Πόλεμος φατριών στη Βάρη: «Καβάτσκι» vs «Σκάλιαρι»

Από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης, προκύπτει ότι από τις 24 σφαίρες που έριξαν και οι δύο εκτελεστές, μόλις 3 δεν έχουν βρει τον στόχο τους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

 Τρία μέλη της φατρίας «Καβάτσκι», της αντίπαλης ομάδας «Σκάλιαρι», στην οποία ανήκαν τα θύματα του συμβολαίου θανάτου στη Βάρη, έχουν ταξιδέψει ή  διαμείνει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σερβίας. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν ζητήσει μέσω της επίσημης διαδικασίας λίστα μελών της φατρίας «Καβάτσκι» σε μία προσπάθεια αναζήτησης πιθανών υπόπτων αλλά και… οργανόγραμμα της αντίπαλης «Σκάλιαρι», καθώς οι 44χρονοι Μαυροβούνιοι φέρονται να βρίσκονταν υψηλά στην ιεραρχία της.

Στο μεταξύ από την βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που βρέθηκαν στο εσωτερικό της ταβέρνας στη Βάρη, προέκυψε ότι έχουν πυροβολήσει δύο πιστόλια των 9ΜΜ, και ουσιαστικά ο κάθε εκτελεστής είχε τον δικό του στόχο, προκαθορισμένο. Από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης, προκύπτει ότι από τις 24 σφαίρες που έριξαν και οι δύο εκτελεστές, μόλις 3 δεν έχουν βρει τον στόχο τους, ενώ οι υπόλοιπες έχουν πλήξει τα θύματα στα κεφάλια και τα στήθη. Χαρακτηριστικά, το ένα θύμα έχει 9 τραύματα, 7 διαμπερή και δύο τυφλά, μόνο στο κεφάλι και τον θώρακα.  

Πόλεμος φατριών στη Βάρη: «Καβάτσκι» vs «Σκάλιαρι»
 

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ήρθαν σε μία δεύτερη επαφή με τις συζύγους των θυμάτων προσπαθώντας να αντλήσουν πληροφορίες για την περιοχή και τις οικίες που διέμεναν καθώς εκτιμούν ότι στο εσωτερικό τους θα βρουν σημειώσεις, ατζέντες ή άλλα στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως θα τους βοηθούσαν στις έρευνες. Οι δύο γυναίκες υποστήριξαν ότι δεν έβγαιναν πολύ από τις οικίες, έμεναν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, και άλλαζαν σπίτια κάθε εβδομάδα. 

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί μετέφεραν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων, τα οποία ήταν κλειστά, προκειμένου να τα ξεκλειδώσουν και να αντλήσουν χρήσιμα δεδομένα για την πορεία των ερευνών. Στα εργαστήρια μεταφέρθηκε και το καταγραφικό της κάμερας ασφαλείας της οικογενειακής ταβέρνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά έχει καταγράψει τις κινήσεις των δραστών και τις στιγμές της άγριας δολοφονίας. Παράλληλα επιχειρούν να εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων ή οικιών της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής των δραστών. Την ίδια ώρα έχουν προβεί σε αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου στην περιοχή, προκειμένου να ανιχνεύσουν ύποπτες επικοινωνίες πριν και μετά την δολοφονική επίθεση των εκτελεστών. 

Οι αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος που έχουν αναλάβει τις έρευνες αναφέρουν πως έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες προανακριτικές και ερευνητικές διαδικασίες, επισημαίνουν ωστόσο πως οι κινήσεις των δραστών δείχνουν πως πρόκειται για συμβόλαια θανάτου, το ποσοστό εξιχνίασης διεθνώς, κυμαίνεται μεταξύ 2% και 4%...