσοχοΐδη - Χαρδαλιά για τις φωτιές - 71 σε 24 ώρες

Για την εξέλιξη των πυρκαγιών ενημερώνεται από τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Νίκο Χαρδαλιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 08 Σεπ 2020 | 11:02

Στην τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ θα μετάσχει ο πρωθυπουργός - Συζήτηση με Βέμπερ και για την Τουρκία

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θα έχει συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις με τον Manfred Weber.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ 07 Σεπ 2020 | 15:31

ΝΔ για Big Brother: Εγκληματικό και καταδικαστέο οτιδήποτε προωθεί την κουλτούρα του βιασμού

Ανακοίνωση της ΝΔ για το Big Brother στην οποία τονίζει ότι οτιδήποτε προωθεί την κουλτούρα του βιασμού είναι εγκληματικό

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 07 Σεπ 2020 | 13:57

Big Brother: Παρέμβαση ΕΣΡ για τη χυδαία ατάκα του παίκτη περί βιασμού - Πάνω από 200 καταγγελίες

Την παρέμβαση του ΕΣΡ είχε ως αποτέλεσμα η χυδαία, σεξιστική φράση παίκτη του"Big Brother", περί γυναικών και βιασμού. Εκτός παιχνιδιού μετά το σάλο.

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 07 Σεπ 2020 | 07:56

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κομητείες εξαιτίας των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια

Στις κομητείες αυτές, συμπεριλαμβάνονται το Φρέσνο, η Μαντέρα, η Μαριπόζα, το Σαν Μπερναντίνο, αλλά και Σαν Ντιέγκο.