X

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το σενάριο που ψάχνει η ΕΛΑΣ - Το "μυστικό" προφίλ επικοινωνίας των συλληφθέντων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021, στον Άλιμο, με τις δύο συλλήψεις να θεωρούνται μόνο η αρχή.

Γράφει: TheToc team

Όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με τις έρευνες των Αρχών να επικεντρώνονται στα πρόσωπα που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου και τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

Μετά τη σύλληψη των δύο αδελφών που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώνεται στην ταυτοποίηση του ηθικού αυτουργού, του ανθρώπου δηλαδή που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές βρίσκονται ένα βήμα πριν τον νέο κύκλο συλλήψεων ατόμων των κυκλωμάτων της νύχτας που συμμετείχαν στο συμβόλαιο θανάτου.

Μέχρι στιγμής κρατούνται τα δυο αδέλφια που, σύμφωνα με αξιωματικούς του ανθρωποκτονιών, εμπλέκονται στην δολοφονία του δημοσιογράφου. Όμως θεωρείται δεδομένο πως είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που συμμετείχαν στο έγκλημα.

Ποιοι κρύβονται πίσω τα συμβόλαια θανάτου

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μετά τις συλλήψεις των δυο αδελφών και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, θεωρούν πως έχουν πλέον βρει τα κομμάτια του παζλ που τους έλειπαν, ώστε να προχωρήσουν στην εξιχνίαση των συμβολαίων θανάτου στον ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας όπου τα άτομα που την απαρτίζουν συνδέονται με λαθρεμπόριο καυσίμων, διακίνηση ναρκωτικών και λαθραία τσιγάρα.

Στη δικογραφία της ασφάλειας αναφέρεται πως ο συνεπιβάτης του 40χρονου συλληφθέντα έχει στενές σχέσεις και όχι μόνο με τον ποινικό που βρίσκεται στις φυλακές. Πρόκειται για τον άνδρα που οι αρχές βλέπουν πίσω από την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει το σενάριο να άλλαξε ο οδηγός της μοτοσικλέτας μετά την δολοφονία

Από την επεξεργασία που έχουν κάνει οι αστυνομικοί στα εκατοντάδες βίντεο που έχουν στην κατοχή τους εξετάζουν πλέον και δεύτερο σενάριο δηλαδή και οι δυο εκτελεστές να κατέβηκαν από την μηχανή και ο ένας που είναι μόνος του να είναι ένα τρίτο πρόσωπο της υπόθεσης.

Εξετάζεται πλέον και τα δύο άτομα να αποβιβάστηκαν από την μηχανή και το δεύτερο άτομο που φαίνεται στο λευκό βαν να είναι εκείνος που ανέβηκε στην μηχανή.

Άρα πια γίνεται λόγος και για τρίτο πρόσωπο και μάλιστα μπορεί να έχουν οι αρχές και την εικόνα του, κι αυτό γιατί φορούσε άλλο μπουφάν στα στιγμιότυπα που τον έχουν καταγράψει, μετά την στιγμή που αποβιβάζεται από το βαν, κατόπιν όμως φαίνεται να φορά άλλο χρώμα μπουφάν και κράνος.

Οι αρχές θεωρούν πολύ δύσκολο από την στιγμή που είχαν διαπράξει ένα τόσο σοβαρό έγκλημα να είχαν τον χρόνο στη διάθεσή τους να αλλάξουν και ρούχα.

Το "μυστικό" προφίλ επικοινωνίας των συλληφθέντων στα κοινωνικά δίκτυα

Επιπλέον η αστυνομία γνωρίζει ότι υπήρχε εταιρεία καθαρισμού βιτρίνα στην υπόθεση όμως τώρα μπαίνει στο μικροσκόπιο και μια δεύτερη και υπάρχει αίτημα στην facebook για στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να υπάρχει και δεύτερη εταιρεία - βιτρίνα στην διάθεση των δύο αδελφών, δεν φαίνονται οι ίδιοι, αλλά η σύντροφος μία εκ των δύο αδελφών συλληφθέντων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προφίλ στο facebook και μέσα από αυτό το προφίλ φαίνεται να έχουν γίνει πολλές ύποπτες συνομιλίες.

Το προφίλ του 40χρονου "Μάγειρα" που εμπλέκεται στη δολοφονία Καραϊβάζ

Την Τέταρτη οι συλληφθέντες θα πάνε στον ανακριτή, η εικόνα των αστυνομικών είναι ότι από τους δυο τον πιο κρίσιμο ρόλο είχε ο 40χρονος.

Η αστυνομία θεωρεί ότι ο 40χρονος έχει έναν πιο ενεργό ρόλο, έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα και στον χώρο της νύχτας τον αναφέρουν ως "Μάγειρα".

Δικηγόρος κατηγορούμενων Καραϊβάζ: "Αρνούνται την κατηγορία της δολοφονίας"

"Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο", είπε η Αθανασία Σταυρή, δικηγόρος των κατηγορούμενων Καραϊβάζ, μιλώντας στο Livenews.

Σχετικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φαίνεται να εμπλέκουν τα δύο αδέλφια στην υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Γ. Καραϊβάζ η συνήγορος σχολίασε πως "δεν είναι σωστό να σχολιαστούν στο παρόν στάδιο στοιχεία της δικογραφίας. Πλειάδα στοιχείων δεν υπάρχει, αυτό μπορώ να σας πω".

"Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία μεταξύ τους δεν συνδέονται και θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν ”άλματα” λογικής", κατέληξε.