«Πονάω την ΑΕΚ και τρώω λάσπη, δεν έφαγα χρήματα», είπε ο Μάκης Ψωμιάδης στην απολογία του

«Θα μπορούσα να έχω πάρει τα λεφτά και να φύγω, αλλά δεν το έκανα», είπε ο Μάκης Ψωμιάδης στην απολογία του για την υπεξαίρεση από τα ταμεία της ΑΕΚ - Την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη

ponaw-tin-aek-kai-trww-laspi-den-efaga-xrimata-eipe-o-makis-pswmiadis-stin-apologia-tou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα του καταλογίζονται, καθώς «είναι όλα ψέματα και προέρχονται από εκβιαστές και απατεώνες», υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο Μάκης Ψωμιάδης, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση εκατομμυρίων από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Επιχειρώντας να δώσει συναισθηματική χροιά, ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας:

«Περίμενα πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή, γιατί δεν μίλησα ποτέ για το τι έχει συμβεί»

«Την περίμενα πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή, από τότε που έφυγα από την ΠΑΕ ΑΕΚ, γιατί δεν μίλησα ποτέ για το τι έχει συμβεί και τρώω λάσπη από συγκεκριμένη μερίδα ατόμων που δεν είναι ΑΕΚτζήδες».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στον ιστορικό της ενασχόλησής του με την ομάδα του Δικέφαλου, που «την πόναγα», είπε, υποστηρίζοντας ότι:

«Το 1987, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα από την Ελβετία, με πλεύρισαν να ασχοληθώ με την ΑΕΚ, γιατί γνώρισαν τα αισθήματά μου. Μου είπαν να πάρω την ΠΑΕ από το Ζαφειρόπουλο, έναντι 120 εκατομμυρίων δραχμών. Είχα τα χρήματα και συμφωνήσαμε. Μάλιστα, έφτασα στο σημείο να κόψω την επιταγή, αλλά η δουλειά χάλασε εξαιτίας ενός συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου.

Την περίοδο εκείνη βασίλευε ο Κοσκωτάς, που είχε σαρώσει τα πάντα. Ημουν νεαρός και πείστηκα να μπω στο μπάσκετ, στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Εδωσα 150 εκατομμύρια δραχμές τότε για να πάρω τον Γαλακτερό. Τότε ο Γιώργος Λούβαρης, συνεργάτης του Κοσκωτά, με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε να πάρω μία σακούλα με 150 εκατ. και άλλα 50 εκατ. από τον πρόεδρο. Δεν ήμουν τίποτε άλλο από ένας φίλαθλος, όμως, ούτε τα 50 ούτε τα 150 πήρα. Μια μία κίνηση θα έβγαζα τόσα χρήματα, αλλά δεν τα δέχθηκα».

«Το 2001 ανέλαβα την ΠΑΕ -συνέχισε- επειδή την αγαπούσα κι έπρεπε να βοηθήσω. Είχε στηθεί ένας εφοπλιστής, ένας δικηγόρος και ένας δημοσιογράφος για να πάρουν 37 εκατομμύρια ευρώ και ήρθαν μετά από 1,5 χρόνο και έλεγαν ότι ο Μάκης Ψωμιάδης καταχράστηκε λεφτά. Εχω δέκα χρόνια να τα πω αυτά και έρχεται καθένας και με διώκει, λέει ψέματα και εκβιάζει. Αν ήταν απατεώνας ο Ψωμιάδης, θα είχε πάρει τις επιταγές (σ.σ.: τις οποίες προσκόμισε στο δικαστήριο) και θα τα είχε χρησιμοποιήσει. Αυτή είναι η ταυτότητα, ότι ο Ψωμιάδης είναι τίμιος. Μέσα σε μια μέρα, αυτές τις επιταγές των 37 εκατ. θα τα είχα κάνει σε μετρητά στο εξωτερικό 25 εκατ., αλλά εγώ τα κρατούσα στο χρηματοκιβώτιο. 

Οταν ανέλαβα την ΠΑΕ, το πρώτο που έκανα, γνωρίζοντας ότι κάθε ΠΑΕ είναι κουβάς δίχως πάτο, ήταν να βάλω διευθύνοντας σύμβουλο έναν οικονομολόγο, τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο. Επειδή δεν του είχα εμπιστοσύνη, έβαλα και τον ξάδελφό μου, το Χάρη (συγκατηγορούμενος) για να μην φάω καμιά μαχαιριά. Ο Χάρης έπαιρνε εντολές από εμένα, αφού πρώτα συμβουλευόμουν τον οικονομολόγο. Αυτός ήταν που είπε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις χρησιμοποιούσαν δοσοληπτικό τραπεζικό λογαριασμό για ευκολία. Ετσι συνεχίσαμε, με την επίβλεψη του Σωτηρόπουλου. 

Ο λόγος που έβαλα διευθύνοντα σύμβουλο το Χάρη και πρόεδρο των Αντωνόπουλο, ήταν γιατί εγώ δεν μπορούσα. Υπήρχε ρήτρα σχετική με το ποινικό μητρώο και εγώ τότε είχα καταδίκη 12 ετών, μετά από διαμάχη με τον πρώην υπουργό Κώστα Λαλιώτη, για την οποία αθωώθηκα το 2003. Αλλά δεν κρύφτηκα πουθενά. Παντού εμφανιζόμουν, ήμουν το αφεντικό».

«Παντού ήμουν το αφεντικό και γνώριζα ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν κουβάς δίχως πάτο, γι' αυτό έβαλα οικονομολόγο»

Η απολογία Ψωμιάδη θα συνεχισθεί στις 12 Μαρτίου.

Λίγο νωρίτερα, είχε απολογηθεί ο Χάρης Ψωμιάδης του Γεωργίου, που ήταν στο Δοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως τη διαχείριση για την ΠΑΕ ΑΕΚ την έκανε ο Μάκης Ψωμιάδης και ότι ο ίδιος βρισκόταν στη θέση για τυπικούς λόγους, καθώς και ότι τα χρήματα έμπαιναν σε προσωπικούς του λογαριασμούς, γιατί αν έμπαιναν στης ΠΑΕ θα κατάσχονταν αμέσως. 

Για το καταγγελόμενο περιστατικό ότι μαζί με το Μάκη Ψωμιάδη και τον Αντ. Κατσαρό πήγαν σε τραπεζικό υποκατάστημα με μια βαλίτσα με λεφτά, τα οποία κατά την κατηγορία δεν κατέληξαν στα ταμεία της ΑΕΚ, ο κατηγορούμενος αμφισβήτησε ότι στη βαλίτσα υπήρχαν χρήματα. Υποστήριξε πως «ποτέ στη ζωή μου δεν έχω κλέψει ούτε υπεξαιρέσει ούτε ο ξαδελφός μου. Ό,τι κάνω, το κάνω με το σταυρό στο χέρι».

Πρόεδρος: «Αυτή είναι η τρίτη εκδοχή που δίνετε. Στο ΣΔΟΕ καταθέσατε ότι ήταν δάνειο από έναν κ. Ρωσίδη, στην ανάκριση υποστηρίξατε ότι τα λεφτά ήταν του Μάκη Ψωμιάδη και τώρα ότι δεν υπήρχαν χρήματα. Τι έγινε τελικά στην τράπεζα;».

Κατηγορούμενος: «Δεν θυμάμαι».

Πρόεδρος: «Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του δικαστηρίου...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook