Φόβοι για την πιθανή χρήση θερμοβαρικών όπλων στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζει η Δύση.
Δυτικές πηγές εκφράζουν φόβους ότι ο Πούτιν ενδεχομένως σε ακραία περίπτωση να κάνει χρήση ενός όπλου που είναι το πιο ισχυρό μη πυρηνικό όπλο στον κόσμο και ονομάζεται ''θερμοβορική βόμβα'' ή αλλιώς ''πατέρας όλων των μαχών''.
Ο κρατήρας που δημιούργησε είχε διάμετρο 300 μέτρων
Το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Open, χρησιμοποιήθηκε πρώτη και τελευταία φορά το 2017 από τους Αμερικανούς, στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για ένα ολέθριο όπλο καθώς ο κρατήρας που είχε δημιουργήσει είχε διάμετρο 300 μέτρων.
Σημειώνεται πως έχουν ως χαρακτηριστικά τους την πολύ υψηλή θερμοκρασία, καθώς και την υψηλή πτώση πίεσης. Αυτό σημαίνει ότι, φτάνοντας στον στόχο, το βλήμα κάνει μια μικρή έκρηξη και ψεκάζει εύφλεκτα υλικά σε έκταση μερικών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.
Αργότερα, μετά από μερικά δευτερόλεπτα, αυτό το σύννεφο θα αναφλεγεί με τη χρήση ενός δεύτερου πυροκροτητή.
Η πίεση στην περιοχή της έκρηξης αρχικά αυξάνεται απότομα και στη συνέχεια πέφτει. Το εύφλεκτο μείγμα διεισδύει πιο εύκολα σε περιοχές που δεν είναι προσπελάσιμες από βλήματα γενικής χρήσης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr