Ποιος είναι ο Ζαχαρίας Ιμάμ που ανέφερε η Γιάννα Αγγελοπούλου

Η Γιάννα Αγγελοπούλου μιλώντας στη Βουλή ως πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", αναφέρθηκε και στον Ζαχαρία Ιμάμ, ο οποίος ήταν στο Κοινοβούλιο.

poios-einai-o-imam-zaxarias-pou-anefere-i-gianna-aggelopoulou
SHARE THIS
0
SHARES

Η Γιάννα Αγγελοπούλου μιλώντας στη Βουλή ως πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", αναφέρθηκε και στον Ζαχαρία Ιμάμ, ο οποίος είναι στο Κοινοβούλιο. 

"Ελλάδα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάχι Καχιασβίλι και ο Ζαχαρίας Ιμάμ" είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου κατά την διάρκεια της ομιλίας της. 

Ποιος είναι Ζαχαρίας Ιμάμ

Πρόκειται για έναν 18χρονο νέο από τη Συρία ο οποίος ζει στην Ελλάδα και πέτυχε και μάλιστα με υψηλό βαθμό την εισαγωγή του στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο Ζαχαρίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, όμως οι γονείς του ήρθαν ως μετανάστες στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ως μαθητής επαγγελματικού λυκείου, από το οποίο αποφοίτησε με βαθμό απολυτηρίου 19,6 και βαθμό πτυχίου 19,8, ο Ζαχαρίας έδειξε από νωρίς ενδιαφέρον για τη μηχανολογία. Στις πανελλαδικές εξετάσεις κατάφερε να συγκεντρώσει 19.055 μόρια, γράφοντας τρία 20 και ένα 14 και πέτυχε την εισαγωγή του στη σχολή των ονείρων του, τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Διάβασα πολύ, το διάβασμα είναι απαραίτητο, αλλά το σύστημα και η μεθοδικότητα είναι το μυστικό της επιτυχίας», έλεγε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τις ατελείωτες ώρες του διαβάσματος είχε για συντροφιά του τη τζαζ μουσική η οποία «με βοήθησε να ξεπεράσω το άγχος και την κάθε δυσκολία με την οποία ερχόμουν αντιμέτωπος», λαμβάνοντας από την οικογένειά του ως δώρο ένα σαξόφωνο για την επιτυχία του.

Γιατί επέλεξε τη ναυπηγική ως το επάγγελμα που θα ακολουθήσει.

«Οταν ήμουν μικρός καθόμουν δίπλα στη θάλασσα και ονειρευόμουν πως αν αφήσω ένα κομμάτι ξύλο, αυτό θα μπορούσε να φτάσει στη Συρία, όπου βρίσκονταν οι συγγενείς μου και αυτό το θεωρούσα μαγικό». Προσθέτει πάντως ότι «δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ξαναχτίσω τη Συρία, αλλά η Συρία έχει θάλασσα και ελπίζω να μπορέσω να κάνω κάτι γι' αυτή. Μπορεί αυτό το μικρό ξύλο, που σκεφτόμουν να στείλω δια θαλάσσης όταν ήμουν μικρός, να είναι κάποιο πλοίο που θα ναυπηγήσω».

Την ίδια στιγμή, δεν ξεχνάει την άλλη πατρίδα του, την Ελλάδα λέγοντας ότι «πρώτα πρέπει να εξοφλήσω έστω και ένα μικρό μέρος από το χρέος μου στην Ελλάδα για όσα πρόσφερε σε εμένα, την αδελφή μου και στους γονείς μου. Θέλω να υπηρετήσω σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, σε φρεγάτα» και προσθέτει: «Θέλω να ασχοληθώ με τα κοινά και να κάνω κάτι για την κοινωνία».

Ο Ζαχαρίας δουλεύει από μικρή ηλικία δίπλα στον πατέρα του για να τον βοηθήσει.

«Μπορώ να πω ότι η δουλειά με ώθησε ακόμα περισσότερο στο διάβασμα και με έκανε να βάλω στόχους», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει ότι με τη δουλειά «απέδειξα στον εαυτό μου ότι είμαι ικανός, ένιωσα την δύναμη της δημιουργίας, τη χαρά του να είμαι χρήσιμος και να με υπολογίζουν οι άλλοι, εκεί διαμόρφωσα το χαρακτήρα μου. Μέσα από τη δουλειά ένιωσα σπουδαίος, σημαντικός και κατάλαβα ότι μπορώ να πετύχω τα πάντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook