Follow us

Ποιος είναι ο "υπόγειος τραπεζίτης" των καρτέλ κοκαΐνης στη Γλυφάδα - Ο KLAVER διακίνησε 250 εκατ. ευρώ

Ο "υπόγειος τραπεζίτης" διακινούσε και ξέπλενε βρώμικο χρήμα για λογαριασμό μεγάλων καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς
ΣΥΛΛΗΨΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 52ΧΡΟΝΟΣ

Ο "υπόγειος τραπεζίτης" είχε έδρα στη Γλυφάδα. Διακινούσε και ξέπλενε βρώμικο χρήμα για λογαριασμό μεγάλων καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών. Σε χρονικό διάστημα 10 μηνών διακίνησε για λογαριασμό των εμπόρων ναρκωτικών, με τη μέθοδο… underground banking (υπόγεια διακίνηση χρημάτων), 250.000.000 ευρώ.

Χρήματα μέσω Anom και… κούριερ

Η διακίνηση των χρημάτων γινόταν μέσω συνομιλιών σε εργαλεία κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, που χρησιμοποιούν τα καρτέλ, τα Encrochat, Sky ECC και ANOM, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Έλληνας "Χρηματο-Καθαριστής". Χρησιμοποιούσε δηλαδή μια εναλλακτική μέθοδο μεταφοράς χρημάτων, με διαμεσολάβηση προσώπων, σαν το σύστημα hawala, και ο άλλος τρόπος διακίνησης ήταν με "courier" μετρητών για την είσπραξη και παράδοση των χρημάτων, οι οποίοι καθημερινά τον ενημέρωναν για το "ισοζύγιο" εισπράξεων και πληρωμών.

Πρόκειται για έναν 52χρονο Έλληνα, αλβανικής καταγωγής, ο ρόλος του οποίου προέκυψε κατά τη διάρκεια ερευνών των Ολλανδικών Αρχών με την κωδική ονομασία "KLAVER", μετά την εξάρθρωση μεγάλων καρτέλ διακίνησης κοκαΐνης. Οι παράνομες δραστηριότητες του 52χρονου τοποθετούνται χρονικά, σύμφωνα με τις Ολλανδικές Αρχές, από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Μάιο του 2021.

Ποιος είναι ο "υπόγειος τραπεζίτης" των καρτέλ κοκαΐνης στη Γλυφάδα - Ο KLAVER διακίνησε 250 εκατ. ευρώ

Επιχειρηματίας με… real estate

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, μετά από πολύμηνη συνεργασία με τις Ολλανδικές Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον 52χρονο, στις 31 Μαΐου, στη Γλυφάδα. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών. Ο 52χρονος είναι Έλληνας υπήκοος, αλβανικής καταγωγής καθώς φαίνεται ότι έχει γεννηθεί στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας. Στη χώρα μας, σύμφωνα με την φορολογική έρευνα που έγινε, φαίνεται να διατηρεί μία εταιρεία real estate, και είναι κάτοχος τουλάχιστον 13 διαμερισμάτων, ενώ δεν διαπιστώθηκε να έχει απασχολήσει τις Ελληνικές Αρχές για οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

Κατασχέσεις… Dirhams Αραβικών Εμιράτων

Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του στη Γλυφάδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα προερχόμενα από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ευρώ, δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Καναδά, δολάρια Αυστραλίας, ελβετικά φράγκα, λίρες Τουρκίας, Dirhams Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Rand Νοτίου Αφρικής, το συνολικό ύψος της αξίας τους να ανέρχεται περίπου στα 16.000 ευρώ.

Επίσης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και το κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM. Από την άρση τραπεζικού απορρήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος διατηρούσε κάποιους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι περιείχαν συνολικά περίπου 70.000 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Το αρμόδιο τμήμα του ΣΔΟΕ, συνεχίζει τη συνεργασία με τις Ολλανδικές Αρχές, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες περί νομιμοποίησης εσόδων στην Ελλάδα προερχομένων από εγκληματικές δραστηριότητες. Σημειώνεται πως οι Ολλανδικές Αρχές έχουν ζητήσει την έκδοση του 52χρονου στη χώρα τους, εκείνος αρνήθηκε μετά τη σύλληψή του και θα ακολουθηθεί η δικαστική διαδικασία εξέτασης του αιτήματος.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 52ΧΡΟΝΟΣ

Ανακοίνωση EUROPOL

Με ανακοίνωσή της, χθες, η EUROPOL, ανακοίνωνε την σύλληψη του 52χρονου, επισημαίνοντας πως είναι ύποπτος για την ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε εκατομμύρια ευρώ σε μηνιαία βάση για εγκληματίες. Αυτή η σύλληψη υποστηρίχθηκε στο πλαίσιο της Επιχειρησιακής Ομάδας Εργασίας TOKEN που συστάθηκε στην EUROPOL με στόχο τα δίκτυα που διευκολύνουν τις υπόγειες τραπεζικές συναλλαγές παγκοσμίως. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως "η υπόγεια κυκλοφορία εγκληματικού χρήματος είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις οργανωμένου εγκλήματος.

Περιλαμβάνει μεγάλα ποσά μετρητών που μεταφέρονται, διαπραγματεύονται ή μεταφέρονται σε κρυπτονομίσματα μέσα σε ένα δίκτυο υπόγειων τραπεζιτών και ελεγκτών. Αυτά τα χρήματα σχετίζονται συνήθως με το εμπόριο ναρκωτικών και χρησιμοποιούνται για επενδύσεις σε νέες αποστολές ναρκωτικών, πληρωμή προηγούμενων αποστολών ή μεταφορά τους σε άλλες χώρες για δαπάνες".

ΣΥΛΛΗΨΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 52ΧΡΟΝΟΣ
ΣΥΛΛΗΨΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 52ΧΡΟΝΟΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΥΣΙΑ 50 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ 20 Σεπ 2023 | 14:53

Νέα Υόρκη: Δίχρονο αγοράκι πέθανε από υπερβολική δόση - Εκρυβαν ναρκωτικά κάτω από το στρωματάκι του στον παιδικό σταθμό

Ακόμη τρία παιδιά κινδύνευσαν από το ναρκωτικό φαιντανύλη που εισέπνευσαν στον παιδικό σταθμό που πήγαιναν

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Σεπ 2023 | 21:30

Σφοδρό τροχαίο στη Γλυφάδα: Αυτοκίνητο πέρασε μέσα από πάρκο και έπεσε πάνω σε δύο ΙΧ και ένα ταξί [Εικόνες - Βίντεο]

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ από τύχη δεν βρέθηκαν πολίτες ή παιδιά στην τρελή πορεία του αυτοκινήτου - Γυναίκα περίπου 40 ετών η οδηγός

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 43 ΚΙΛΑ ΚΑΙ 6 ΛΙΤΡΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 16 Σεπ 2023 | 17:17

Θεσσαλονίκη: Χτύπημα σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης και εμπορίας συνθετικών ναρκωτικών - Πώς την εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ

Ισχυρό πλήγμα των διωκτικών αρχών στη Θεσσαλονίκη σε εγκληματική οργάνωση εμπορίας συνθετικών ναρκωτικών.

ΧΑΝΤΕΡ ΜΠΑΙΝΤΕΝ 14 Σεπ 2023 | 22:01

ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες για οπλοκατοχή και ναρκωτικά στον γιο του Τζο Μπάιντεν

Την εποχή που αγόρασε το όπλο, ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν χρήστης κρακ κοκαΐνης.

ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΝΟΧΟΣ 14 Σεπ 2023 | 19:03

Θεσσαλονίκη: 15 χρόνια φυλακή και 500.000 ευρώ σε Σουηδό  - Για διακίνηση 190 κιλών κοκαϊνης

Στον 40χρονο Σουηδό δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό - Επέστρεψε στις φυλακές όπου κρατείται τους τελευταίους 25 μήνες.

ΗΠΑ 13 Σεπ 2023 | 23:01

Αποφυλακίστηκε η καλλονή σύζυγος του διαβόητου βαρώνου ναρκωτικών "Ελ Τσάπο" - Από τα καλλιστεία στο καρτέλ

Κατά τη διάρκεια της καταδίκης της, η Αμερικανό-Μεξικανή Κορονέλ, εξέφρασε βαθιά μεταμέλεια για την εμπλοκή της με τον "Ελ Τσάπο" και το καρτέλ Σιναλόα.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ 28 Σεπ 2023 | 07:35

Προφυλακίστηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Ίου - Ζητούσε 30.000 ευρώ από μαγαζί για να μην κάνει ελέγχους

Προφυλακίστηκαν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ., σε Ίο και Αττική, που σε βάρος τους είχαν σχηματιστεί δικογραφίες για χρηματισμό και διακίνηση κοκαΐνης αντίστοιχα.

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ 28 Σεπ 2023 | 07:29

Έγκλημα στη Φωκίδα: Τον χτύπησε 5 φορές στο κεφάλι με πέτρα - Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον 38χρονο πατροκτόνο

Τουλάχιστον 5 χτυπήματα κλιμακούμενης έντασης και αυξανόμενης σφοδρότητας από αμβλύ όργανο (πέτρα), διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, κατά τη διάρκεια της νεκροτομής στη σορό του 65χρονους πατέρα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣ 27 Σεπ 2023 | 10:10

Σύλληψη 89χρονου στη Νίκαια - Παρενοχλούσε ανήλικη μέσα σε λεωφορείο

Μία 36χρονη ενημέρωσε τους αστυνομικούς στη Νίκαια ότι ένας 89χρονος παρενοχλούσε ανήλικη μέσα στο λεωφορείο.

ΡΕΚΟΡ ΑΓΡΙΟΥ ΞΥΛΟΥ 27 Σεπ 2023 | 07:50

Εκτός ελέγχου η βία στους ανήλικους, ακόμη και σε... δημοτικά: Αιματηρά ραντεβού, ληστρικές επιθέσεις, επίδειξη όπλων

Συνολικά 233 υποθέσεις σωματικών βλαβών με ανήλικους δράστες έχουν καταγραφεί από την αρχή του χρόνου έως και τον Αύγουστο, σε όλη τη χώρα.

ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΣΕ ΜΑΝΤΡΙ 27 Σεπ 2023 | 07:35

"Θα με σκότωνε εκείνος...": Ο 38χρονος δολοφόνησε τον πατέρα του και περιπλανιόταν για μέρες χωρίς νερό και φαγητό

Με μια πέτρα, ο 38χρονος άνδρας που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, κατάφερε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι του 65χρονου πατέρα του και τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο.

ΠΙΘΑΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ 26 Σεπ 2023 | 15:44

Επίθεση σε αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο με πέτρες - Ένστολος πυροβόλησε στον αέρα, τραυματίστηκαν δύο συνάδελφοί του

Αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα όταν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δέχτηκαν επίθεση με πέτρες στον Ασπρόπυργο.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 26 Σεπ 2023 | 12:53

Εξαφάνιση πατέρα και γιου: Βρέθηκε ζωντανός ο 38χρονος στη Φωκίδα - Νεκρός ο 65χρονος σε μικρή απόσταση μέσα σε μαντρί

Εντοπίστηκε ζωντανός μέσα σε μαντρί στη Φωκίδα, ο 38χρονος, ο οποίος εξαφανίσθηκε πριν πέντε ημέρες μαζί με τον πατέρα του. Νεκρός βρέθηκε ο 65χρονος.