Μέσα σε βιβλίο ιατροδικαστικής η βόμβα στην δικαστικό

«Ποινικό» κατασκευαστή και ασύλληπτα ή νέα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, βλέπουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Μέσα σε βιβλίο ιατροδικαστικής η βόμβα στην δικαστικό

«Ποινικό» κατασκευαστή και ασύλληπτα ή νέα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, βλέπουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, πίσω από την αποστολή του εκρηκτικού βιβλίου με αποδέκτη την πρόεδρο Εφετών κα. Ισιδώρα Πόγκα. Η βόμβα ήταν μέσα σε ένα βιβλίο ιατροδικαστικής και τώρα ψάχνουν τα σημεία πώλησής του.

«Η συνδεσμολογία του βιβλίου ήταν παρόμοια με εκείνη του Α.Τ. Ιτέας, με διαφορετικά υλικά, και εκρηκτική ύλη μικρότερης ισχύος. Η ενδεχόμενη έκρηξη θα είχε θανατηφόρο αποτέλεσμα ή το λιγότερο σοβαρό τραυματισμό» δηλώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Από καθαρή τύχη η δικαστικός δεν άνοιξε το «σκαμένο» βιβλίο διαστάσεων Α4, που περιείχε τα έξι αυτοσχέδια μασούρια εκρηκτικής ύλης, βίδες, μπουλόνια, ξυραφάκια, δύο μπαταρίες και έναν αυτοσχέδιο πυροκροτητή (ηλεκτρική αντίσταση ή κοινός πυροκροτητής που είχε μετατραπεί σε ηλεκτρικό). Η δικαστικός είχε λάβει ειδοποίηση για συστημένο δέμα. Αντί η παραλαβή του να γίνει από κάποιον συνοδό-αστυνομικό έγινε από την ίδια, η οποία μετέφερε το δέμα στο σπίτι της. Άνοιξε το περιτύλιγμα και πριν ανοίξει το βιβλίο εντόπισε κάποια καλώδια που την υποψίασαν και ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο βιβλίο-βόμβα υπήρχαν δύο διακόπτες πυροδότησης on-off, η οποία θα γινόταν με το άνοιγμα του βιβλίου που θα απελευθέρωνε το έλασμα-«μανταλάκι», το οποίο θα ολοκλήρωνε το ηλεκτρικό κύκλωμα για να ακολουθήσει η έκρηξη.

Η στοχοποίησή της, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., προέρχεται από την επαγγελματικής της δραστηριότητας σε υποθέσεις που αφορούσαν κατηγορουμένους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», το καλοκαίρι του 2015.

Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2015 η δικαστικός είχε απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συντρόφου του φυλακισμένου Γεράσιμου Τσάκαλου, ενώ είχε απορρίψει και την αλλαγή περιοριστικών όρων της Αθηνάς Τσάκαλου, η οποία ζητούσε να βλέπει τα παιδιά της και να κάνει ιατρικές επισκέψεις σε νοσοκομείο του Πειραιά. Επίσης φέρεται να είχε απορρίψει τη χορήση εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό. Στις 25 Ιουνίου 2015 άγνωστοι είχαν πετάξει μπογιές και φωτοβολίδες στο σπίτι της στον Χολαργό, ενώ εκείνη την χρονική περίοδο σε ιστοσελίδες του αντεξουσιαστικού χώρου δημοσιεύθηκαν πολλά απειλητικά κείμενα σε βάρος της.

Οι αστυνομικοί υπενθυμίζουν την αποστολή δέματος-βόμβα με καρφιά προς τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου 2011. Τότε ως αποστολέας φερόταν η ευρωπαϊκή υπηρεσία EUROFOR, με έδρα τη Φλωρεντία της Ιταλίας, απ' όπου φέρεται ότι στάλθηκε το δέμα.

Την προκήρυξη αυτή υπέγραφε η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Δίκτυο (FAI). Το κείμενο της ανάληψης, γραμμένο στα ιταλικά, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και σε φυλακισμένους συντρόφους τους σε Χιλή, Ελβετία και Γερμανία.

Το βιβλίο-βόμβα με παραλήπτρια την δικαστικό έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που είχε φθάσει στον διοικητή του Α.Τ. Ιτέας στις 29 Απριλίου 2014. Μετά την εξουδετέρωσή εκείνου του «βιβλίου», τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν την ταυτοποίηση γενετικού υλικού με αυτό του «Μανώλη της 17Ν», Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα δεν επέστρεψε στις φυλακές από άδεια που είχε λάβει. Υπήρχε και αποτύπωμα του «Ιάσονα», ο οποίος είχε συλληφθεί στις αρχές 2015, στον πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων για εκείνους που συμμετείχαν στο σχέδιο «Γοργοπόταμος». Οι αστυνομικοί δεν είχαν δημοσιοποιήσει αυτό το εύρημα. Λίγο αργότερα ήρθε προκήρυξη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που αναλάμβανε την ευθύνη. Το σχέδιο των τρομοκρατών όπως αποκαλύφθηκε από τις κωδικοποιημένες συνομιλίες του σχεδίου «Γοργοπόταμος», ήταν την επίθεση να αναλάμβανε η «κορώνα» (Σέχτα Επαναστατών) , στην περίπτωση που πετύχαιναν το αιματοκύλισμα. «Δυστυχώς για άλλη μια φορά η τύχη μάς γύρισε την πλάτη. Ενώ το πακέτο έφτασε κανονικά στην καρδιά της φιδοφωλιάς του αστυνομικού τμήματος κάποιος μπ…. αντιλήφθηκε τις πραγματικές προθέσεις του “αποστολέα”» περιέγραφε κυνικά, ο συντάκτης της προκήρυξης.

Αποστολέας φαινόταν να ήταν η ΜΚΟ Αρχιεπισκοπή Αθηνών και παραλήπτης ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, με το εκρηκτικό δέμα να φθάνει στο τμήμα με την αλληλογραφία του. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε βιβλίο θρησκευτικών ψαλμών με τίτλο η «Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάς» του Χαρίλαου Α. Ταλιαδώρου πρωτοψάλτη του Ι.Ν της Αγ. Σοφίας Θεσσαλονίκης, έκδοσις του 1998. Στάλθηκε από το κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι στις 28 Απριλίου 2014. Οι δράστες γνώριζαν ότι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ψάλτης σε εκκλησία της περιοχής.

«Θα εξαφανιζόταν ο όροφος. Εκείνη την ώρα στο τμήμα ήταν 4-5 αστυνομικοί και ισάριθμος αριθμός πολιτών. Αν δεν σκοτώνονταν, σίγουρα θα τραυματίζονταν σοβαρά. Το ενδεχόμενο έκρηξης αυτή της βόμβας, θα ισοδυναμούσε με έκρηξη… 10 χειροβομβίδων μέσα σε ένα γραφείο», υποστήριζε πειστικά τότε, στέλεχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Το παγιδευμένο βιβλίο περιείχε 500 γραμμαρίων ΤΝΤ, μαζί με 25 κομμένα καρφιά, μπουλόνια και βίδες, ενώ υπήρξε μία πρωτόγνωρη μετατροπή του κοινού πυροκροτητή σε ηλεκτρικό.

Παρόμοιο ήταν το πακέτο-βόμβα, που στις 24 Ιουνίου 2010 σκότωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή Γιώργο Βασιλάκη, υπασπιστή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Σε αυτή την βόμβα είχε εντοπιστεί αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Στο πλαίσιο του σχεδίου «Φοίνικας» η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τον Ιούλιο του 2013 είχε στείλει εκρηκτικό φάκελο, με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο, ο οποίος εξουδετερώθηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 03 Δεκ 2021 | 07:39

Φάμπρικα ελληνοποιήσεων: Με 3 ανώνυμες επιστολές το βαθύ λαρύγγι "Γιώργος Παπαδόπουλος" αποκάλυψε το κύκλωμα των αστυνομικών

Πώς μια προσαγωγή ενός Γεωργιανού, που ήταν καταζητούμενος Αλβανός, έξω από το σπίτι της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, οδήγησε στην τελική ευθεία τις αστυνομικές έρευνες για την εξάρθρωση της "φάμπρικας" ένστολης διαφθοράς.

Ο "ΑΡΧΗΓΟΣ" ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ 02 Δεκ 2021 | 07:22

Πώς το κύκλωμα των αστυνομικών "ξέπλενε" εγκληματίες με πλαστές ταυτότητες - Κέρδη πάνω από 5 εκατ. ευρώ

Η ταρίφα για την έκδοση ταυτοτήτων, διαβατηρίων και αδειών οδήγησης κυμαινόνταν από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα το "βάρος" του ποινικού παρελθόντος του ενδιαφερόμενου αλλοδαπού.

ΜΕ ΒΑΡΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 01 Δεκ 2021 | 07:36

Μητροκτονία στο Αγρίνιο: Τρεις φορές σε ψυχιατρική κλινική ο δράστης, αλλά έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλείας

Ο 33χρονος στο Αγρίνιο δολοφόνησε άγρια την 54χρονη μητέρα του, ξυλοφόρτωσε την 80χρονη γιαγιά του και για 4 ώρες παρέμενε στον χώρο της αποτρόπαιας πράξης του.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 30 Νοε 2021 | 21:28

Αναταραχή στην ΕΛΑΣ: Συλλήψεις αστυνομικών που εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο κύκλωμα μετέχει σημαντικός αριθμός επίορκων αστυνομικών που υπηρετούν σε Τμήματα Ασφαλείας και Γραφεία Διαβατηρίων αστυνομικών τμημάτων της Αττικής.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ 30 Νοε 2021 | 07:36

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Ομικρον: Σε ξενοδοχείο καραντίνας 5 Ελληνες από τη Νότια Αφρική - "Μας έβαλαν φυλακή", λέει ο ένας

Πέντε ναυτικοί, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, που έφθασαν στην χώρα μας από το Κέιπ Τάουν και την Ζιμπάμπουε, κρίθηκαν "ύποπτοι" για την μετάλλαξη Όμικρον

ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ 29 Νοε 2021 | 19:22

Γαλλία: Συνελήφθη 39χρονος μετά από 11 χρόνια για άγρια δολοφονία στην Πεύκη - Είχε σκοτώσει 30χρονο μπροστά στην έγκυο σύζυγό του

Καταζητούμενός επί 11 χρόνια ήταν ένας 39χρονος ο οποίος στις 16 Μαΐου 2010 είχε σκοτώσει έναν 30χρονο από τη Συρία μπροστά στα μάτια της εγκύου συζύγου του

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ 29 Νοε 2021 | 07:33

Revenge porn: Διαδικτυακός εφιάλτης με δεκάδες θύματα, ακόμη και ανήλικες - Οι "ανώνυμοι" δράστες υπεράνω υποψίας

Ένας διαδικτυακός εφιάλτης που από την έναρξη της πανδημίας έχει αποκτήσει μορφή χιονοστιβάδας, οδηγώντας ενήλικα και ανήλικα θύματα, ακόμα και στην αυτοκτονία.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 27 Νοε 2021 | 13:26

Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών: Ο Παλαιστίνιος που σκότωσε και διαμέλισε καλλιτέχνη για την καρδιά μιας τραγουδίστριας

Ο 57χρονος Παλαιστίνιος, σε ηλικία 38 χρόνων, είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την άγρια δολοφονία 52χρονου καλλιτέχνη, εξαιτίας ερωτικής αντιζηλίας

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 27 Νοε 2021 | 10:36

Κορονοϊός: Υπερδιπλάσια τα ενεργά κρούσματα τον Νοέμβριο - Ποιες είναι οι "κόκκινες" πόλεις της χώρας

Σχεδόν όλες οι μεγάλες περιφέρειες της Ελλάδας έχουν υπερδιπλασιάσει τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού - Διπλάσια και δεκαπλάσια στους δήμους - Αναλυτικά στοιχεία για το πρώτο 20ήμερο του Νοεμβρίου

ΜΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 27 Νοε 2021 | 09:11

Στο στόχαστρο τα fake news του διαδικτύου: Ποιοι είναι οι "Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς" που διεκδικούν εκατομμύρια αμφισβητώντας το Σύνταγμα

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης συνολικά 20 άτομα που περιλαμβάνουν οι δύο δικογραφίες με κατηγορίες για διέγερση σε ανυπακοή και διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου

ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ 26 Νοε 2021 | 07:34

Πώς λειτουργούσε η "φάμπρικα" πλαστών πιστοποιητικών rapid test στο Σουφλί

Ο φαρμακοποιός καταχωρούσε το αρνητικό αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα ΗΔΙΚΑ, χωρίς ποτέ να υποβάλλει τους πελάτες του στον σχετικό έλεγχο.

ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ 24 Νοε 2021 | 12:35

Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών στον Παλαμά Καρδίτσας - Νέες αποκαλύψεις: Είχαν... "κράχτες" σε εκκλησίες

Διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, η οποία είχε πρόσβαση στα στοιχεία των γιατρών και καταχωρούσε τους "πελάτες" ως εμβολιασμένους.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 23 Νοε 2021 | 07:45

Ερχονται δασοκομάντο από τη Βόρεια Ευρώπη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Καλοκαιρινή... απόβαση "δασοκομάντο" από τον Ευρωπαϊκό Βορρά, για την αντιμετώπιση των Ελληνικών "megafires".