ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς χειρουργεία το Παίδων Πεντέλης, χωρίς γιατρούς στην Άρτα

Η ομοσπονδία καταγγέλλει ότι λόγω των τεράστιων ελλείψεων δεν διενεργούνται βασικές λειτουργίες στα νοσοκομεία

poedin-xwris-xeirourgeia-to-paidwn-pentelis-xwris-giatrous-stin-arta
SHARE THIS
0
SHARES

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) καταγγέλει ότι αποψιλώνονται τα νοσοκομεία από ιατρούς με αποτέλεσμα να μη διενεργούνται βασικές λειτουργίες. Ειδικότερα, αναφέρει ότι στο Παίδων Πεντέλης έχουν μείνει μόλις 2 αναισθησιολόγοι με αποτέλεσμα τα χειρουργεία να μην λειτουργούν και παραθέτει και την απόφαση του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου. Αντίστοιχα στο νοσοκομείο της Άρτας έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό

 

Άπειρες και τραγικές καταστάσεις δημιουργούντα στα Νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Που είναι οι χιλιάδες γιατροί – νοσηλευτές που προσλαμβάνει το δίδυμο Τσίπρας – Πολάκης.

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Σταμάτησαν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Υπηρετούν 4 αναισθησιολόγοι και έμειναν μόνο δύο. Λείπουν η μία με άδεια κύησης και η Διευθύντρια με εκπαιδευτική άδεια.
Σταμάτησαν όλα τα έκτακτα και τα περισσότερα των τακτικών χειρουργείων. Επισκέφθηκαν τον Υποδιοικητή της ΥΠΕ. Τους είπε ότι από 1 Απρίλη θα καλυφθούν με αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας. Πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Ακόμη να εμφανισθεί αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας. 
Δείτε την απόφαση του Χειρουργικού Τομέα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα λειτουργεί με μόνο δύο γιατρούς. Μέχρι πρόσφατα οι αξονικές γίνονταν στον ιδιωτικό τομέα γιατί ήταν χαλασμένος ο αξονικός και τώρα που προμηθεύτηκαν καινούργιο αξονικό συνεχίζουν να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα γιατί δεν έχουν γιατρούς.
Λόγω έλλειψης φύλαξης στα Κέντρα Υγείας κινδυνεύουν οι ζωές των γιατρών και νοσηλευτών. Πριν λίγες ημέρες άτομο προσήλθε στο Κέντρο Υγείας 1:30 το βράδυ και απαιτούσε από το προσωπικό να γράψουν στο χαρτί ότι αυτός ήθελε. Δύο αγροτικοί ιατροί και δύο νοσηλευτές έφαγαν άγριο ξύλο από το εν λόγω άτομο. 
Το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει καθόλου φύλαξη!
Δείτε την απόφαση του Σωματείου.

Δείτε εδώ την απόφαση του Παίδων Πεντέλης

Δείτε  εδώτην ανακοίνωση για το Νοσοκομείο Άρτας

 

Φωτο: Eurokinissi αρχείου

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook