Ποιος ανέλαβε την ευθύνη για τους εμπρησμούς στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Οι Πυρήνες Αμεσης Επίθεσης ανέλαβαν την ευθύνη για την πυρπόληση τριών κτιρίων και δυο αυτοκινήτων του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ποιος ανέλαβε την ευθύνη για τους εμπρησμούς στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Οι Πυρήνες Αμεσης Επίθεσης ανέλαβαν την ευθύνη για την πυρπόληση τριών κτιρίων και δυο αυτοκινήτων του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, πριν από μερικές ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Indymedia:

"Φωτιά στον πολιτισμό των ένστολων δολοφόνων και βιαστών

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εμπρηστικού μπαράζ που έγινε στις 27 Φλεβάρη στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού κράτους στο τετράγωνο Διδότου-Σίνα-Μερλιέ στην Αθήνα. Μια ομάδα συντρόφων πυρπόλησε τρια κτίρια και δυο αυτοκίνητα του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, αφού πέρασε την περίφραξη. Τις ώρες που τα καταπιεσμένα αδέρφια μας στο Παρίσι εξεγείρονται ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, δεν μπορούμε να στεκόμαστε απαθείς.

Τα ευρωπαϊκά κράτη διασπείρουν ξενοφοβία και μισαλλοδοξία. Πουλώντας αντιμουσουλμανισμό, φτιάχνουν κλίμα πολέμου. Οξύνουν την στρατιωτικοποίηση που απλώνεται παντού σε όλο τον πλανήτη και σε κάθε τετράγωνο της καπιταλιστικής μητρόπολης. Όλα αυτά, για να υποβιβάζουν διαρκώς τη ζωή των περιθωριοποιημένων, υλικά και αξιακά.

Τα προάστια του Παρισιού, όπου ζουν σε καθεστώς αποκλεισμού οι πιο φτωχοποιημένοι, είναι ζώνες πολέμου. Όπως και τα σύνορα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Κάθε στιγμή διεξάγεται ένας ολοκληρωτικός πόλεμος. Από τη μια πλευρά είναι τα κράτη, οι θεσμοί τους, τα προνομιούχα στελέχη τους και οι υπηρέτες τους, που προσπαθούν να κρατήσουν την εξουσία τους και τις απολαβές τους, επιβάλοντας διαχωρισμούς. Από την άλλη πλευρά είμαστε όλοι εμείς που η ζωή και η ελευθερία μας δεν χωράνε στη μηχανή του κέρδους. Είμαστε σε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς τέλος. Για να συνεχίσει το κράτος να υπάρχει χρειάζεται τη συστηματική και απεριόριστη βία. Η βίαιη αντεπίθεση είναι η φυσική απάντηση. Η εξέγερση, όπως εκφράζεται στις φωτιές του Παρισιού, είναι το πρώτο βήμα για την καταστροφή της εξουσίας.

Ο εσωτερικός πόλεμος δεν είναι ιδιαιτερότητα του γαλλικού κράτους. Το ελληνικό κράτος εντείνει επίσης τον στρατιωτικοποιημένο αστυνομικό έλεγχο, φυλακίζει μαζικά, επιμηκύνει την αιχμαλωσία επαναστατών, πολλαπλασιάζει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονεί. Κάθε κράτος είναι ικανό να κάνει επαίσχυντα εγκλήματα προκειμένου να μην χάσει την κυριαρχία του.

Τον Οκτώβρη του 2014 η γαλλική χωροφυλακή δολοφόνησε με βολή δακρυγόνου τον διαδηλωτή Remi Fraisse. Σήμερα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα ίδια όπλα, όπως και η ελληνική αστυνομία. Επιπλέον, χρησιμοποιούν πλαστικές ή και μεταλλικές σφαίρες.

Στις 2 Φλεβάρη (2017) στο Aulnay-sous-Bois η γαλλική αστυνομία ξυλοφόρτωσε μια παρέα νεαρών και βίασε με γκλοπ τον Theo. Η αστυνομία, μετά από «εσωτερική έρευνα», δήλωσε ότι ήταν ατύχημα. Οι δικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση έβγαλαν την ίδια άποψη. Η γαλλική κυβέρνηση υπερασπίστηκε το «δύσκολο έργο» των μισθοφόρων της, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες.

Ο βιασμός εκφράζει την ρίζα της κρατικής κυριαρχίας. Είναι γυμνή βία στο βάθος της ύπαρξης, χωρίς κανένα σεβασμό, χωρίς κανένα περιορισμό, τρομοκρατία χωρίς εξευγενισμούς.
Ξεπλένοντας το συγκεκριμένο βιασμό, η γαλλική δημοκρατία αναγνώρισε τον βιασμό σαν επίσημη πρακτική. Ο βιασμός είναι η πιο αρχαϊκή εξουσιαστική πρακτική και το κράτος δεν την απαρνιέται ειδικά όταν αντιλαμβάνεται ότι η ισχύς του κινδυνεύει. Αν αυτοί που έπρεπε να μείνουν υποτελείς σαρκάζουν το νόμο, τότε και η εξουσία σαρκάζει τους νόμους της και τα «κοινωνικά της συμβόλαια», ξαναθυμίζοντας τι σημαίνει κατά βάθος κρατική κυριαρχία.

Να μην ξεχνάμε ότι εδώ κανένα σκουπίδι από την ομάδα «δέλτα» δεν τιμωρήθηκε για τις δολοφονικές επιθέσεις της και την σεξουαλική τρομοκρατία που ασκούσε από το 2009. Η αριστερή κυβέρνηση ξαναοργανώνει την ειδική αυτή μονάδα βασανιστών, για να τη βγάλει στους δρόμους.

Στην ιστορία του Theo ξεγυμνώνεται ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, η φιλελεύθερη δημοκρατία και ο καθεστωτικός σοσιαλισμός. Ξεγυμνώνεται κι όλη η απανθρωπιά και η υποκρισία του νόμου.

Γιατί οι Πυρήνες Άμεσης Επίθεσης χτύπησαν δυο πολιτιστικά-εκπαιδευτικά ιδρύματα; Γιατί ανήκουν στο γαλλικό κράτος και πρεσβεύουν την πολιτική του. Γιατί πίσω από τη βιτρίνα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, που είναι το αντικείμενο της Γαλλικής (αρχαιολογικής) Σχολής Αθηνών και τη βιτρίνα της γαλλικής κουλτούρας, κρύβεται η συστηματική τρομοκρατία και η βία αιώνων. Γιατί πρέπει να χτυπηθεί η δολοφονική αδιαφορία που εκφράζουν με τη σιωπή τους οι προνομιούχες ομάδες που δουλεύουν για το κράτος και ειδικά αυτοί που κάνουν καριέρες ως επιστήμονες, διανοούμενοι και δάσκαλοι. Η κρατική δικτατορία στηρίζεται στους απαθείς φιλάνθρωπους, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να σπείρει μαζικά τον φασισμό.

Δεν θα λυπηθούμε τα επιτεύγματα αυτού του πολιτισμού. Επιχειρώντας στις 27/2 να καταστρέψουμε εκπαιδευτικές υποδομές του γαλλικού κράτους που αποτελούν το πολιτιστικό του πρόσωπο εδώ, είπαμε: Καμία ανοχή σε όσους στηρίζουν ένα κράτος-βιαστή, καμία συγχώρεση στους ένστολους βιαστές και δολοφόνους.

Η ελληνική κυβέρνηση βιάστηκε να δηλώσει ότι η δράση μας δυναμώνει την «ελληνογαλλική φιλία». Είναι αλήθεια. Τα κράτη δεν έχουν φίλους, όπως είχε πει ο ΝτεΓκωλ. Τα κράτη κάνουν λυκοφιλίες. Δεν υπήρξε ποτέ αντίδραση φιλελεύθερου κράτους προς κράτος για τα εγκλήματά του κατά των καταπιεσμένων. Τα θυμούνται σαν δικαιολογία, μόνο όταν θέλουν να κανονίσουν τους λογαριασμούς τους με στρατιωτικές επεμβάσεις, πάλι με το δικό μας αίμα. Οι έλληνες υπουργοί μπορούν να νοιώθουν φίλοι με τον γάλλο μπάτσο βιαστή. Τους δώσαμε μια αφορμή να εκφραστούν. Κι εμείς μέσα από αυτές τις φλόγες νοιώθουμε λίγο πιο κοντά στα προάστια του Παρισιού.

Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας πέρα από σύνορα, για να ενώσουμε τον κόσμο σε μια δύναμη που θα αφανίσει τους άθλιους θεσμούς και τους στρατούς του αστικού πολιτισμού.

Πυρήνες Άμεσης Επίθεσης – Ομάδα «Ζωντανά Απόβλητα»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΤΟ OPEN 19 Απρ 2021 | 20:29

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 13,6 μονάδες η ΝΔ - Ικανοποίηση για τους εμβολιασμούς - Πάσχα στο χωριό ψηφίζει το 62%

Ικανοποίηση για την πορεία των εμβολιασμών και το άνοιγμα Λυκείων και δραστηριοτήτων - Καταλληλότερος πρωθυπουργός με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Η δημοσκόπηση της Alco

ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΟΤ 19 Απρ 2021 | 20:20

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Το τρολάρισμα στην πεθερά από τον γαμπρό για τον κορονοϊό [Βίντεο]

Πρωταγωνιστές του νέου σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης είναι η πεθερά, ο γαμπρός και ο κορονοϊός

ΤΗΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΥΡΙΣΑΝ 19 Απρ 2021 | 20:11

Ποινική δίωξη για τον βιασμό της 27χρονης που κακοποιήθηκε άγρια στη Νέα Σμύρνη

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των τριών ανδρών που συνελήφθησαν για τον βιασμό της 27χρονης

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ 19 Απρ 2021 | 19:58

Κορονο-πάρτι στην Κυψέλη: Ταυτοποιήθηκε ο Dj της Παρασκευής - Αναζητούνται οι διοργανωτές

Πρόκειται για 55χρονο Dj - Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το ποιος τον κάλεσε να παίξει μουσική στο κορονο-πάρτι της Κυψέλης

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 19 Απρ 2021 | 19:44

Τραγωδία στη Γαύδο: Μυστήριο με την ταχύτητα στο κιβώτιο του μοιραίου αυτοκινήτου - Η εξήγηση του 40χρονου οδηγού

Επιμένει ο οδηγός στην αρχική του κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν εν κινήσει όταν κύλησε στον γκρεμό της Γαύδου.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 19 Απρ 2021 | 18:58

Εμβολιασμός στην εγκυμοσύνη: Ανατροπή και οδηγίες υπέρ της χορήγησης του εμβολίου

Κανένα σήμα κινδύνου από τους εμβολιασμούς των εγκύων - Τα πρόσφατα στοιχεία στηρίζονται σε ένα μητρώο που αριθμεί πάνω από 90.000 κυήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.530.000 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ 19 Απρ 2021 | 18:56

Εμβολιασμοί: 21/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους 55-59 ετών- 24/4 για τους 50-54

Tην Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59

ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 19 Απρ 2021 | 18:41

ΕΛΟΠΥ: Δεύτερος καθαρισμός βυθού - Στο λιμάνι της Βόνιτσας [εικόνες]

Καθαρίστηκε το λιμάνι της Βόνιτσας με τη συνεισφορά των αρχών του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και της τοπικής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας και δυτών.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ 19 Απρ 2021 | 18:06

Και νέο περιστατικό με μαθητή που αρνήθηκε να κάνει self test στη Θεσσαλονίκη

Νέο περιστατικό συνέβη σήμερα με τα self test σε μαθητές Λυκείου της Θέρμης.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ 19 Απρ 2021 | 18:02

Κορονοϊός: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της Johnson & Johnson - Πάνω από 4,5 εκατ. δόσεις της Pfizer μέχρι τον Ιούνιο

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι μονοδοσικό με αποτελεσματικότητα της τάξεως του 85% - Στο 7,35% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 19 Απρ 2021 | 17:44

Κορονοϊός: 675 νέα κρούσματα στην Αττική, 216 στη Θεσσαλονίκη - Στα ύψη το κέντρο της Αθήνας

Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς του κορονοϊού σε όλη τη χώρα - Ανησυχία για Λάρισα και Αχαΐα.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 19 Απρ 2021 | 17:40

Κορονοϊός: Αυξάνονται πάλι οι νεκροί - 78 θάνατοι και 847 διασωληνωμένοι - 1.607 νέα κρούσματα σήμερα

Στα 1.607 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού σε 20.848 τεστ, 78 θάνατοι και 847 διασωληνωμένοι σε 20.848 τεστ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ 19 Απρ 2021 | 17:20

Θάνος Ανεστόπουλος - "Διάφανα Κρίνα": Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 17χρονος ανιψιός του [βίντεο]

Ο 17χρονος ανιψιός του Θάνου Ανεστόπουλου βρήκε τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.