Follow us

Ποιοι δικαιούνται εθνική σύνταξη: Δείτε ολόκληρη την ΚΥΑ

Δικαιούχοι της εθνικής σύνταξης είναι, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ποιοι δικαιούνται εθνική σύνταξη: Δείτε ολόκληρη την ΚΥΑ

Τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης ορίζει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, δικαιούχοι της εθνικής σύνταξης είναι, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

Προϋποθέσεις χορήγησης της εθνικής σύνταξης σε συνταξιούχους, λόγω γήρατος

Βασική προϋπόθεση, πέραν της θεμελίωσης του σχετικού δικαιώματος, όπως προβλέπεται για κάθε φορέα ασφάλισης, αποτελεί η μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα για τουλάχιστον 15 έτη, μεταξύ του 15ου έτους της ηλικίας και του έτους κατά το οποίο συμπληρώνεται το προβλεπόμενο κατά περίπτωση όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης. Σε περίπτωση που η αίτηση συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος, υποβάλλεται, μετά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ο έλεγχος ως προς την πλήρωση ή μη της ανωτέρω προϋπόθεσης ελάχιστου χρόνου μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα, επεκτείνεται, μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

Για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 40 ετών διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου έτους της ηλικίας και του έτους που συμπληρώνεται, το κατά περίπτωση όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης, λόγω γήρατος ή το έτος υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος, το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται κατά 1/40.

Επίσης, προβλέπεται ότι η ανωτέρω μείωση κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 40 ετών διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου έτους της ηλικίας και του έτους που συμπληρώνεται, το κατά περίπτωση όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης ή του έτους υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης δεν εφαρμόζεται για όσους συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις του τέταρτου εδαφίου της παρ. 1α των άρθρων 1 και 26 του π.δ. 169/2007 (τυφλοί, παραπληγικοί, πάσχοντες από Βήτα ομόζυγο μεσογειακή ή δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, που υποβάλλονται σε μετάγγιση, κλπ). Για την κατηγορία αυτή συνταξιούχων, απαιτείται μόνο η προϋπόθεση της μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα για τουλάχιστον 15 έτη, μεταξύ του 15ου έτους της ηλικίας και του έτους υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι στις περιπτώσεις αυτές δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Παράδειγμα 1

Ασφαλισμένος συμπληρώνει, τον Δεκέμβριο του 2016, τις ελάχιστες προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος (15 έτη ασφάλισης και 67ο έτος της ηλικίας) και μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, έχει συμπληρώσει 25 έτη διαμονής στην Ελλάδα. Ο εν λόγω ασφαλισμένος συνεχίζει να εργάζεται και υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης το 2019. Στην περίπτωση αυτή, ο έλεγχος της διαμονής γίνεται, μέχρι το 2019, οπότε ο ασφαλισμένος έχει συμπληρώσει 28 έτη διαμονής.

Παράδειγμα 2

Συνταξιούχος, λόγω γήρατος, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα στο 40ο έτος της ηλικίας του και θα λάβει σύνταξη με 15 έτη ασφάλισης στο 67ο έτος της ηλικίας. Από το 40ο έτος έως το 67ο έτος, έχει 27 έτη διαμονής στη χώρα και, ως εκ τούτου, υπολείπονται 13 χρόνια έως τα απαιτούμενα σαράντα χρόνια διαμονής. Το ποσό της εθνικής σύνταξης πάνω στο οποίο θα υπολογιστεί η μείωση του 1/40 θα είναι το ποσό των 345,60 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα 15 χρόνια ασφάλισης. Επομένως, το ως άνω ποσό θα μειωθεί κατά 13/40 (13 είναι τα έτη που υπολείπονται έως τη συμπλήρωση των 40 ετών διαμονής) και, ως εκ τούτου, θα λάβει ως εθνική σύνταξη το ποσό των 233,28 ευρώ. Εάν, όμως, η αίτηση συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος, υποβληθεί, όταν ο ασφαλισμένος θα έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας, δηλαδή τρία έτη, μετά τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, τότε τα έτη διαμονής είναι 30. Συνεπώς, η εθνική σύνταξη θα μειωθεί κατά 10/40 και ο εν λόγω ασφαλισμένος θα λάβει ως εθνική σύνταξη το ποσό των 276,48 ευρώ.

Ποσό εθνικής σύνταξης στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης με μειωμένη σύνταξη, λόγω γήρατος

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις καταβολής μειωμένης σύνταξης, λόγω γήρατος, δηλαδή σε όριο ηλικίας μικρότερο από το κατά περίπτωση προβλεπόμενο όριο για πλήρη σύνταξη, το ποσό της εθνικής σύνταξης καταβάλλεται μειωμένο κατά 1/200 για κάθε μήνα (ή 6% για κάθε έτος) που υπολείπεται του αντίστοιχου ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης.

Σε καμία περίπτωση, το ποσοστό μείωσης της εθνικής σύνταξης δεν υπερβαίνει το ποσοστό μείωσης που αντιστοιχεί σε πέντε έτη ηλικίας (60 μήνες), ενώ δεν επιβάλλεται το επιπλέον ποσοστό μείωσης ύψους 10%.

Σε περίπτωση σώρευσης μειώσεων, λόγω διαμονής και λήψης μειωμένης σύνταξης, λόγω γήρατος, το ποσό της εθνικής σύνταξης που προκύπτει κατά περίπτωση, σύμφωνα με τα έτη ασφάλισης, μειώνεται αρχικά, βάσει των ετών διαμονής που υπολείπονται των 40 ετών και, στη συνέχεια, βάσει του ποσοστού μείωσης, λόγω λήψης μειωμένης σύνταξης, λόγω γήρατος.

Παράδειγμα 3

1) Ασφαλισμένος με 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα, με θεμελιωμένο δικαίωμα σε μειωμένη σύνταξη γήρατος (15 έτη ασφάλισης και συμπληρωμένο το 62ο έτος της ηλικίας) θα λάβει ως εθνική σύνταξη το ποσό των 241,92 ευρώ. Και τούτο, διότι για τα 15 έτη ασφάλισης το ποσό της εθνικής σύνταξης (μειούμενο κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών) είναι 345,60 ευρώ. Επιπλέον και δεδομένης της μειωμένης σύνταξης γήρατος κατά πέντε έτη (όριο ηλικίας πλήρους σύνταξης το 67ο έτος), το ποσό της εθνικής θα μειωθεί κατά 6% για κάθε έτος που υπολείπεται του πλήρους ορίου ηλικίας. Συνεπώς, το ποσό της εθνικής σύνταξης που θα δικαιωθεί ο ως άνω ασφαλισμένος θα είναι 241,92 (345,60 - 345,60 Χ 30%).

2) Ασφαλισμένος με 25 έτη διαμονής στην Ελλάδα, με θεμελιωμένο δικαίωμα σε μειωμένη σύνταξη γήρατος (15 έτη ασφάλισης και συμπληρωμένο το 62ο έτος της ηλικίας) θα λάβει ως εθνική σύνταξη το ποσό των 151,20 ευρώ. Και τούτο, διότι 345,60 ευρώ είναι το ποσό της εθνικής σύνταξης που αντιστοιχεί στα 15 έτη ασφάλισης και δεδομένου ότι ο ασφαλισμένος είχε 25 έτη διαμονής στην Ελλάδα, το εν λόγω ποσό θα μειωθεί κατά 15/40 (ήτοι 216 ευρώ) και κατόπιν 30% περαιτέρω μείωση (πέντε έτη νωρίτερα συνταξιοδότηση από το πλήρες όριο ηλικίας), δηλαδή 151,20 ευρώ.

Ποσό εθνικής σύνταξης σε περίπτωση χορήγησης μειωμένης σύνταξης, λόγω αναπηρίας

Ορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας, για τα οποία προβλέπονται μειώσεις στο ποσό της εθνικής σύνταξης για τους συνταξιούχους οι οποίοι θα λάβουν σύνταξη, λόγω αναπηρίας και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις άμεσης καταβολής της σύνταξης, ως ακολούθως:

α) Από 67% έως και 79,99, χορηγείται το 75% της εθνικής σύνταξης και β) από 50% έως και 66,99%, χορηγείται το 50% της εθνικής σύνταξης. Σε περίπτωση νέας κρίσης από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές, το ύψος της εθνικής σύνταξης αναπροσαρμόζεται, σύμφωνα με τα ανωτέρω και βάσει του νέου ποσοστού αναπηρίας.

Στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, χορηγείται το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης. Εξαίρεση από τις ανωτέρω προσαρμογές των ποσοστών αναπηρίας αποτελούν, όσοι συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις της παρ. 1α των άρθρων 1 και 26 του π.δ. 169/2007 ή με βάση διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτές (τυφλοί, πάσχοντες από Βήτα ομόζυγο μεσογειακή ή δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, που υποβάλλονται σε μετάγγιση, κλπ). Αυτό σημαίνει ότι η ως άνω κατηγορία συνταξιούχων θα λάβει το δικαιούμενο, σύμφωνα με τα προεκτεθέντα, ποσό της εθνικής σύνταξης, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, εφόσον διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον 15 έτη, μεταξύ του 15 έτους της ηλικίας και του έτους υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

Δεδομένου ότι στους συνταξιούχους, λόγω αναπηρίας, δεν ελέγχεται η νόμιμη και μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα και, ως εκ τούτου, ούτε και η προϋπόθεση της 15ετούς ασφάλισης, το ποσό της εθνικής σύνταξης, το οποίο θα περιοριστεί περαιτέρω, βάσει του βαθμού αναπηρίας, είναι το εξής: α) Για όσους έχουν, μέχρι 15 έτη ασφάλισης, το ποσό της εθνικής σύνταξης είναι το ποσό των 345,60 ευρώ, το οποίο αφορά σε συνταξιούχο με 15 τουλάχιστον έτη ασφάλισης. β) Για όσους έχουν από 15 έως και 19,9 έτη ασφάλισης, το ποσό της εθνικής σύνταξης είναι το ποσό που προκύπτει κατ' εφαρμογή της παρ. 6 του κοινοποιούμενου άρθρου. γ) Για όσους έχουν από 20 έτη ασφάλισης και άνω, το ποσό της εθνικής σύνταξης είναι το ποσό των 384 ευρώ.

Παράδειγμα 4

1) Συνταξιούχος, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό 80% και έξι έτη ασφάλισης, θα λάβει ως εθνική σύνταξη το ποσό των 345,60 ευρώ.

2) Συνταξιούχος, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό 80% και 25 χρόνια ασφάλισης, θα λάβει το ποσό των 384 ευρώ.

3) Συνταξιούχος, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό 70% και έξι έτη ασφάλισης, θα λάβει ως εθνική σύνταξη το ποσό των 259,2 ευρώ, (345,60X75%).

4) Συνταξιούχος, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό 70% και 25 έτη ασφάλισης, θα λάβει ως εθνική σύνταξη το ποσό των 288 ευρώ (384X75%).

5) Συνταξιούχος, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό 55% και έξι έτη ασφάλισης, θα λάβει ως εθνική σύνταξη το ποσό των 172,9 ευρώ (345,60X50%).

6) Συνταξιούχος, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό 55% και 25 έτη ασφάλισης, θα λάβει ως εθνική σύνταξη το ποσό των 192 ευρώ (384Χ50%).

7) Συνταξιούχος, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό 67% και 18 έτη ασφάλισης, θα λάβει ως εθνική σύνταξη το ποσό των 276,48 ευρώ (368,64Χ75%).

Χορήγηση εθνικής σύνταξης σε περίπτωση σώρευσης συντάξεων

Μεταξύ άλλων, ρυθμίζεται το ύψος της εθνικής σύνταξης που χορηγείται σε περίπτωση σώρευσης συντάξεων. Ειδικότερα, προβλέπεται η καταβολή μίας εθνικής σύνταξης, το ύψος της οποίας διαφοροποιείται ανάλογα με το εάν ο συνταξιούχος ή τα δικαιοδόχα πρόσωπα σε περίπτωση συνταξιοδότησης, λόγω θανάτου, δικαιούται να λάβει πέραν της μίας κύριας σύνταξης. Σε περίπτωση συνταξιούχου ή δικαιούχου δύο πλήρων κύριων συντάξεων, χορηγείται το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης. Σε περίπτωση συνταξιούχου ή δικαιούχου μίας πλήρους και μίας μειωμένης κύριας σύνταξης, χορηγείται το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης. Σε περίπτωση συνταξιούχου ή δικαιούχου δύο μειωμένων κύριων συντάξεων, χορηγείται το ποσό της εθνικής σύνταξης που αντιστοιχεί σε κάθε μία, όμως το άθροισμά του δεν μπορεί να υπερβαίνει το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης.

Πλήρες ποσό εθνικής σύνταξης

Για την πρώτη εφαρμογή του νόμου, το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης είναι 384 ευρώ, μηνιαίως και καταβάλλεται ακέραιο, εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης και επιπλέον 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα. Εξαιρούνται οι συνταξιούχοι, λόγω αναπηρίας, για τους οποίους δεν απαιτείται η προϋπόθεση της διαμονής στη χώρα, καθώς και οι συνταξιοδοτούμενοι με τις διατάξεις του τέταρτου εδαφίου της παρ. 1α των άρθρων 1 και 26 του π.δ. 169/2007 ή με βάση διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτές, για τους οποίους απαιτείται μόνο η 15ετής νόμιμη και μόνιμη διαμονή. Το ποσό της εθνικής σύνταξης βαίνει μειούμενο κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών, εφόσον, ωστόσο, έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης.

Ειδικότερα:

- Για 15 έτη ασφάλισης, το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης είναι 345,60 ευρώ.

- Για 16 έτη ασφάλισης, 353,28 ευρώ.

- Για 17 έτη ασφάλισης, 360,96 ευρώ.

- Για 18 έτη ασφάλισης, 368,64 ευρώ.

- Για 19 έτη ασφάλισης, 376,32 ευρώ και

- από 20 έτη ασφάλισης και άνω, 384,00 ευρώ.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης και, επίσης, δεν συμπληρώνει ακέραιο έτος ασφάλισης, ως εθνική σύνταξη λαμβάνεται το ποσό που αντιστοιχεί στα ακέραια έτη και για τους λοιπούς μήνες ή και ημέρες ασφάλισης λαμβάνει αναλογία.

Παράδειγμα 5 Ασφαλισμένος υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης, έχοντας συμπληρώσει 17 έτη ασφάλισης, οκτώ μήνες και 15 ημέρες. Το ποσό της εθνικής σύνταξης για 17 έτη ασφάλισης ανέρχεται σε 360,96 ευρώ. Για το χρόνο ασφάλισης, πέραν των 17 ετών, δηλαδή για τους οκτώ μήνες και 15 ημέρες (8 μήνες x 25 ημέρες ασφάλισης + 15 ημέρες ασφάλισης = 215 ημέρες ασφάλισης) θα λάβει ως εθνική σύνταξη το ποσό των 5,50 ευρώ [(368,64 - 360,96) x 215/300]. Συνεπώς, το συνολικό ποσό της εθνικής σύνταξης για 17 έτη ασφάλισης, οκτώ μήνες και 25 μέρες, ανέρχεται σε 366,46 ευρώ (360,96 + 5,50 = 366,46 ευρώ).

Για όσους συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις του τέταρτου εδαφίου της παρ. 1α των άρθρων 1 και 26 του π.δ. 169/2007, το ποσό της εθνικής σύνταξης είναι, σε κάθε περίπτωση, αυτό που αντιστοιχεί στα 20 έτη ασφάλισης, για τον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης των ανωτέρω προσώπων.

Παράδειγμα 6

Ασφαλισμένος που υποβάλλει αίτηση, για να συνταξιοδοτηθεί, λόγω γήρατος, με τις ειδικές διατάξεις του τέταρτου εδαφίου της παρ. 1α των άρθρων 1 και 26 του π.δ. 169/2007, με 20ετή διαμονή στην Ελλάδα και 17 έτη ασφάλισης, θα λάβει ως εθνική σύνταξη το πλήρες ποσό αυτής, δηλαδή 384 ευρώ.

Συνυπολογισμός πλασματικών ετών

Σε περίπτωση που για τη συνταξιοδότηση του ασφαλισμένου λαμβάνεται υπόψη και πλασματικός χρόνος, χωρίς εξαγορά, ο οποίος αξιοποιείται μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ο χρόνος αυτός συνυπολογίζεται για τη διαμόρφωση του ποσού της εθνικής σύνταξης, όχι, όμως και γι' αυτό της ανταποδοτικής. Οι πλασματικοί χρόνοι οι οποίοι αναγνωρίζονται, κατόπιν εξαγοράς, για τη θεμελίωση και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης, συνυπολογίζονται στη διαμόρφωση τόσο της εθνικής όσο και της ανταποδοτικής σύνταξης.

Παράδειγμα 7

Για ασφαλισμένο, αναγνωρίζεται πλασματικός χρόνος 200 ημερών, χωρίς εξαγορά (αρ. 40 του ν. 2084/1992), προκειμένου να συμπληρώσει τα 15 έτη ασφάλισης και να δικαιωθεί σύνταξης με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας. Στην περίπτωση αυτή, το ποσό της εθνικής σύνταξης είναι 345,60 ευρώ.

Αναπροσαρμογή της εθνικής σύνταξης. Από 01/01/2017, η εθνική σύνταξη αναπροσαρμόζεται κατ' έτος, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους και δεν υπερβαίνει την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μία ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο ανεβαίνει στο θέατρο

Το βιβλίο (Α)Γνωστού Πατρός ζωντανεύει στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός για λίγες μόνο παραστάσεις

MYΘΕΡΜΑΝΣΗ 22 Δεκ 2025 | 08:11

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι πληρώνονται αύριο και τι ποσά θα δουν στους λογαριασμούς τους

Το συνολικό επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τα 1.200 ευρώ για περιοχές της χώρας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 15 Δεκ 2025 | 07:00

"Βρέχει" λεφτά αυτή την εβδομάδα: Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή

Συνολικά 1.462.243.998,92 ευρώ θα καταβληθούν σε 3.086.186 δικαιούχους, από σήμερα 15/12 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2025

94.230 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 01 Δεκ 2025 | 06:45

Ο "χάρτης" των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

Το χρηματικό ποσό των 81.760.000,00 ευρώ, θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 94.230 δικαιούχων από σήμερα Δευτέρα έως και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 25 Νοε 2025 | 13:13

Επιστροφή ενοικίου: Την Παρασκευή στους τραπεζικούς λογαριασμούς - Οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια

Όσοι δεν δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους με την επιστροφή ενοικίου και πιστεύουν ότι αδικήθηκαν θα πρέπει να στείλουν μήνυμα μέχρι το τέλος του έτους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 19 Νοε 2025 | 13:34

Πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους 2025": Νέος οριστικός πίνακας 13.983 δικαιούχων χαμηλής περιόδου

Ο συνολικός αριθμός των νέων δικαιούχων είναι 13.983 και οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος

77.451 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 17 Νοε 2025 | 07:31

Ο "χάρτης" των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα ως την Παρασκευή - Ολα τα επιδόματα

Το χρηματικό ποσό των 68.303.000 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 77.451 δικαιούχων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 21 Οκτ 2025 | 08:18

Με ποια κριτήρια θα πληρωθεί το επίδομα των 250 ευρώ σε συνταξιούχους και αναπήρους - Πότε καταβάλλεται

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν δικαιούνται το επίδομα οι ασφαλισμένοι που ήταν 65 ετών πέρυσι τον Δεκέμβριο αλλά βγήκαν φέτος στη σύνταξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Οκτ 2025 | 09:41

Ολα τα επιδόματα που θα πληρωθούν τον Νοέμβριο και οι δικαιούχοι

Αρκετά είναι τα επιδόματα που θα καταβληθούν μέσα στον Νοέμβριο στους δικαιούχους.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Ιουλ 2025 | 08:21

Το σχέδιο των αλλαγών σε όλα τα επιδόματα - Τι θα γίνει με τις πολλαπλές παροχές

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις, το κόστος των επιδομάτων ανέρχεται σε περίπου 5,5 με 6 δις. ευρώ ετησίως.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Ιουλ 2025 | 06:32

Επίδομα παιδιού: Ποιοι γονείς θα διαγραφούν από τον κατάλογο δικαιούχων - Τα σχέδια για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος

Για πρώτη φορά από τη θέσπιση του επιδόματος τέκνων, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να υποχωρήσει κάτω και από τις 500.000.

ΣΕ 79.617 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ 16 Ιουν 2025 | 08:16

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την εβδομάδα - Αναλυτικά τα επιδόματα που θα καταβληθούν

Συνολικά 74.647.853,71 ευρώ θα καταβληθούν σε 79.617 δικαιούχους από σήμερα έως τις 20 Ιουνίου.

ΔΥΠΑ 31 Μαϊ 2025 | 09:48

Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026: Αυτοί είναι οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων - Δείτε αν είστε μέσα

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ VOUCHERS 29 Μαϊ 2025 | 17:59

Κοινωνικός Τουρισμός 2025 - 2026: Αυτοί είναι οι προσωρινοί πίνακες των δικαιούχων

Αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα της ΔΥΠΑ οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2025-2026.

ΥΨΟΥΣ 150 ΕΥΡΩ 16 Μαϊ 2025 | 15:13

Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για το Youth Pass: Δικαιούχοι περισσότεροι από 154.000 νέοι 18 και 19 ετών

Η πίστωση του ποσού που προβλέπεται για το Youth Pass θα γίνεται με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

15 Μαϊ 2025 | 21:03

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις - Η λίστα με τα καταλύματα που μπορείτε να μείνετε

Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026 θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου 2025 - νωρίτερα από ποτέ - και αφορά σε 300.000 επιταγές (vouchers), με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΣΑ 10 Μαϊ 2025 | 15:52

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ολες οι πληρωμές μέχρι και τις 16 Μαΐου - Ποιοι οι δικαιούχοι

Συνολικά 71.467.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 65.473 δικαιούχους από τις 12 έως τις 16 Μαΐου 2025

ΕΩΣ 9 ΜΑΙΟΥ 05 Μαϊ 2025 | 07:44

Ξεκινούν οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Αναλυτικά τα επιδόματα, τα ποσά και οι δικαιούχοι

Κατά την περίοδο 5 έως 9 Μαΐου, θα καταβληθούν συνολικά 83.352.253,64 ευρώ σε 93.587 δικαιούχους.

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ 02 Μαϊ 2025 | 20:09

Τουρισμός για Όλους 2025: Αυτά είναι τα οριστικά αποτελέσματα - Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της κλήρωσης του Προγράμματος "Τουρισμός για Όλους 2025", για τη Χαμηλή και την Υψηλή περίοδο

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 27 Μαρ 2025 | 14:17

Κατώτατος μισθός: Αυτές είναι οι καθαρές αποδοχές μετά το "ψαλίδι" της φορολογίας - Τι κερδίζουν εργένηδες και οικογενειάρχες

Τον Απρίλιο, όταν στο τέλος του μήνα θα καταβληθούν και οι νέοι "καθαροί" μισθοί, θα φουντώσει και πάλι η συζήτηση για την ανάγκη τιμαριθμικής αναπροσαρμογής της φορολογικής κλίμακας

ΓΙΑ 644 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ 27 Μαρ 2025 | 11:24

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Νέες επιδοτήσεις 497 δικαιούχων - Έχουν δοθεί 54 εκατ. ευρώ από τον Οκτώβριο του 2023

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025 πιστώνονται 3.640.127 ευρώ σε 497 δικαιούχους του "Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ"

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Μαρ 2025 | 07:18

Ολες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 28 Μαρτίου - Οι δικαιούχοι

Συνολικά 2.369.735.949,64 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.233.476 δικαιούχους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Μαρ 2025 | 09:03

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ολες οι πληρωμές και οι δικαιούχοι έως την Παρασκευή 28 Μαρτίου

Συνολικά 2.369.735.949,64 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.233.476 δικαιούχους από τις 24 έως τις 28 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Μαρ 2025 | 20:11

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ και ΙΙI: Νέες πληρωμές σε δικαιούχους για το πρόγραμμα

Από την έναρξη του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ", τον Ιούνιο του 2024, έχουν καταβληθεί συνολικά 13.571.874,54 ευρώ.

ΣΗΜΕΡΑ 12 Ιαν 2026 | 08:48

Ξανά στο εδώλιο η Πισπιρίγκου - Ξεκινά η δίκη στο εφετείο για την υπόθεση που "πάγωσε" το πανελλήνιο

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έχει προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα 12/01/2026, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 4Η ΜΕΡΑ 12 Ιαν 2026 | 08:41

Πάτρα - Συναγερμός για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρα: Συναντήθηκε με 60χρονο - H έκκληση της οικογένειας

Βίντεο δείχνουν τη Λόρα να συναντά έναν άνδρα ηλικίας 60-65 ετών - "Δεν είμαστε θυμωμένοι μαζί σου. Δεν θα υπάρξει καμία τιμωρία", λένε οι γονείς της.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 12 Ιαν 2026 | 08:16

Νέα Ιωνία: Ξεκόλλησαν τσιμέντα από γέφυρα και έπεσαν στον δρόμο - Κλειστή η αριστερή λωρίδα στο ύψος του Αγ. Όλγα

Ειδικά συνεργεία του δήμου Νέας Ιωνίας απομακρύνουν τα οικοδομικά υλικά από τον δρόμο ενώ στο σημείο υπάρχει κυκλοφοριακή δυσχέρεια.

ΑΤΤΙΚΗ 12 Ιαν 2026 | 07:35

Χειροπέδες στους τρεις νεαρούς που έκαναν "κόντρες" και σούζες στη Λ.Αθηνών - Ο ένας δεν είχε δίπλωμα

Οι "κοντράκηδες" για να αποφύγουν την ταυτοποίηση τους, έκρυβαν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, - Πώς τους εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΙΛΑΝΟ 12 Ιαν 2026 | 07:34

Διακοπές - βιτρίνα για τρεις Αμερικανίδες στην Ελλάδα - Μετέφεραν 72 κιλά κάνναβης στην Ιταλία και συνελήφθησαν

Η "Nicole", η "Michelle" και η "Shirley", είχαν έρθει στη χώρα μας, με πρόσχημα τις διακοπές των εορτών των Χριστουγέννων.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 12 Ιαν 2026 | 07:31

Σφοδρή σύγκρουση τριών οχημάτων στην παλαιά εθνική Καστοριάς-Κοζάνης - Δύο τραυματίες [εικόνες]

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με την εμπλοκή τριών ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων σημειώθηκε στην παλαιά εθνική οδό Καστοριάς – Κοζάνης.

ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΚΡΥΟ 12 Ιαν 2026 | 07:25

Σε ποιες περιοχές θα είναι σήμερα κλειστά τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Η χιονόπτωση και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν απαραίτητη τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 12 Ιαν 2026 | 07:00

Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή με τσουχτερό κρύο και χιόνια - Θα χιονίσει ακόμα και στα πεδινά, τι θα γίνει στην Αττική

Με έντονο ψύχος κάνει "ποδαρικό" η νέα εβδομάδα, καθώς η θερμοκρασία σημειώνει απότομη και αισθητή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ 12 Ιαν 2026 | 06:00
ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ 11 Ιαν 2026 | 23:18

Δώρα Ζέμπερη: Αποζημίωση στον πατέρα της από τον Δ. Αθηναίων για πλημμελή φύλαξη του νεκροταφείου όπου δολοφονήθηκε

Ο δήμος Αθηναίων καλείται να αποζημιώσει τον πατέρα της Δώρας Ζέμπερη καθώς κρίθηκε ότι τα μέτρα ασφαλείας στο νεκροταφείο, αρμοδιότητας του Δήμου, ήταν πλημμελή

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 11 Ιαν 2026 | 22:32
ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΩΝ 11 Ιαν 2026 | 20:12

Δώρο ζωής από 64χρονο δότη οργάνων: Με επιτυχία έγινε η λήψη ήπατος, νεφρού και κερατοειδών στο "Παπανικολάου"

Βαθιά ευγνωμοσύνη προς την οικογένεια του δότη εκφράζει το Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 11 Ιαν 2026 | 19:46

Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει - Τι θα γίνει σε Αττική και Εύβοια - Η πρόγνωση Λαγουβάρδου

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, ανέλυσε την πορεία της κακοκαιρίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που θα επηρεάσει την επικράτεια.

ΕΝΤΟΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ 11 Ιαν 2026 | 19:39

Κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα: Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες

11 Ιαν 2026 | 19:23

Κρήτη: Απολογείται τη Δευτέρα ο πατέρας για τους βιασμούς των παιδιών του

Αύριο Δευτέρα απολογείται ο πατέρας ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ 11 Ιαν 2026 | 18:28

Tα πλαστά έγγραφα που έδινε ο "ψευτοδικηγόρος" στους πελάτες του: Η λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Τα μηνύματα που αντάλλασσε ο δικηγόρος με τους πελάτες που εξαπατούσε

ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ 11 Ιαν 2026 | 18:18

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών

Ανοίγει η Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου για διαμονή, σίτιση και βασικές υπηρεσίες φροντίδας.

11 Ιαν 2026 | 17:57

Νέα τροπή στη δολοφονία των Σερρών: "Όποιος γνωρίζει κάτι να μιλήσει" - Η έκκληση της αδερφής του 17χρονου

Σοβαρά εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε εκ νέου ξυλοδαρμός του άτυχου 17χρονου στις Σέρρες

ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΘΟΔΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ 11 Ιαν 2026 | 17:28
ΕΝΑΣ 32ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ 26ΧΡΟΝΟΙ 11 Ιαν 2026 | 16:57
ΣΕ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 11 Ιαν 2026 | 15:59

Λάρισα: Θρήνος για τον επιχειρηματία της εστίασης που κατέρρευσε και πέθανε χορεύοντας σε νυχτερινό μαγαζί

Ο 54χρονος επιχειρηματίας κατέρρευσε, όταν βρισκόταν σε κοπή βασιλόπιτας

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 11 Ιαν 2026 | 15:07

Καιρός: Κανονικό "θρίλερ" με το αν θα χιονίσει στην Αττική - Τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα [χάρτες]

Τι γράφει για το αν θα πέσει χιόνι στην Αττική ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 11 Ιαν 2026 | 14:33

Χιονιάς: Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες τη Δευτέρα - Κανονικά οι παιδικοί σταθμοί

Οι παιδικοί σταθμοί στους δύο δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 11 Ιαν 2026 | 13:59

"Και τώρα σιωπή": Συγκινεί ο αδερφός του 27χρονου κυνηγού - Σήμερα η κηδεία του

Σήμερα οι οικείοι του θα πουν το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Άνω Βιάννο.

29, 33 ΚΑΙ 37 ΕΤΩΝ 11 Ιαν 2026 | 13:40

Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες στο "Ελ. Βενιζέλος" - Είχαν στις βαλίτσες τους 72 κιλά κάνναβης

Πρόκειται για μέλη διεθνικής εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στην εξαγωγή κάνναβης στην Ιταλία, μέσω της αεροπορικής οδού

ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ 11 Ιαν 2026 | 13:36

Τραγωδία στη Λάρισα: 55χρονος επιχειρηματίας κατέρρευσε και πέθανε την ώρα που διασκέδαζε

Ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες από ανακοπή καρδιάς.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΦΕΣ 11 Ιαν 2026 | 13:03

Κωνσταντινίδης: "Δεν ήμασταν γνώστες των κινήσεων της Μαρίας Καρυστιανού - Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί"

Ο κ. Κωνσταντινίδης σχολίασε την προαναγγελία κόμματος από την Μαρία Καρυστιανού και αποκάλυψε γιατί "πάγωσαν" οι εκταφές.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11 Ιαν 2026 | 12:21

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Σαρωτικό κύμα ψύχους από το απόγευμα - Οι περιοχές πού θα χιονίσει

Πολύ χαμηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες μέχρι και το πρωί της Τετάρτης

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 11 Ιαν 2026 | 11:29

Θρήνος για τον 27χρονο που ανασύρθηκε νεκρός από χαράδρα: Η "προφητική" τελευταία ανάρτησή του

Θρήνος για τον νεαρό Στέλιο στην Κρήτη ο οποίος πήγε για κυνήγι και έπεσε σε χαράδρα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Ιαν 2026 | 11:24

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων: Μεγάλη επιχείρηση, αποκλείστηκαν δρόμοι

Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ αστυνομικοί απέκλεισαν τους γύρω δρόμους.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑ 11 Ιαν 2026 | 11:08
ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ 11 Ιαν 2026 | 11:08

Χιόνια σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία: Στα λευκά το Ανατολικό Ζαγόρι, η ορεινή Ναυπακτία και το Μέτσοβο

Χειμωνιάτικο σκηνικό στην Ήπειρο με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και έντονη χιονόπτωση στα ορεινά.

ΣΟΥΦΛΙ 11 Ιαν 2026 | 10:34

Λέξεις που χάθηκαν και 122 επαγγέλματα του περασμένου αιώνα

Στην καρδιά της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Σουφλίου βρίσκονταν δύο βασικοί κλάδοι

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 11 Ιαν 2026 | 10:02

Φωτιά σε αποθήκες στο Κορωπί - Επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα [βίντεο]

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 7:00 σε αποθήκες επιχείρησης

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11 Ιαν 2026 | 06:11

Καιρός: Ψυχρή εισβολή με τσουχτερό κρύο και απότομη πτώση του υδράργυρου έως 10°C - Πού θα χιονίσει

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από σήμερα Κυριακή σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΜΕ «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» 11 Ιαν 2026 | 06:05

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 11 Ιανουαρίου

Ποιοι έχουν σήμερα σύμφωνα με το εορτολόγιο την ονομαστικη τους γιορτή

ΙΣΧΥΡΕΣ ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΩΝ 10 Ιαν 2026 | 23:13
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 10 Ιαν 2026 | 23:01

Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων: Προαγωγές, αποστρατεύσεις και παραμονές

Όλα τα ονόματα των αξιωματικών που είτε προάγονται είτε αποστρατεύονται είτε διατηρούνται στη θέση που κατέχουν σήμερα.

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ 10 Ιαν 2026 | 22:18

Πέθανε η καθηγήτρια πολιτικής θεωρίας Ελένη Βαρίκα: Σημαντική θεωρητικός του φεμινισμού στην Ελλάδα

Την είδηση του θανάτου της Ελένης Βαρίκα έκανε γνωστή ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 10 Ιαν 2026 | 21:58

Δολοφονία 17χρονου στις Σέρρες: "Δεν είναι ένας ο δράστης" - Σιωπηλή διαμαρτυρία στα δικαστήρια

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου δίνει μία νέα διάσταση για τη δολοφονία, μιλώντας για παραπάνω από έναν δράστη που ενεπλάκη στον ξυλοδαρμό

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 10 Ιαν 2026 | 21:05

Εξελίξεις στη Φοινικούντα: Οι αναζητήσεις στο ChatGPT "καίνε" τον ανιψιό - Ρωτούσε πώς σβήνουν αποτυπώματα από ύφασμα

Οι δύο νεαροί είχαν αρχικά κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, ως φυσικός και ηθικός αυτουργός αντίστοιχα

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ 10 Ιαν 2026 | 20:44

Θεσσαλονίκη: Ατύχημα είχε 45χρονη σε εμπορικό κέντρο της πόλης όταν αποκολλήθηκε τμήμα οροφής καταστήματος [βίντεο]

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η 45χρονη - Το ατύχημα έγινε στον χώρο των εστιατορίων

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ 10 Ιαν 2026 | 19:39

Ισχυροί άνεμοι κατά τόπους 9 μποφόρ κρατούν δεμένα τα πλοία: Απαγορευτικό απόπλου σε βασικά λιμάνια

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να ενημερώνονται πριν από την αναχώρησή τους

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ 10 Ιαν 2026 | 18:41

Αθήνα: Αδίστακτος δικηγόρος υποσχόταν λύσεις για τους πλειστηριασμούς και εξαπατούσε τους πελάτες του

Θύματά του άνθρωποι απελπισμένοι που κινδύνευαν να χάσουν τα πάντα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 10 Ιαν 2026 | 18:29

Πυροσβεστική: 103 κλήσεις λόγω ισχυρών ανέμων σε Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

ΤΗΣ ΕΛΑΣ 10 Ιαν 2026 | 18:20

Έφοδος στις φυλακές Κορυδαλλού: Εντοπίσθηκαν μαχαίρι, ναρκωτικά και κινητό τηλέφωνο

Συνελήφθησαν 4 έγκλειστοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΒΙΑΝΝΟΥ 10 Ιαν 2026 | 17:45

Κρήτη: Νεκρός κυνηγός που έπεσε σε χαράδρα - "Είναι χάλια και ο πατέρας του και η μητέρα του, δεν μιλιούνται"

Συγκλονισμένη η Βιάννος από τον τραγικό θάνατο του 25χρονου Στέλιου - Tο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 10 Ιαν 2026 | 17:21

Φοινικούντα: Ανατροπή στους ρόλους των 22χρονων - Το πρόσωπο που "πάτησε τη σκανδάλη"

Μετά τις συμπληρωματικές απολογίες των δύο 22χρονων θεωρείται εξαιρετικά πιθναό ότι θα κληθούν και άλλα πρόσωπα στα δικαστήρια της Καλαμάτας.

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 10 Ιαν 2026 | 16:59

Καρυστιανού: Κουρελόχαρτο το Σύνταγμα της χώρας, καταργήστε το Άρθρο 86 - Επίθεση στο πολιτικό σύστημα για διαπλοκή

Στην ανάρτησή της, η Μαρία Καρυστιανού στηλιτεύει τη συμφωνία EU–Mercosur και εξαπολύει βολές κατά Δένδια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 10 Ιαν 2026 | 16:43

"Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα": Πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία για την επέμβαση στο Καράκας

Με κεντρικό σύνθημα "Υπερασπιστείτε τη Γη του Μπολίβαρ", οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Πάρκο Ελευθερίας

ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ 10 Ιαν 2026 | 16:39

Αγρότες: "Ναι" στον διάλογο - "Όχι" στο συλλαλητήριο στην Αθήνα - Δύο επιτροπές με 35 άτομα για τη συνάντηση της Τρίτης

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στους δρόμους περιμένοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης με την κυβέρνηση.

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ 10 Ιαν 2026 | 15:19

Η θάλασσα βγήκε έξω στο Ναύπλιο - Πρωτόγνωρη κατάσταση στην πόλη - Πλημμύρισαν δρόμοι, έπεσαν δέντρα [βίντεο]

Πτώσεις δέντρων από τους μανιασμένους ανέμους - Έκλεισε η παραλιακή Νέας Κίου - Μύλων

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ 10 Ιαν 2026 | 15:09

Θρήνος στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο: Πήγε για κυνήγι και έπεσε σε χαράδρα δεκάδων μέτρων

Εχασε τη ζωή του ένας 27χρονος στην περιοχή Καστρί της Βιάννου στο Ηράκλειο που έπεσε σε χαράδρα

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 10 Ιαν 2026 | 14:44

Στο "ψυγείο" η χώρα με βουτιά 10 βαθμών Κελσίου από Κυριακή - 75% να χιονίσει στην Αττική, λέει ο Μαρουσάκης

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή - Τα τελευταία δεδομένα για τον καιρό των επόμενων ημερών.

ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ 10 Ιαν 2026 | 14:09

Απίστευτο: Η στιγμή που ανεμοστρόβιλος σήκωσε ΙΧ εν κινήσει στον αέρα στην Ηλεία [βίντεο]

Εικόνες που κόβουν την ανάσα καταγράφηκαν στην Ηλείας, όταν ανεμοστρόβιλος σήκωσε αυτοκίνητο εν κινήσει στον αέρα.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 10 Ιαν 2026 | 13:14

Φρίκη για 13χρονη που είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη: Την άρπαξε 24χρονος, τη βίαζε και της έδινε ναρκωτικά

Δύσκολες στιγμές έζησε ένα 13χρονο κορίτσι στα χέρια ενός 24χρονου στη Θεσσαλονίκη

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 10 Ιαν 2026 | 13:04

Θεσσαλονίκη: Αρχισε η εντυπωσιακή κατεδάφιση της γέφυρας Πανοράματος - Πού έχει διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από τις 08:00 το πρωί οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας Πανοράματος, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εργασιών για το FlyΟver.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 10 Ιαν 2026 | 12:22
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ 10 Ιαν 2026 | 11:21

Νίκος Μάνεσης για κηδεία Γιώργου Παπαδάκη: "Έχυναν κροκοδείλια δάκρυα" - Γιατί δεν πήγε στη Ριτσώνα

O Ν. Μάνεσης εξηγεί τον λόγο που δεν πήγε στην κηδεία του Γ. Παπαδάκη

ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ 10 Ιαν 2026 | 11:03

Περιστέρι: Ηλικιωμένη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε φλεγόμενο διαμέρισμα

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ 10 Ιαν 2026 | 11:02

Κουνούπια και κλιματική αλλαγή: Πώς οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξάπλωσή τους

Τα κουνούπια εμφανίζονται πλέον και σε μέρη που ήταν απαλλαγμένα απ’ αυτά

ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΣΚΗΝΕΣ 10 Ιαν 2026 | 10:42

Πάτρα: Ο 29χρονος κλότσησε εννέα συνεχόμενες φορές τον 30χρονο πατέρα έξι παιδιών στο κεφάλι

Επί πέντε και πλέον ώρες οι τέσσερις συλληφθέντες προσπαθούσαν να πείσουν τον ανακριτή

ΟΚΤΩ ΜΠΟΦΟΡ 10 Ιαν 2026 | 10:25

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις: Απαγορευτικά και ματαιώσεις από τα μποφόρ σε πολλές θαλάσσιες περιοχές

Οι αρχές συνιστούν στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να ενημερώνονται πριν

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ 10 Ιαν 2026 | 10:09

Η "κάθοδος" των αγροτών στην Αθήνα: Συνεδριάζουν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Πάμε με μικρό καλάθι"

Οι αγρότες αποφασίζουν για την αντιπροσωπεία και την ατζέντα σχετικά με την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 10 Ιαν 2026 | 06:22

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες - Ψυχρή "εισβολή" από την Κυριακή, χιόνια και στην Αττική τη Δευτέρα

Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις νοτιάδες και χιόνια - Η πιο ψυχρή ημέρα της κακοκαιρίας αναμένεται η Δευτέρα

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ 10 Ιαν 2026 | 06:01

Εορτολόγιο: Τι αναφέρει σήμερα, Σάββατο 10 Ιανουαρίου

Το εορτολόγιο σήμερα Σάββατο, 10 Ιανουαρίου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09 Ιαν 2026 | 23:20
ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 09 Ιαν 2026 | 22:55

Θανάσιμος ξυλοδαρμός 31χρονου στην Πάτρα: Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια και έκτος κατηγορούμενος

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 9/1 παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Πατρών και ένας 31χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την ίδια υπόθεση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 09 Ιαν 2026 | 22:11

Ναύπακτος: Τι γράφει η πλαστή διαθήκη του 84χρονου - "Αν ο ανιψιός μου είναι αγνώμων, δεν θα πάρει τίποτα"

Οι δικαστικές Αρχές της Αιτωλοακαρνανίας θα καλέσουν για κατάθεση όσους αναφέρονται σε αυτή τη διαθήκη

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 09 Ιαν 2026 | 21:28

Κλήρωση Eurojackpot 9/1/2026: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 17 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 192 της Τρίτης 6 Ιανουαρίου 2026 του Eurojackpot

09 Ιαν 2026 | 20:57

Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε στην Πάτρα τρένο με 21 επιβάτες

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 21 επιβάτες

ΜΕΣΣΑΡΑ 09 Ιαν 2026 | 20:52

Ηράκλειο: "Ο πατέρας βίαζε και τις δύο αδερφές μου και η μητέρα μας τα ήξερε όλα" - Οσα καταγγέλλει ο αδερφός

Ο αδερφός κάνει ακόμα λόγο για σιωπή και συγκάλυψη, τονίζοντας ότι δέχεται πιέσεις και απειλές