ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση του ΕΚΑΒ στα σημεία των πυρκαγιών

Την "τραγική επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ στα σημεία των πυρκαγιών" επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση του ΕΚΑΒ στα σημεία των πυρκαγιών

Την "τραγική επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ στα σημεία των πυρκαγιών" επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. Παράλληλα καταγγέλλει τη "διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας, της Δημόσιας Υγείας, του ΕΚΑΒ για την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων".

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι μόνο στην Αττική 60 ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και τονίζει ότι "ευτυχώς δεν χρειάστηκε κατά την διάρκεια των πυρκαγιών να επιχειρήσει το ΕΚΑΒ".

Ταυτόχρονα, αφήνει σαφείς αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ο κος Πολάκης ας αφήσει την ενασχόλησή του με τους εμπρηστές, είναι δουλειά άλλων και ας ασχοληθεί να βελτιώσει τα του οίκου του, την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ και της Δημόσιας Υγείας. Να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα τσάμπα όπως στο Αθαμάνιο Άρτας, το χωριό του Πρωθυπουργού".

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

• Διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας, της Δημόσιας Υγείας, του ΕΚΑΒ για την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

• Θερμά συγχαρητήρια στους πυροσβέστες και μόνο!!!

• Τραγική η επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ στα σημεία των πυρκαγιών.

60 ακινητοποιημένα Ασθενοφόρα στην Αττική λόγω βλαβών. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε κατά την διάρκεια των πυρκαγιών να επιχειρήσει το ΕΚΑΒ.

Στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας (καλύπτει Ηλεία και Ζάκυνθο που είχαμε πυρκαγιές) από τα 55 οχήματα τα 25 είναι χαλασμένα.

Στα Τρίκαλα 8 στα 9 διαθέσιμα Ασθενοφόρα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ήταν χαλασμένα. Ευτυχώς δεν είχαμε φωτιές.

Στη Μαγνησία τα 7 στα 10 διαθέσιμα Ασθενοφόρα ήταν χαλασμένα το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Στο Αθαμάνειο Άρτας έχασε τσάμπα τη ζωή του 55χρονος επειδή δεν υπήρχε Ασθενοφόρο σε αγώνα δρόμου στο Κέντρο Υγείας Βουλγαρελίου.

Πόσα άλλα για να ασχοληθεί σοβαρό ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας;
Για την μπαχαλοποίηση του κρατικού μηχανισμού και των κοινωνικών αγαθών φταίνε οι ασκούμενες πολιτικές.

Η κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες.
Για να επιτύχει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αν και υποτίθεται εφαρμόζει παράλληλο πρόγραμμα και να συντηρεί ταυτόχρονα το πελατειακό κράτος, εγκατέλειψε στην τύχη τους τις υποδομές και τον εξοπλισμό του Κοινωνικού Κράτους και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποδομές και εξοπλισμός που έχουν να κάνουν με την υγεία των πολιτών, την ασφάλειά τους, την προστασία των περιουσιών τους, την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας.
Προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.

Οι κουτσουρεμένοι προϋπολογισμοί των φορέων κοινωνικής πολιτικής και των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ για επισκευές, συντήρηση και ανανέωση των μέσων που διαθέτουν για την παροχή υπηρεσιών.

Χαλάει ο Αξονικός μένει χαλασμένος μήνες.

Χαλάει το Ασθενοφόρο, παροπλίζεται στα κατά τόπους γκαράζ των ΕΚΑΒ, που θυμίζουν νεκροταφεία Ασθενοφόρων. Φτάσαμε σε σημείο να σκάνε τα λάστιχα των Ασθενοφόρων κατά τις διακομιδές, επειδή είναι φθαρμένα.

Ίδια χάλια κατάσταση με τα περιπολικά, τα πυροσβεστικά οχήματα (επίγεια και εναέρια).
Η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει Νοσηλευτές και Πυροσβέστες, αλλά με ευκολία προσλαμβάνει μετακλητούς υπαλλήλους για το πρωθυπουργικό γραφείο!!!

• Γι’ αυτό ο αγώνας των πυροσβεστών ήταν άνισος με την φωτιά.

• Γι’ αυτό η διαχειριστική κατάσταση του ΕΚΑΒ βρίσκεται στα τάρταρα.

Ο κος Πολάκης αντί να ασχολείται να μας πείσει ότι οι πυρκαγιές είναι οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, ας μας πει ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ συνδρομής κατά την αντιπυρική περίοδο. Τις ημέρες που οι πυρκαγιές κατέκαψαν την Αττική και πολλά άλλα σημεία της χώρας, σε τι κατάσταση ήταν το ΕΚΑΒ, να μεταφέρει εάν χρειαζόταν τραυματίες; Στο Αθαμάνειο Άρτας, χωριό που Πρωθυπουργού, έχασε τη ζωή του ένας 55χρονο επειδή το Κέντρο Υγείας Βουλγαρελίου δεν είχε Ασθενοφόρο το απόγευμα της Παρασκευής 11/8/2017 την ώρα διεξαγωγής του Αθαμάνιου δρόμου. Οι διοργανωτές και το ΕΚΑΒ δεν φρόντισαν ως όφειλαν να υπάρχει Ασθενοφόρο καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομή

Δείτε την τραγική επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ σε τέσσερις περιοχές, λόγω ακινητοποιημένων από βλάβες Ασθενοφόρων, σε σημεία δύο εξ αυτών των περιοχών είχαμε φωτιές και καταστροφές.

Αν είναι δυνατόν!!! Στα Τρίκαλα οκτώ στα εννιά Ασθενοφόρα χαλασμένα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου!!! Ευτυχώς δεν είχαμε πυρκαγιές. Τραγική κατάσταση στην Μαγνησία τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου (12 έως 15 Αυγούστου). Επτά στα δέκα Ασθενοφόρα χαλασμένα.
ΑΤΤΙΚΗ τις ημέρες που μαίνονταν οι πυρκαγιές.

ΕΚΑΒ Αττικής

Σε όλο τον νομό Αττικής το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου επιχειρούσαν 45-48 ασθενοφόρα πρωί/απόγευμα και μόλις 25-27 την νύχτα. 60 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα με βλάβες. Δεν υπάρχει εφεδρικό ούτε για δείγμα εδώ και μήνες. Εάν χρειαζόταν να βγούνε στην κίνηση επιπλέον διασώστες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπως έχει συμβεί κατά καιρούς, λόγω της κατάστασης δεν θα ήταν δυνατό καθώς δεν θα είχαν οχήματα να εργαστούνε.

Ευτυχώς το ΕΚΑΒ δεν χρειάστηκε να επέμβει σε πολλά περιστατικά!

Απαραίτητη προϋπόθεση για την άμεση δυνατή πρόσβαση στα σημεία συμβάντος από το ΕΚΑΒ είναι η επάρκεια σε διασώστες και σε ασθενοφόρα οχήματα. Σε έκτακτες καταστάσεις, το προσωπικό προσέρχεται μαζικά προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει η υποδομή; Όταν δεν υπάρχουν τα οχήματα για να τεθούν στην διάθεση του αρμόδιου συντονιστικού

Ευτυχώς αυτή την φορά το ΕΚΑΒ δεν χρειάστηκε να επέμβει. Τα λίγα περιστατικά εξυπηρετήθηκαν άμεσα από την υπάρχουσα δύναμη.

Τίθεται όμως σε αμφισβήτηση η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης ασθενοφόρων οχημάτων.

ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας (Στη Ζάκυνθο και την Ηλεία είχαμε μεγάλες πυρκαγιές)
Η εικόνα και εδώ τραγική. Ο μισός και παραπάνω στόλος είναι ακινητοποιημένος. Σε σύνολο 55 ασθενοφόρων οχημάτων επιχειρούν μόνο τα 25. Τα διαθέσιμα οχήματα καλύπτουν συνολικά πέντε νομούς (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας).

ΕΚΑΒ Τρικάλων

Τι να πει κανείς! Έχουμε τονίσει την διαχειριστική ανεπάρκεια της διοίκησης του ΕΚΑΒ αλλά αυτό που συνέβη την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ξεπερνάει κάθε φαντασία. Επί τρείς συνεχόμενες ημέρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα 8 από τα 9 ασθενοφόρα σε όλο τον νομό Τρικάλων. Τραγική εικόνα. Οι διασώστες αδυνατούσαν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Εργάζονταν εναλλάξ με το μοναδικό όχημα σε κίνηση. Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Από τύχη δεν είχαμε θύματα. Την τέταρτη ημέρα, η Δ/νση του ΕΚΑΒ Λάρισας έστειλε 1 όχημα για βοήθεια!

ΕΚΑΒ Μαγνησίας

Το τετραήμερο (12 έως 15/8) σε σύνολο 10 ασθενοφόρων οχημάτων επιχειρούσαν στην αρχή 4 και μετά 3. Τα υπόλοιπα είναι ακινητοποιημένα με βλάβες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.

• Γι’ αυτό τα Νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν όταν χρειάζεται Αξονικούς Τομογράφους, Ακτινοθεραπευτικά, Αναισθησιολογικά μηχανήματα, τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό (πχ κλιματιστικά). Καμία μέριμνα για την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Αδυνατούν να αντικαταστήσουν ή να αγοράσουν ένα φορείο ή ένα κρεβάτι ΜΤΝ για αιμοκαθερόμενους νεφροπαθείς. Σταματάνε κατά καιρούς οι επεμβάσεις και οι θεραπείες λόγω περιορισμένων πιστώσεων (π.χ. Νοσοκομείο Άρτας, Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης, Νοσοκομείο Βόλου κλπ)

• Γι’ αυτό οι συνδικαλιστικοί φορείς των αστυνομικών καταγγέλλουν ότι κάνουν τη δουλειά τους με διαλυμένα περιπολικά και ανεπάρκεια εξοπλισμού.

• Γι’ αυτό οι πυροσβέστες καταγγέλλουν την διάλυση των μέσων πυροπροστασίας. Τους συγχαίρουμε για το τιτάνιο αγώνα που δίνουν καθημερινά να προστατέψουν πολίτες, περιουσίες και τον φυσικό πλούτο της χώρας. Η πολιτεία τους θυμάται μόνο τώρα μέσα στις φωτιές. Το χειμώνα τους ξεχνάει.

Μόνο που από την τραγική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, του ΕΚΑΒ και των Σωμάτων Ασφαλείας την πληρώνουν με την ζωή τους πολίτες, καταστρέφονται περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον.

Ο κος Πολάκης ας αφήσει την ενασχόλησή του με τους εμπρηστές, είναι δουλειά άλλων και ας ασχοληθεί να βελτιώσει τα του οίκου του, την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ και της Δημόσιας Υγείας. Να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα τσάμπα όπως στο Αθαμάνιο Άρτας, το χωριό του Πρωθυπουργού.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ 13 Μαϊ 2021 | 08:09

Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο τροχαίο στη ΒΙΠΕΘ - 40χρονος προσέκρουσε σε ένα εκκλησάκι

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 40χρονο λίγα λεπτά πριν τη 1 πμ στην είσοδο της Βιομηχανικής Περιοχής της Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 10 Μαϊ 2021 | 18:48

Φωτιές: Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης 18 περιοχές της Αττικής για δύο μήνες - Η λίστα

Σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν 18 περιοχές της Αττικής

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ 06 Μαϊ 2021 | 15:17

ΠΟΕΔΗΝ: Μην μας συκοφαντείτε, στο 80% η συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό

"Να πάψουν να συκοφαντούν το Υγειονομικό προσωπικό για τον εμβολιασμό", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Μαϊ 2021 | 17:12

Κορονοϊός: Μειώθηκαν οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή της ότι λιγόστεψαν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας - 15 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

"ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ" 29 Απρ 2021 | 11:53

ΠΟΕΔΗΝ: Πάσχα χωρίς δώρο για τους υγειονομικούς

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει πως στους υγειονομικούς που μάχονται την πανδημία έχουν δοθεί από τα Χριστούγεννα μόνο υποσχέσεις.

ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ 26 Απρ 2021 | 11:27
ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 25 Απρ 2021 | 14:03

Περίεργη κλοπή: Εκλεψαν το laptop του εμβολιαστικού κέντρου στο "Έλενα Βενιζέλου"

Μία περίεργη διάρρηξη έγινε αντιληπτή σήμερα Κυριακή πρωί στο Νοσοκομείο Έλενας Βενιζέλου. Άγνωστοι αφαίρεσαν το laptop του εμβολιαστικού κέντρου.

ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 24 Απρ 2021 | 17:17

Τροχαίο με έναν νεκρό στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου - Σφοδρή σύγκρουση βαν με ΙΧ [εικόνες]

Το αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ενός βαν και ενός ΙΧ ήταν ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και άλλοι δύο να τραυματισθούν στην Πατρών - Πύργου.

24 Απρ 2021 | 16:16

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τη Μίλβα - Παλιότερα ήταν μέλος του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αποχαιρετά τη Μίλβα που πέθανε σήμερα Σάββατο, Υπήρξε μέλος του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23 Απρ 2021 | 14:29

ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση ανταμείβει τα μέλη της επιτροπής με την τροπολογία για το ακαταδίωκτο

"Θα την πληρώσει το μάχιμο ιατρικό και νοσηλευτικό των νοσοκομείων" υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ για το ακαταδίωκτο της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 22 Απρ 2021 | 10:46

Πορεία ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Υγείας - Μετ΄ εμποδίων η κυκλοφορία στο κέντρο

Πορεία προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ. Βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 22 Απρ 2021 | 09:03

Θρίλερ στη Βούλα: Νεκρός 31χρονος σεφ - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού

Ένας 31χρονος σεφ άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης σε ένα σπίτι στα νότια προάστια της Αττικής και συγκεκριμένα στη Βούλα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ 21 Απρ 2021 | 08:02

Κορονοϊός: Νύχτα τρόμου η εφημερία στο Λαϊκό - "Λυγίζουν" τα νοσοκομεία υπό το βάρος της πανδημίας

Δραματικές είναι οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία "λυγίζουν" υπό το βάρος της πανδημίας.