Follow us

Πολυτεχνείο: Κλείνει το κέντρο, επί ποδός 5.000 αστυνομικοί και drones

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Οι φόβοι και τα μέτρα ασφαλείας - Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα - Τι έγινε την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πολυτεχνείο: Κλείνει το κέντρο, επί ποδός 5.000 αστυνομικοί και drones

Από την Παρασκευή ξεκίνησε ο επίσημος εορτασμός της επετείου της 17ης Νοεμβρίου 1973. Η 46η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα τιμηθεί με κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα είναι ανοικτό κατά τον τριήμερο εορτασμό από τις 9:30 έως τις 21:00.

Φόβοι για επιθέσεις

Φόβους για επεισόδια ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου εκφράζει η ΕΛΑΣ. Αξιωματικοί της εκτιμούν ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν θα χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια επιθέσεων αλλά το πεδίο συγκρούσεων θα μεταφερθεί στα Εξάρχεια πιθανότατα με παρκούρ επιθέσεων από τις ταράτσες κτιρίων όπως το 2014 στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι για περιφερειακές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, με τη φύλαξή τους να αναλαμβάνουν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Αστυνομικές πηγές τονίζουν πως έχουν δοθεί εντολές για απομάκρυνση των οχημάτων πέριξ των τμημάτων αλλά και αυξημένη παρατηρητικότητα και αυτοπροστασία από τους ίδιους τους αστυνομικούς. Επιπρόσθετα, αναμένεται να γίνουν προληπτικοί έλεγχοι γύρω από αστυνομικές υπηρεσίες.

Εκτακτες ρυθμίσεις, χιλιάδες αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ και θα πραγματοποιούνται, σύμφωνα με την αστυνομία, στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, έως και αύριο, Σάββατο.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο εορτασμός της επετείου θα κορυφωθεί με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Γι' αυτό, το ΕΜΠ θα είναι ανοικτό από τις 9:30 και θα κλείσει στις 13:00, αφού προηγουμένως εκκενωθεί από όλους τους επισκέπτες. Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, θα εφαρμοστούν και από τις 12:00 της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σημειώνεται, ότι η ΕΛΑΣ έχει ανακοινώσει επίσης ότι θα είναι σε ετοιμότητα αυτές τις ημέρες και ότι έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο.

Οι πορείες στην υπόλοιπη χώρα

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσει στις 17:00.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 46ης επετείου εορτασμού του Πολυτεχνείου την Κυριακή.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε κατόπιν συσκέψεων που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες και για την εφαρμογή των μέτρων τάξης και ασφάλειας θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της πόλης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και σε άλλα κομβικά σημεία της, απ' όπου θα διέλθουν οι καθιερωμένες πορείες, ενώ drones θα πετούν στον ουρανό μεταφέροντας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. που θα βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Για την επίβλεψη των μέτρων η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ορίσει δύο εισαγγελείς, εκ των οποίων ο πρώτος θα είναι στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ο δεύτερος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από την τροχαία αποφασίστηκαν μέτρα απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης των οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί (Σάββατο). Τα μέτρα αυτά θα λάβουν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής την μορφή απαγόρευσης κυκλοφορίας στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην κατεύθυνση εφαρμογής των τροχονομικών μέτρων θα υπάρξει συμβολή και από τη Δημοτική Αστυνομία.

Εξάλλου, οι υπάλληλοι καθαριότητας του κεντρικού Δήμου, θα απομακρύνουν τους κάδους απορριμμάτων από τους δρόμους που θα περάσουν οι πορείες και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να επέμβουν εάν χρειαστεί μετά το πέρας των καθιερωμένων πορειών το βράδυ της Κυριακής.

Στην απομάκρυνση κάδων απορριμμάτων από το πανεπιστημιακό "κάμπους" προχωρούν και υπάλληλοι του ΑΠΘ ενώ ανάλογη μέριμνα καλούνται να λάβουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους εντός του Ιδρύματος.

Στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων βρίσκεται η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, απ' όπου θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Κυριακής οι πορείες, με τις οποίες κορυφώνεται κάθε χρόνο ο εορτασμός, και σ αυτές θα συμμετάσχουν φοιτητές, νεολαίοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, κομμάτων, πολιτικών κινήσεων και απλοί πολίτες.

Στο μεταξύ, τα μέτρα που ανακοίνωσε η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ξεκινούν από αύριο στις 6 το πρωί με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στους οδικούς άξονες Εθνικής Αμύνης (από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την πλατεία Σιντριβανίου), Εγνατία (από την 3ης Σεπτεμβρίου έως την οδό Εθν. Αμύνης), Αγγελάκη (σε όλο το μήκος της), Αρμενοπούλου (από την οδό Δημ. Γούναρη μέχρι την Εθν. Αμύνης) και Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία έως την 3ης Σεπτεμβρίου).

Επιπλέον, από την ίδια ώρα της Κυριακής, ανάλογη απαγόρευση θα ισχύσει στους παρακάτω δρόμους: Εγνατία (στο τμήμα της από οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης), Αγίου Δημητρίου (από την οδό Λάζου Εξάρχου μέχρι την 3ης Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την Στεφ. Δραγούμη), Εθνικής Αμύνης (από την πλατεία Σιντριβανίου μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου), την 3ης Σεπτεμβρίου (από την οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι την οδό Γρ. Λαμπράκη), Καρόλου Ντηλ (στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Βασ. Ηρακλείου), Βασ. Ηρακλείου (από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρόλου Ντηλ), Κ. Καραμανλή (από 3ης Σεπτεμβρίου μέχρι Καυταντζόγλου), Ελ. Βενιζέλου (από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Ερμού) και Ολυμπιάδος (από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι την οδό Κασσάνδρου).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τροχαίας, από τις 2.30 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, σταδιακά κι ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, θα υπάρξουν διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας στους εξής οδικούς άξονες: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, στις Πλατείες Δημοκρατίας και ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, 3ης Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή, κι όπου αλλού απαιτηθεί.

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς, από τους οποίους -όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση της τροχαίας- ζητείται η κατανόηση και η συνεργασία τους.

Στην Πάτρα το ραντεβού έχει δοθεί για τις 18.00.

Την ίδια ώρα, στις 18:00, έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι πορείες για το Πολυτεχνείο σε Ηράκλειο, Χανιά και Γιάννενα, ενώ θα ακολουθήσουν οι διαδηλώσεις σε Κέρκυρα και Λάρισα (18:30).

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή ως φόρος τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με ενός λεπτού σιγή η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε την επέτειο της 17η Νοεμβρίου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ νωρίτερα αντιπροσωπεία του Σώματος κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των ηρώων του.

Τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας όσο και οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, έκαναν λόγο για μήνυμα ενότητας απέναντι στον αυταρχισμό, αλλά και αντίστασης, όπως είπαν πολλοί ομιλητές, απέναντι σε διχαστικές λογικές που στέλνει διαχρονικά η εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Κορωνίδα της αντιδικτατορικής δράσης χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής την εξέγερση των φοιτητών και της νεολαίας, οι οποίοι, όπως τόνισε, αρκέστηκαν να προτάξουν υπερκομματικά γυμνά τα στήθη τους απέναντι στη βία. «Ο δικός μας φόρος τιμής είναι να κάνουμε πιο στέρεο το σύνθημά τους "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" για το οποίο αγωνίστηκαν», επεσήμανε ο κ. Τασούλας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, τόνισε ότι η αυτοθυσία των παιδιών που έπεσαν για τα ιδανικά τους αλλά νίκησαν, έγινε σύμβολο κατά του αυταρχισμού και του διχασμού.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου, σε πείσμα όσων θέλουν να διχάσουν, αποτελεί μήνυμα ενότητας και ελπιδοφόρας αντίστασης απέναντι στην αυταρχική υποτροπή.

Ο Γιώργος Καμίνης, εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι το τρίπτυχο «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» συμπυκνώνεται στο σημερινό αίτημα για δημόσια ανοικτά πανεπιστήμια.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης επεσήμανε ότι τα συνθήματα «ψωμί-παιδεία- ελευθερία», παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, χαρακτήρισε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, «φάρο και πυξίδα για τον αγώνα που δίνει η Ελλάδα για πραγματική δημοκρατία».

Από το ΜέΡΑ25, ο Γιώργος Λογιάδης ανέφερε ότι ο αγώνας των ηρώων του Πολυτεχνείου θα φωτίζει πάντα το δρόμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας

«Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας μας, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την 46η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καλώντας «τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά και ειρηνικά στις επετειακές εκδηλώσεις και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη».

«Στις 17 Νοέμβρη τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορύφωση των αντιδικτατορικών κινητοποιήσεων που οδήγησε στην πτώση της αμερικανοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών», αναφέρει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, της Νομικής και όλων όσοι υπέστησαν διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια από το χουντικό καθεστώς», προσθέτει, για να σημειώσει ότι «ο αγώνας τους για την Παιδεία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία του τόπου μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σαράντα έξι χρόνια μετά, η εξέγερση του Νοέμβρη δεν είναι μια μακρινή ανάμνηση» και ότι «αποτελεί για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη που μας θυμίζει ότι με τη δράση μας μπορούμε να αναμετρηθούμε και να ανατρέψουμε καθεστώτα που μοιάζουν ακλόνητα». «Αντλούμε δύναμη και έμπνευση από τον αντιδικτατορικό αγώνα, ιδίως σήμερα που ζούμε την άνοδο του πολιτικού και κοινωνικού αυταρχισμού διεθνώς και στη χώρα μας», υπογραμμίζει.

Στο ίδιο πλαίσιο, κριτικής προς την κυβέρνηση, αναφέρει ότι «οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου γίνονται σε συνθήκες κυβερνητικής αυθαιρεσίας και καταστολής», καθώς «αστυνομικοί παραβιάζουν αναίτια το πανεπιστημιακό άσυλο, κακοποιούν φοιτητές και φοιτήτριες μέσα στη σχολή τους και τους συλλαμβάνουν έξω από το σπίτι τους». Προσθέτει δε πως «την ίδια στιγμή, γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας συκοφάντησης των δημόσιων Πανεπιστημίων και αναθεώρησης της ιστορίας».

«Θα τιμήσουμε τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς, τους εξόριστους και τους φυλακισμένους, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, και Κοινωνική Δικαιοσύνη», καταλήγει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να τιμήσει τον ηρωϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

«Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί τον λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό». Αυτό αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για τα 46 χρόνια από τον ηρωϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής «σε όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων, στους νέους και τις νέες της Αντι-ΕΦΕΕ. Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, που πρωτοστάτησαν στον αγωνιστικό λαϊκό ξεσηκωμό, που έδρασαν στις σκληρές συνθήκες της παρανομίας και των διώξεων της χούντας. Η ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεών του και η ίδρυση της ΚΝΕ, το 1968, συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιδικτατορική πάλη».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «η επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, το 1967, υπηρέτησε "διά πυρός και σιδήρου" τα συμφέροντα της αστικής τάξης σε βάρος του λαού. Υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή» καθώς και ότι «αποδεικνύεται πως ο χαρακτήρας της αστικής εξουσίας, ως δικτατορίας του κεφαλαίου, παίρνει διάφορες μορφές για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του. Τέτοια μορφή αποτέλεσε και η δικτατορία, καθ' όλη την επταετία '67-'74».

«Αποδεικνύεται, ακόμα, ότι ο αντικομμουνισμός, που ήταν επίσημη ιδεολογία της χούντας, αποτελεί πάντα τον προπομπό συνολικότερης επίθεσης κατά των εργαζομένων και του λαού», συμπληρώνει το ΚΚΕ.

Ακόμη, επισημαίνει ότι τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», που δέσποζαν στις πύλες του Πολυτεχνείου, «κάθε χρόνο γίνονται πιο επίκαιρα, απ' τη στιγμή που η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων. Άλλωστε, πριν λίγες μέρες ο υπουργός Άμυνας σε μία απαράδεκτη δήλωση -απευθυνόμενος σε Αμερικανό στρατηγό- τόνισε πώς "οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον"!».

«Η κυβέρνηση ΝΔ έπιασε το νήμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που ξέπλυνε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, ενίσχυσε την στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ. Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα, καθώς αυτήν την εγκληματική της πολιτική τη δικαιολόγησε στο όνομα της "αριστεράς", της "προόδου", διασύροντας αγωνιστικές αξίες και ιδανικά, ενισχύοντας την συντηρητικοποίηση», υπογραμμίζει η ανακοίνωση προσθέτοντας: «Η άλλη όψη του νομίσματος είναι η επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ενίσχυση της φοροληστείας του λαού, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Απαραίτητο συμπλήρωμα αυτής της πολιτικής είναι η ένταση του δόγματος "νόμος και τάξη", της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της κρατικής καταστολής, με στόχο να μπουν στον "γύψο" οι λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις».

«Γι' αυτούς τους λόγους ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά - λαϊκά στρώματα να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς της πάλης ενάντια στη δικτατορία, με τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού και την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Να διαδηλώσουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, πρόσφυγες και μετανάστες, που η πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων τους εγκλωβίζουν στη χώρα μας σε άθλιες συνθήκες. Να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού», αναφέρει το ΚΚΕ.

Επίσης, σημειώνει ότι «o ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, όλη η αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας, τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος δεν βρήκαν τη δικαίωσή τους με τη μετάβαση απ' τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον Ιούλη του 1974», καθώς «η περίοδος της μεταπολίτευσης, της λεγόμενης "καλύτερης δημοκρατίας στην Ελλάδα", δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, παρά τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που επιτεύχθηκαν σε προηγούμενες συνθήκες, όπου ο συσχετισμός δύναμης και η ύπαρξη του σοσιαλιστικού συστήματος βοηθούσαν σε μια τέτοια κατεύθυνση».

«Αποδεικνύεται ότι οι όποιες κατακτήσεις και παραχωρήσεις στον καπιταλισμό είναι προσωρινές. Οι κρίσεις, η φτώχεια, ο αυταρχισμός, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όσες κυβερνήσεις επέλεξαν να διαχειριστούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα ακολούθησαν αντιλαϊκές πολιτικές. Αυτό που σήμερα απαιτείται για μια πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού, είναι η διαμόρφωση μιας νικηφόρας κοινωνικής συμμαχίας, που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στο ίδιο το ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα, με στόχο τον σοσιαλισμό. Αυτός ο αγώνας μπορεί να αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπά κατακτήσεις, να υπερασπίζεται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για τον λαό», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Μήνυμα Γ. Βαρουφάκη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει την κοινωνία εγκλωβισμένη στη χρεοδουλοπαροικία», τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Προσθέτει ότι «ακριβώς επειδή η Δημοκρατία δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται το ΜέΡΑ25 τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου κάθε μέρα του χρόνου. Με υπεύθυνη, ρεαλιστική, διεθνιστική ανυπακοή στην ολιγαρχία-δίχως-σύνορα.»

Ο κ. Βαρουφάκης υπογραμμίζει στο μήνυμά του ότι η φετινή επέτειος, βρίσκει τη χώρα «πτωχευμένη απέναντι σε μια κυβέρνηση που της υπόσχεται νέα φιλοδωρήματα την ώρα που σχεδιάζει να συγκαλύψει τις εσωτερικές της τριβές δημιουργώντας εμφυλιοπολεμικές συνθήκες στους δρόμους και διώκοντας όποιον τολμήσει να αντισταθεί στην νέα παρασιτική ολιγαρχία την οποία χτίζει πάνω στο 4ο Μνημόνιο που κληρονόμησε».

Εμείς, το ΜέΡΑ25, επισημαίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης «είμαστε εδώ για να αντισταθούμε, να σταθούμε αρωγοί σε εκείνους που δεν το βάζουν κάτω, να θυμίζουμε ότι τη μνήμη του Πολυτεχνείου, σε τελική ανάλυση, την αμαύρωσαν όσοι, στο όνομά του, είπαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, να φανούμε αντάξιοι όσων μας έστειλαν στη Βουλή για να προτάξουμε την υπεύθυνη ανυπακοή σε όλα εκείνα που καθιστούν τόσο επίκαιρη την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

Πάνω από όλα, υπογραμμίζει ο κ. Βαρουφάκης, «το ΜέΡΑ25 είναι εδώ για να θυμίζει ότι η Δημοκρατία είναι το πιο εύθραυστο λουλούδι και προσθέτει: «Θυμάμαι μια συζήτηση που είχα τέσσερα χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, στην Αγγλία όπου βρέθηκα για σπουδές, με δύο βετεράνους Άγγλους συνδικαλιστές. Πάνω στην συζήτηση, ο ένας εξ αυτών με ρώτησε αν χαίρομαι που είμαι σε μια χώρα όπου τα δημοκρατικά δικαιώματα για τα οποία πάλεψαν οι φοιτητές στο δικό μας Πολυτεχνείο είναι αναφαίρετα και δεν κινδυνεύουν από τον στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες, την αστυνομία. Πριν προλάβω να του απαντήσω, γυρνάει ο δεύτερος συνδικαλιστής και του λέει:

«Θεωρείς πράγματι ότι αν το δικό μας, το Βρετανικό κατεστημένο, κάποια στιγμή νιώσει απειλούμενο δεν θα προβεί σε κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας; Δεν έχεις καταλάβει ότι την δημοκρατία μας την αφήνουν να υπάρχει όσο η δημοκρατία δεν απειλεί τα συμφέροντά τους; Αγαπητέ μου, το κατεστημένο επιτρέπει τις δημοκρατικές διαδικασίες μόνο εφόσον δεν κινδυνεύει».

ΦΩΤΟ INTIME

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Horror, arthouse δράματα και must επανεκδόσεις στις νέες ταινίας της εβδομάδας

Δείτε τις ταινίες που παίζουν τα σινεμά τις επόμενες μέρες.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Σεπ 2025 | 11:29

Ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις με "προσωπική διαφορά" - Τα 4 μέτρα για τους συνταξιούχους

Πάνω από 600.000 συνταξιούχοι βλέπουν το καθαρό τους εισόδημα να παραμένει "παγωμένο" τα τελευταία χρόνια.

ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 31 Αυγ 2025 | 10:09

"Κλειδώνει" το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις σε ένστολους και συνταξιούχους και στεγαστικό

Το πακέτο μέτρων θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ και είναι το αποτέλεσμα των επιπλέον εσόδων που φέρνουν στον προϋπολογισμό οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας και η πολιτική περιορισμού της φοροδιαφυγής.

19 Αυγ 2025 | 07:16

Τα "κλειδιά" της ΔΕΘ - Το μέτρο έκπληξη και το πολιτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει σήμερα ο πρωϊνός καφές στο Μέγαρο Μαξίμου, με το κυβερνητικό επιτελείο να παίρνει... θέση ενόψει της ΔΕΘ και των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 08 Σεπ 2025 | 20:59

Συνάντηση Ιερώνυμου με τον Παλαιστίνιο δήμαρχο της Βηθλεέμ: "Προσευχηθείτε για εμάς" [εικόνες - βίντεο]

Ερχόμαστε από τη Βηθλεέμ με μήνυμα ελπίδας και ειρήνης και για να πούμε στον λαό της Ελλάδας πως είμαστε αδέρφια - Μαζί του ο παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Σεπ 2025 | 20:48

Μονή Σπηλαίου: Πώς ξεσκεπάστηκε η "ιερή απάτη" - Ο ηγούμενος ζητούσε μέχρι και 400.000 ευρώ - Ο "μεσάζων" αστυνομικός και ο βοσκός

Πρωταγωνιστής στο νέο "ιερό" σκάνδαλο ο 63χρονος ιερωμένος - Με τη βοήθεια ενός ακόμη μοναχού κατηγορείται ότι επιχείρησε να πουλήσει σπάνια εκκλησιαστικά κειμήλια

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 19:28

Σέρρες: Απανθρακωμένος εντοπίστηκε 73χρονος σε μονοκατοικία στον δήμο Εμμανουήλ Παππά

Οι πυροσβέστες που ειδοποιήθηκαν για πυρκαγιά στο σπίτι, έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τον 73χρονο απανθρακωμένο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 19:00

Μαρούσι: Συνελήφθη 53χρονος που θώπευσε 22χρονη μέσα σε λεωφορείο

Στις 11:05 το πρωί της Δευτέρας, η νεαρή γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε πως ο άνδρας με καταγωγή από την Αλβανία τη θώπευσε.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 18:45

Θεσσαλονίκη: Άγριος καβγάς σε μνημόσυνο - Στο αυτόφωρο ένας 55χρονος και η 54χρονη γυναίκα του

Κατά τη δεξίωση σε χώρο του ναού ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε συγγενικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα ένα ανδρόγυνο να καταλήξει στο αυτόφωρο

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Σεπ 2025 | 18:21

Η απίστευτη δικαιολογία του 20χρονου γιου του επιχειρηματία - "Νόμιζα ότι ήταν ληστές" - Ο ύποπτος ρόλος των γονιών του

Tι ανέφερε στη κατάθεσή του ο 20χρονος γιος του επιχειρηματία για την καταδίωξη από τα περιπολικά και την παράσυρση του αστυνομικού

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Σεπ 2025 | 18:17

"Πόλεμος" Μουρτζούκου με τη μητέρα του Παναγιωτάκη: "Θα αποκαλυφθεί η αλήθεια" - "Περιμένουμε τι θα σκαρφιστεί η Ειρήνη"

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, αν και έχει ομολογήσει 4 δολοφονίες βρεφών, εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή της στον θάνατο του Παναγιωτάκη - Τι απαντά η μητέρα του παιδιού στα μισόλογά της

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΦ 08 Σεπ 2025 | 17:58
ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 08 Σεπ 2025 | 17:42

Τροχαίο στην Κρήτη: Μόλις 17 ετών ο οδηγός της νταλίκας - Πώς ο Γιώργος έχασε τη ζωή του, γιατί ψάχνουν τον πατέρα του

Το όχημα ανήκε σε εταιρεία του αδελφού του και ο 17χρονος Γιώργος το είχε πάρει για να το μεταφέρει στο Ρέθυμνο - Πώς έγινε το τραγικό τροχαίο

08 Σεπ 2025 | 17:05

Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας ΓΑΛΙΛΑΙΑ: 4η πορεία ευαισθητοποίησης και συμπόρευσης με ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο

Σκοπός είναι η διάδοση του έργου της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη παροχής υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 08 Σεπ 2025 | 16:23

Καλάβρυτα: Αυτός είναι ο ηγούμενος της Μονής Σπηλαίου που συνελήφθη - Πώς τον παγίδευσε μυστική αστυνομικός

Ο ηγούμενος προσπάθησε έναντι 200.000 ευρώ να πουλήσει σε μυστική αστυνομικό 17 βυζαντινές εικόνες και δύο ευαγγέλια του 18ου αιώνα -

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 08 Σεπ 2025 | 16:20

Ιος: Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε 29χρονος αλλοδαπός εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 15:53

Κόντρες με άλλο οδηγό έκανε ο 20χρονος γιος επιχειρηματία - Παρέσυρε αστυνομικό όταν προσπάθησε να διαφύγει

Αεροβόλο πιστόλι βρέθηκε στο σπίτι του 20χρονου - Η Mercedes του έκανε κόντρες με Ford Fiesta, όπου επέβαιναν και δύο ανήλικες - Επεισοδιακή καταδίωξη

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ 08 Σεπ 2025 | 15:39

Νέο περιστατικό με λανθασμένη μετάγγιση αίματος σε ασθενή- Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

Νοσηλεύτρια ιδιωτικής κλινικής έκανε μετάγγιση λάθος ομάδας αίματος σε γυναίκα ασθενή.

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 08 Σεπ 2025 | 15:31

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα για την πυρασφάλεια της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο συνοδευτικό έγγραφο του πορίσματος, ο μέγιστος ρυθμός εκπομπής θερμότητας ήταν πολύ υψηλός, τουλάχιστον για τα βαγόνια Β2 και Β4.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 08 Σεπ 2025 | 15:19

Προφυλακίστηκε ο 17χρονος για την αρπαγή των βρεφών σε Καμίνια και Ομόνοια

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, θέμα που θα εξεταστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 08 Σεπ 2025 | 15:17

Απίστευτο: Ταξιτζής αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή παραολυμπιονίκη μαζί με τον σκύλο-οδηγό της [βίντεο]

Ο ταξιτζής αρνήθηκε να πάρει την τυφλή παραολυμπιονίκη στο ταξί, μήπως και του λερώσει ο σκύλος-οδηγός

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 08 Σεπ 2025 | 13:59

Κρήτη: Νέο σοκ από το θανατηφόρο τροχαίο - Ανήλικος, τελικά, ο οδηγός που έχασε τη ζωή του - Εγκλωβίστηκε σε φορτηγό που τούμπαρε

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το φορτηγό που οδηγούσε ο 17χρονος εξετράπη της πορείας του και ντεραπάρισε, στην Κρήτη

ΠΝΙΓΜΟΣ 08 Σεπ 2025 | 13:28

Η αιτία του θανάτου της Αγγλίδας τουρίστριας που χάθηκε στην Καβάλα - Το Λιμενικό αδιαφόρησε καταγγέλλει ο σύζυγος

Ο σύζυγός της καταγγέλλει το Λιμενικό ότι δεν κινητοποιήθηκε εγκαίρως και δεν ξεκίνησε αμέσως τις προσπάθειες αναζήτησης της συζύγου του

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ 08 Σεπ 2025 | 12:51

Κρήτη: Ανατροπή στην υπόθεση ξυλοδαρμού 60χρονου από 15χρονο στο Ηράκλειο – Τι ισχυρίστηκε ο ανήλικος

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση με το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 60χρονου άνδρα από ανήλικο, σε συνοικία του Ηρακλείου της Κρήτης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ 08 Σεπ 2025 | 12:46

Οι 12.720 οικισμοί που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2027 - Θα ωφεληθούν 1 εκατ. πολίτες

Από το συγκεκριμένο μέτρο θα επωφεληθούν 1.000.000 πολίτες έως το 2027 και αφορά 12.720 οικισμούς, από συνολικά 13.585, τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 12:27

Επεισοδιακή καταδίωξη 20χρονου γόνου επιχειρηματικής οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας – Χτύπησε αστυνομικό

Σκηνές από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστή έναν 20χρονο γιο επιχειρηματία.

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ 08 Σεπ 2025 | 12:09

Λαμία: Επιχείρηση αερομεταφοράς για τρεις περιπατητές στη Γκιώνα – Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

Για τον εντοπισμό τους στήθηκε επιχείρηση από την πυροσβεστική η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα με την ασφαλή μεταφορά τους στη Λαμία.

ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ 08 Σεπ 2025 | 12:07

Αρκαδία: Πυρκαγιά στις Λίμνες Μαινάλου – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στις Λίμνες Μαινάλου, στην Αρκαδία.

ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 08 Σεπ 2025 | 11:40

Κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: Προφυλακίστηκαν έξι από τους 22 κατηγορούμενους

Προφυλακίστηκαν ο 39χρονος φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, οι δύο κατηγορούμενοι υπαρχηγοί και άλλα τρία άτομα.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 08 Σεπ 2025 | 11:08

Τραγωδία στο Ηράκλειο: 44χρονος πνίγηκε την ώρα που έτρωγε

Ενας 44χρονος κατά τη διάρκεια γεύματος στο σπίτι του στο Ηράκλειο Κρήτης πνίγηκε από ένα κομμάτι φαγητό.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 08 Σεπ 2025 | 10:29

Μονή Σινά: Ο Δαμιανός ανακοίνωσε ότι παραιτείται στις 12 Σεπτεμβρίου – Το χρονοδιάγραμμα για τη διαδοχή του

Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός δήλωσε μεταξύ άλλων πως θα αποσυρθεί να ζήσει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του στο διαμέρισμα της Μονής Σινά στο Μετόχι Αθηνών,

ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ 08 Σεπ 2025 | 10:22

Τύρναβος: 88χρονος πυροβόλησε τον 18χρονο φίλο της εγγονής του

Παραλίγο τραγωδία το απόγευμα της Κυριακής όταν ένας 88χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρά στην πλάτη έναν 18χρονο στον Τύρναβο.

08 Σεπ 2025 | 10:20

Καρυάτιδα "δραπετεύει" από το Βρετανικό Μουσείο και επιστρέφει στην Ακρόπολη – Το ΑΙ βίντεο που συγκινεί

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, μια Καρυάτιδα "φεύγει" από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και στέκεται ξανά στο Μουσείο της Ακρόπολης, δίπλα στις αδερφές της

Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ 08 Σεπ 2025 | 10:01

"Ιερή" απάτη στα Καλάβρυτα: Ηγούμενος μονής προσπάθησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες και ευαγγέλια για 200.000 ευρώ

Ο ηγούμενος της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου επιχείρησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Σεπ 2025 | 09:55

Ανησυχία μετά τις καταγγελίες γυναικών για κακοποίηση από στρατιωτικό γιατρό - Εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος

Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει παραπομπή του ενστόλου στο Αεροδικείο, ωστόσο εκείνος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 08 Σεπ 2025 | 09:19

Οργή της Κατερίνας Παναγοπούλου για τον ξυλοδαρμό ηλικιωμένου από ανήλικο: "Δεν ντρέπεται κι αυτός και οι γονείς του"

Βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ηλικιωμένου άνδρα από έναν 14χρονο στο Ηράκλειο, προκάλεσε την αντίδραση της παρουσιάστριας

ΝΕΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 08 Σεπ 2025 | 08:28

Κρητική μαφία: Πιθανή η κλήση του Πάνου Καμμένου από τον ανακριτή μετά τις συνομιλίες φωτιά

Για αυτές τις συνομιλίες, που έχουν ενταχθεί στη δεύτερη δικογραφία και απασχολούν ήδη τη Δικαιοσύνη, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι έκανε πλάκα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 08 Σεπ 2025 | 08:04

Σοβαρό τροχαίο με νταλίκα στην Κόρινθο: Καρφώθηκε στο διάζωμα και τυλίχθηκε στις φλόγες

Από τη σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε φωτιά που τύλιξε το όχημα και απανθράκωσε τόσο την καμπίνα του οδηγού, όσο και το φορτίο.

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 08 Σεπ 2025 | 07:56

Χωρίς ταξί η Αθήνα Τρίτη και Τετάρτη - Τι ζητούν οι οδηγοί

Απεργία 48 ωρών ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), από τις 6 το πρωί της Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11/9.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 08 Σεπ 2025 | 07:34

Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε τη Λαμία: Βούλιαξε όχημα της Πυροσβεστικής - Σε "ποτάμια" μετατράπηκαν δρόμοι

Η Λαμία ήταν ανάμεσα στις περιοχές που δέχθηκαν μεγάλο όγκο νερού μέσα σε λίγη ώρα, με αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής βούλιαξε.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Σεπ 2025 | 07:16

Τήνος: Συνελήφθη 42χρονος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 4χρονου παιδιού του

Ο 42χρονος κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 6 του νόμου 3500/2006 "περί ενδοοικογενειακής βίας".

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08 Σεπ 2025 | 07:07

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 57χρονος Βρετανός στην παραλία Πρασονήσι

Ο 57χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γενναδίου Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 08 Σεπ 2025 | 06:55

Καιρός: Ζέστη σήμερα με 33 βαθμούς Κελσίου – Άνεμοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο, πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Καλοκαιρινός θα παραμείνει ο καιρός σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου. Σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 06:19

MyHealth app: Πώς θα μετράμε την πίεση και τους καρδιακούς παλμούς μας από την κάμερα του κινητού

Το MyHealth είναι εφαρμογή για κινητά μέσω της οποίας έχουμε πρόσβαση και μπορούμε να διαχειριστούμε μια σειρά από ιατρικά δεδομένα μας στο φάκελό μας.

ΔΕΙΤΕ 08 Σεπ 2025 | 06:00
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 07 Σεπ 2025 | 23:37

Κι άλλος τράπερ στα χέρια της αστυνομίας: Μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαϊνης στο σπίτι του

Συγκεκριμένα, την 1η του Σεπτεμβρίου, στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, τις βραδινές ώρες εντόπισαν έναν 25χρονο να κινείται με όχημα στην περιοχή και τον κάλεσαν σε έλεγχο

ΤΙ ΦΩΝΑΖΕ 07 Σεπ 2025 | 23:19

Απίστευτο: Άνδρας απειλεί παιδιά με καραμπίνα στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]

Κρατώντας την καραμπίνα, ο άνδρας περπατούσε στο δρόμο της Σταυρούπολης κατευθυνόμενος προς το πάρκο και φώναζε: "έλα εδώ, έλα".

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 07 Σεπ 2025 | 22:44

Λάρισα: Πυρκαγιά κοντά στην περιοχή των Φυλακών

Οι προσπάθειες συνεχίζονται, με την Πυροσβεστική να παραμένει σε επιφυλακή μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ 07 Σεπ 2025 | 22:31

Σοκαριστικό βίντεο: Ανήλικος ρίχνει στο έδαφος 60χρονο και τον γρονθοκοπεί ανελέητα στο Ηράκλειο

Περίοικοι είπαν στο κανάλι πως παρά το γεγονός ότι είπαν πως θα καλέσουν την ΕΛΑΣ ο ανήλικος δεν σταμάτησε την επίθεση

ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ 07 Σεπ 2025 | 21:58

Διασώθηκαν οι 4 Αυστριακοί που ναυάγησαν ανοιχτά του Αγίου Όρους

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για οικογένεια Αυστριακών, αντρόγυνο ηλικίας 70 και 66 ετών με τα δύο τους παιδιά 27 και 28 ετών

ΔΕΟΣ 07 Σεπ 2025 | 21:30

Μαγικές εικόνες από το "Ματωμένο Φεγγάρι": Τι είναι η ολική έκλειψη σελήνης

Η λεγόμενη και πανσέληνος του καλαμποκιού, είναι μια σπάνια και εντυπωσιακή ολική έκλειψη Σελήνης που χαρίζει μοναδικό θέαμα στον ουρανό της Ελλάδας, σήμερα Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 07 Σεπ 2025 | 21:13

Κρητική μαφία: Βίντεο-ντοκουμέντο απο τη δράση της - Πώς πουλούσαν ναρκωτικά στο κέντρο των Χανίων

Για την υπόθεση προφυλακίστηκαν - κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο όπλων και πυρομαχικών -14 από τους 33 συλληφθέντες

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ 07 Σεπ 2025 | 19:48

Βούλα: Σύλληψη 28χρονου για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών - Βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη και 25.800 ευρώ

Σημειώνεται ότι, ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για έτερα αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 07 Σεπ 2025 | 19:05

Πυρκαγιά στην Λαγόμανδρα Χαλκιδικής - Στάλθηκε μήνυμα του 112 στους κατοίκους

Στο σημείο επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, καθώς και επίγεια μέσα με πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νέου Μαρμαρά, ενώ ενίσχυση έχει σταλεί και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου

ΛΙΜΕΝΙΚΟ 07 Σεπ 2025 | 18:54

Επιχείρηση διάσωσης 4 ατόμων από βύθιση σκάφους ανοιχτά του Αγίου Όρους

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές ενώ πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, έντασης 4 μποφόρ.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Σεπ 2025 | 18:13

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμό έξω από μαγαζί στον Εύοσμο - Έρευνες για τους δράστες

Άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε διαφορετικά αυτοκίνητα βρέθηκαν έξω από μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΘΛΙΨΗ 07 Σεπ 2025 | 17:13

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή η φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ, Μαρία Μαρόγιαννη

Η Μαρία Μαρόγιαννη γεννήθηκε το 1973 και υπήρξε για όλους το χαμογελαστό κορίτσι και η άψογη επαγγελματίας, που νοιαζόταν τόσο για το επάγγελμά της όσο και για όλους τους συναδέλφους της

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ 07 Σεπ 2025 | 17:08

Για δύο ημέρες χωρίς ταξί η Αθήνα αυτή την εβδομάδα λόγω 48ωρης απεργίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ, κατά τη διάρκεια της απεργίας, θα εξυπηρετούνται μόνο μεταφορές από και προς νοσοκομεία

ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ 07 Σεπ 2025 | 16:56

Μονή Σινά: Σκληρή γλώσσα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό: "Ανάρμοστη η ανακοίνωσή του"

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων χαρακτηρίζει ανάρμοστη και αντιεκκλησιαστική την ανακοίνωση Δαμιανού, γεμάτο με προσβλητικούς και ψευδείς ισχυρισμούς που διχάζουν τη Ρωμιοσύνη.

07 Σεπ 2025 | 15:05

Θεσσαλονίκη: Φραπέ... μπουγάτσα έφτιαξαν έμπειροι baristas στους επισκέπτες της ΔΕΘ

Έμπειροι baristas της πόλης μοιράστηκαν τα μυστικά του καφέ και έδειξαν πώς μπορεί ένας απλός φραπέ να μετατραπεί σε κάτι τελείως διαφορετικό.

07 Σεπ 2025 | 14:32

Αιματηρό επεισόδιο στα Χανιά: Μαχαιρώθηκαν δύο άτομα - Αναζητούνται οι δράστες

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Ζυμβρακάκηδων και Γρηγορίου Ε΄ στο κέντρο των Χανιών.

ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ Ε1 07 Σεπ 2025 | 12:43

Τραγωδία στον Πειραιά: 75χρονος ανασύρθηκε νεκρός από το λιμάνι

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη του Λιμενικού, τα οποία ανέσυραν τον ηλικιωμένο χωρίς τις αισθήσεις του.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ 07 Σεπ 2025 | 12:02

Εθνικό Απολυτήριο: Από το 2029 η εφαρμογή του νέου συστήματος - Τι προβλέπει

Από το σχολικό έτος 2029-2030 θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα του Εθνικού Απολυτηρίου, το οποίο θα οδηγήσει σε αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια το 2032.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 07 Σεπ 2025 | 10:03

Στεγαστικό: Σε αυτά τα τρία στρατόπεδα στην Ελλάδα θα χτιστούν 2.000 διαμερίσματα

Την απόφαση της κυβέρνησης να αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία αδρανή ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΑΝ ΧΘΕΣ 07 Σεπ 2025 | 09:43

Σεισμός 1999: 26 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Αθήνας - Τα 15 δευτερόλεπτα της καταστροφής [εικόνες]

Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του 1999, με μέγεθος 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ 07 Σεπ 2025 | 09:09

Εκτός λειτουργίας ολόκληρη η γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης

Για τεχνικούς λόγους, η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ανασταλεί σε ολόκληρο το μήκος της γραμμής και δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 08:56

Νέα σχολική χρονιά: Οι αλλαγές στη διδακτέα ύλη, το πολλαπλό βιβλίο και το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Οικονομικά στο γυμνάσιο - Λαχανόκηποι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά. Ολες οι αλλαγές στα σχολεία φέτος.

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ 07 Σεπ 2025 | 08:55

Mαφία της Κρήτης: Στο μικροσκόπιο δύο δικαστικοί και δύο αστυνομικοί - Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών

Πέντε… συνομιλητές της "μαφίας των Χανίων", μπαίνουν στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών για ύποπτες πράξεις.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 07 Σεπ 2025 | 08:30

Μετρό Αθήνας: Τέλη του 2029 ολοκληρώνεται η Γραμμή 4 - Επεκτείνεται προς Ιλιον η Γραμμή 2, οι τρεις νέοι σταθμοί

Περίπου στα τέλη του 2029 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα για την γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας για να παραδοθεί στη συνέχεια στους πολίτες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 06:30

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα με μελτέμια - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 29 με 32 βαθμούς στο Αιγαίο

ΔΕΙΤΕ 07 Σεπ 2025 | 06:00
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 06 Σεπ 2025 | 23:22

Επέστραψαν στην Ελλάδα οι δύο τραυματίες από το Κιλιμάντζαρο - Θα νοσηλευτούν στο ΚΑΤ

Οι δύο από την παρέα των οκτώ συνολικά Ελλήνων, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, όπου τους περίμενε το ιδιωτικό αεροπλάνο από τη χώρα μας

ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ 06 Σεπ 2025 | 21:37

Σύνταγμα: Μολότοφ και επεισόδια μετά τη συγκέντρωση για τα Τέμπη [εικόνες]

Ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή και να επέμβουν τα ΜΑΤ.

ΗΜΕΔΑΠΟΣ 06 Σεπ 2025 | 20:19

Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό 11 πυρκαγιών στην Γενισέα Ξάνθης

Η σύλληψη αφορούσε μία πυρκαγιά στις 2 Σεπτεμβρίου, μία πυρκαγιά στις 4 Σεπτεμβρίου και 9 πυρκαγιές στις 5 Σεπτεμβρίου

ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ 06 Σεπ 2025 | 19:49

Φρίκη στη Λάρισα: Δύο γυναίκες εξέδιδαν και απειλούσαν 20χρονη - Συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων

Όταν η 20χρονη δήλωσε ότι ήθελε να σταματήσει, οι δύο γυναίκες φέρονται να την απείλησαν ότι δεν θα την αφήσουν να φύγει αν δεν τους δώσει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 19:12

Καρυστιανού από το Σύνταγμα για τα Τέμπη: "Τα οστά των παιδιών μας μπορούν να αποκαλύψουν την αλήθεια" [εικόνες - βίντεο]

Το κάλεσμα της κ. Καρυστιανού ήρθε με αφορμή την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη, την περασμένη εβδομάδα

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 06 Σεπ 2025 | 18:37

Διαδηλώσεις έξω από τη ΔΕΘ: Ακρίβεια, στεγαστικό και Γάζα στην πρώτη γραμμή [εικόνες - βίντεο]

Τα κύρια αιτήματα των φετινών κινητοποιήσεων αφορούσαν στην ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση, αλλά και ζητήματα όπως την τραγωδία στα Τέμπη και τον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ 06 Σεπ 2025 | 18:18

Αργος Ορεστικό: Κακοποιοί ξάφρισαν κοσμήματα μεγάλης αξίας από ηλικιωμένη

Το κουβάρι της απάτης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ανυποψίαστη γυναίκα, η οποία διαμένει μόνη της, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα

06 Σεπ 2025 | 17:14

Κέρκυρα: Νέα καταγγελία παρενόχλησης κατά του 59χρονου γιατρού

Ο 59χρονος μετά την απολογία του χθες Παρασκευή, αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 06 Σεπ 2025 | 17:06

Ευρήματα σοκ σε παράνομα καπνικά: Περιείχαν περιττώματα ζώων, νύχια και μούχλα

"Το παράνομο τσιγάρο, πέρα από την απώλεια εσόδων, είναι καταστροφικό για τη δημόσια υγεία", δήλωσε ο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής

ΥΨΗΛΑ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ 06 Σεπ 2025 | 16:53

Καιρός: Εβδομάδα με καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο [βίντεο]

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ μόνο την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια

ΑΥΤΟΦΩΡΟ 06 Σεπ 2025 | 16:42

Χειροπέδες σε 20χρονο για πρόκληση πυρκαγιάς στη νότια Λέσβο

Τη σύλληψη πραγματοποίησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εκτελούσε εργασίες στην περιοχή

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 06 Σεπ 2025 | 15:59

"Περιστατικό ομηρίας" στη ΔΕΘ: Η εντυπωσιακή άσκηση των ΕΚΑΜ [βίντεο]

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα "κομάντος" της ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνουν τον κακοποιό και απελευθερώνουν την όμηρο, την οποία οδηγούν με ασφάλεια σε υπηρεσιακό βανάκι.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΓΙΑΛΙ 06 Σεπ 2025 | 15:34

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο κατέληξαν δύο αθλητές, λόγω έντονης αδιαθεσίας σε προπόνηση

Στο νοσοκομείο Λευκάδας μεταφέρθηκαν δύο αθλητές οι οποίοι αισθάνθηκαν αδιαθεσία κατά την διάρκεια προπόνησής τους στην ελεύθερη κατάδυση.

06 Σεπ 2025 | 14:16

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό "Σύνταγμα" από τις 16:00 - Νέα συγκέντρωση για τα Τέμπη

Με εντολή της ΕΛΑΣ ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα θα κλείσει σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου στις 4 το απόγευμα.

06 Σεπ 2025 | 13:26

Πυρκαγιά στο Αρχοντικό της Ανατολικής Μάνης

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 64 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Σεπ 2025 | 13:22

Τροχαίο στη λεωφόρο Συγγρού: Λεωφορείο συγκρούστηκε με γερανό [βίντεο]

Η σύγκρουση, που έγινε στο ύψος της οδού Κράτητος στον Νέο Κόσμο, δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές.

ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ 06 Σεπ 2025 | 12:15

Γεμάτη εκπλήξεις η Athens Flying Week - Εντυπωσιακές εικόνες από το μεγαλύτερο αεροπορικό show στην Ανατολική Μεσόγειο

Η φετινή Athens Flying Week, το μεγαλύτερο αεροπορικό show στην Ανατολική Μεσόγειο, ανοίγει τα "φτερά" της σήμερα, στην αεροπορική βάση Τανάγρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΜ 06 Σεπ 2025 | 10:17

Σπουδαία πράξη ζωής: Δωρεά οργάνων από 37χρονο που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Ένας 37χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, χάρισε ζωή με τον θάνατο του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 06 Σεπ 2025 | 09:48
ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ 06 Σεπ 2025 | 09:18

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Δερβενακίων στην Αγία Παρασκευή.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 06 Σεπ 2025 | 09:00

Λαθρεμπόριο καυσίμων: "Πάλι μάπα πετρέλαιο μου έβαλες" - Ο "Ταρζάν", οι μάνικες και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες του κυκλώματος

Οι συνομιλίες που "έκαψαν" τα μέλη του κυκλώματος με το λαθρεμπόριο καυσίμων, οδηγώντας στον τερματισμό της παράνομης δραστηριότητας από το Ελληνικό FBI.

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 06 Σεπ 2025 | 08:58

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Η ώρα του αγιασμού για τη νέα χρονιά και οι πρώτες αργίες

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη επιστρέψει στις σχολικές μονάδες από την περασμένη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους και ξεκινώντας τις προετοιμασίες.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 08:34

Αστακός το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ - "Αίαντας", 2.500 αστυνομικοί, drones και κάμερες

Θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ διμοιρίες μετακινήθηκαν από γειτονικούς νομούς, αλλά κι από υπηρεσίες της Αττικής.

ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΜΚΟ 06 Σεπ 2025 | 08:25

Γνωστός τράπερ στα δίχτυα της ΑΑΔΕ - Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και πανάκριβα ρολόγια μέσω μη κερδοσκοπικής εταιρείας

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία φρόντιζε να καλύπτει και τις πολυτελείς ανάγκες του τράπερ, όπως την αγορά και διάθεση σε αυτόν supercar, ρολογιών, ακριβών τσαντών και ρούχων.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06 Σεπ 2025 | 06:27

Καιρός: Συνεχίζεται το καλοκαιρινό σκηνικό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Εως 5 μποφόρ οι άνεμοι

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο - Πού προβλέπεται μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 06 Σεπ 2025 | 06:07

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 05 Σεπ 2025 | 21:58

Κρήτη: "Έσπασε" τη σιωπή του ο εμπλεκόμενος με την μαφία κληρικός - "Αυτοί οι άνθρωποι εμένα μου έκαναν μαρτυρική τη ζωή"

Εμφανίζεται να έβαλε την υπογραφή του για να περάσει εκκλησιαστική περιουσία αξίας 1,5 εκατομμύριο ευρώ στα δύο αδέρφια που ηγούνται του κυκλώματος