"Πονοκέφαλος" οι συγκεντρώσεις ανεμβολίαστων ενόψει ΔΕΘ - Το δόγμα της πειθούς "επιστρατεύει" η ΕΛΑΣ

Το δόγμα της πειθούς για την αντιμετώπιση συναθροίσεων με αρνητές του εμβολιασμού ενόψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
1

Το δόγμα της πειθούς για την αντιμετώπιση συναθροίσεων με αρνητές του εμβολιασμού ενόψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την ασφάλεια για όλους χωρίς διακρίσεις, την αντιμετώπιση πιθανής εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία με αποφασιστικό τρόπο όπως τον Μάρτιο του 2020, την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό αστυνομικών υπηρεσιών για την εξοικονόμηση αστυνομικού προσωπικού, μέτρα για την μείωση των αυξανόμενων δεικτών τροχαίων ατυχημάτων, και ο "αγώνας δρόμου" να πειστούν πολίτες και ένστολοι να εμβολιαστούν, είναι μερικά από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν από τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την διάρκεια των συσκέψεων στο μέγαρο της Κατεχάκη.

Διαβάστε Επίσης

Το δόγμα ασφάλειας που θέλει να δει να γίνεται πράξη ο νέος υπουργός είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών, η προστασία της ζωής, της περιουσίας, αλλά και του δημόσιου χώρου, απέναντι σε κάθε απειλή. Ο κ. Θεοδωρικάκος σε κάθε σύσκεψη τονίζει πως η ασφάλεια είναι για όλους χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από προσωπικά ή συλλογικά χαρακτηριστικά, την οικονομική και κοινωνική κατάσταση, την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα ή τη θρησκεία.

Λίγες μέρες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έχει θέσει τις βασικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες θέλει να λειτουργήσει το αστυνομικό προσωπικό. Βασική προτεραιότητα είναι η στήριξη των αστυνομικών και η ανάδειξη του έργου τους και σε αυτό το πλαίσιο θα επιδιώξει οι νέοι άνθρωποι να νιώσουν ότι οι αστυνομικοί είναι δικοί τους άνθρωποι και μπορούν να κυκλοφορούν ανάμεσά τους. "Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, γιατί έργο τους είναι η προστασία τους και η ασφάλεια τους. Αυτή είναι η ατζέντα της παράταξης και η ατζέντα της κοινωνίας" ήταν η κατεύθυνση που έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις πρώτες συναντήσεις που είχε με την υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., όπως επισημαίνουν συνεργάτες του στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής".

1

Άνοιγμα στην κοινωνία

Σύμφωνα με κύκλους του αρμόδιου υπουργού θα επιχειρηθεί ένα άνοιγμα στην κοινωνία και ευρεία συνεννόηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και όποιων προβλημάτων ανακύπτουν στην νέα και απρόβλεπτη καθημερινότητά τους.

"Το θέμα της ασφάλειας μπορεί να ενώσει τους Έλληνες" τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνεργάτες του και παράλληλα προγραμματίζει επισκέψεις σε Αστυνομικά Τμήματα σ’ όλη τη χώρα ώστε να διαμορφώσει προσωπική άποψη και να επιληφθεί λύνοντας τυχόν δυσλειτουργίες. Το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, στη συνέχεια το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου και ακολούθησε τηλεδιάσκεψη με όλους τους περιφερειακούς διευθυντές των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας.

Διαβάστε Επίσης

"Θέλω ν’ ακούσω τον απλό αστυνομικό και τον απλό πολίτη… Να αισθανθούν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι δίπλα τους και στηρίζει ολόπλευρα τους άνδρες και τις γυναίκες, που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Τους ανθρώπους, που εργάζονται νύχτα και μέρα για την προστασία όλων και την αντιμετώπιση κάθε απειλής ενάντια στη ζωή και την περιουσία τους. Με ενότητα, σχέδιο, αλληλεγγύη και σκληρή δουλειά, δίνουμε τη μάχη για να νιώθουν και να είναι ασφαλείς οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας" σημείωσε από τις πρώτες στιγμές που βρέθηκε στο νέο του υπουργείο ο κ. Θεοδωρικάκος προσθέτοντας και τη χρήση νέων τεχνολογιών που θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες της Αστυνομίας προς τους πολίτες.

Αυτή την εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερακκάκη με αντικείμενο την εργασία ψηφιοποίησης υπηρεσιών που θα μπορεί να παρέχει ηλεκτρονικά η Ελληνική Αστυνομία, όπως για παράδειγμα τον έλεγχο των οικονομικών αδειών, προκειμένου να εξοικονομηθεί αστυνομικό προσωπικό.

Φόβοι για προσφυγικό κύμα από το Αφγανιστάν

Σημαντικό χρόνο στις συσκέψεις με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. κατέλαβε η πιθανότητα εργαλειοποίησης από την πλευρά της Τουρκίας, του προσφυγικού κύματος από το Αφγανιστάν, σε Έβρο και θαλάσσια σύνορα. Κάποιες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι αυτή η πιθανότητα μπορεί να γίνει ορατή μετά από 2-3 μήνες, κάτι όμως που βρίσκει την ΕΛ.ΑΣ. σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει με αποφασιστικό τρόπο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως και τον Μάρτιο του 2020. Ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί πως η Ελληνική Αστυνομία με απόλυτο επαγγελματισμό και αυταπάρνηση θα έχει και πάλι καθοριστική συμβολή στην ασφάλεια της χώρας, στην ασφάλεια των πολιτών, στην δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή.

Φράκτης Έβρος 3

Όταν ο κ. Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε από τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" τι δεν του αρέσει στην ΕΛ.ΑΣ. και το Πυροσβεστικό Σώμα, τι θα ήθελε να διορθώσει και τι καινούργιο που δεν υπάρχει θα ήθελε να φέρει, επεσήμανε πως είναι πολύ νωρίς για να κάνει τέτοιου είδους επισημάνσεις, θα ενημερωθεί, θα κάνει επισκέψεις, τακτικές και "έκτακτες", και από εκεί και έπειτα θα επιχειρήσει διορθωτικές κινήσεις, όπου χρειάζονται, σε πρακτικό και νομοθετικό επίπεδο χαράσσοντας την δική του πολιτική στο συγκεκριμένο υπουργείο. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσον αφορά την δημιουργία υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, στην οποία θα ανήκει το Πυροσβεστικό Σώμα, οπότε ο κ. Θεοδωρικάκος επιφυλάσσεται ακόμη να προβεί σε συναντήσεις και ενέργειες που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία.

Ο νέος υπουργός, ζήτησε να ενημερωθεί, για τον φάκελο του οργανωμένου εγκλήματος, που είχε διαβιβάσει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης στον αρμόδιο Εισαγγελέα, με ομάδες και πρόσωπα που το συνθέτουν, όπως και την επικινδυνότητα των επαφών τους με διάφορους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας, και δεν αποκλείεται και ο ίδιος να έχει συνάντηση ή επικοινωνία με τις εισαγγελικές αρχές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ 22 Σεπ 2021 | 23:43

Σε καραντίνα ο ανεμβολίαστος Μπολσονάρου και η αντιπροσωπεία της Βραζιλίας στον ΟΗΕ - Θετικός στον κορονοϊό ο υπ. Υγείας

Ο Μπολσονάρου που μπήκε σε καραντίνα ήταν το μοναδικό μέλος της βραζιλιάνικης αντιπροσωπείας που δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 22 Σεπ 2021 | 21:30

Δημοσκοπήσεις Pulse και MRB: Ο Μητσοτάκης κέρδισε τον Τσίπρα στη ΔΕΘ - Γενικό lockdown βλέπει το 40% - Το προφίλ των αρνητών

Προηγείται και στις δύο δημοσκοπήσεις η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 22 Σεπ 2021 | 12:52

Εντολή Θεοδωρικάκου στην Αστυνομία: Δεν θα γίνονται προσαγωγές εκπαιδευτικών μετά από μήνυση αρνητών

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό.

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 22 Σεπ 2021 | 10:38

Παρέμβαση Τσίπρα για το θέμα Κούλογλου: Το τηλεφώνημα για να τα... μαζέψει και το παρασκήνιο της σφαγής στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του τηλεφώνησε για εξηγήσεις, οφείλεται η μερική αναδίπλωση στην οποία υποχρεώθηκε ο Στέλιος Κούλογλου, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος αργά το βράδυ της Τρίτης.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 21 Σεπ 2021 | 16:58

Πλεύρης: "Έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων - Θα εμβολιάσω την 12χρονη κόρη μου"

Αιχμές Πλεύρη κατά του Κυριάκου Βελόπουλου και της Ελληνικής Λύσης για τους ανεμβολίαστους - Σκληρή κόντρα με Τσακαλώτο.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ 21 Σεπ 2021 | 14:33

Σκέρτσος: Έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία των ανεμβολίαστων - Κινδυνεύουν κυρίως οι άνω των 60 ετών

"Έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι και κυρίως όσοι είναι άνω των 60 ετών", δήλωσε ο 'Ακης Σκέρτσος.

ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ KONTRA CHANNEL 21 Σεπ 2021 | 10:44

Νέα σφαγή στην Κουμουνδούρου: ΦιλοΣΥΡΙΖΑ σάιτ καταγγέλλει τον πρώην γραμματέα της νεολαίας που ρωτούσε τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

Γνωστό για τις υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ απόψεις του σάιτ "καρφώνει" τον πρώην γραμματέα του κόμματος που ρώτησε ως δημοσιογράφος τον κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

ΕΣΠΑΓΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ 20 Σεπ 2021 | 15:37

Τελευταία βραδιά του Gameathlon στη ΔΕΘ: Οι gamers τα έκαναν όλα "γυαλιά καρφιά" [βίντεο]

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο έπεσε η αυλαία στον χώρο των gaming στην 85η ΔΕΘ. Οι συμμετέχοντες τα έκαναν "γυαλιά καρφιά".

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΜΕΘ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ ΚΛΙΝΕΣ 20 Σεπ 2021 | 14:54

Στοιχεία - σοκ: Ανεμβολίαστοι και οι 54 νεκροί από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα στη Βόρεια Ελλάδα

Σοκάρουν τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για τους θανάτους ανεμβολίαστων από κορονοϊό, την τελευταία εβδομάδα, σε 14 νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 20 Σεπ 2021 | 13:42

Καταγγελία Γιαννάκου (ΠΟΕΔΗΝ): Πέθανε 51χρονος από καρδιά γιατί ανεμβολίαστος καρδιολόγος ήταν σε αναστολή

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο Νοσοκομείο της Άμφισσας, 51χρονος κατέληξε από σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Ένας από τους δύο καρδιολόγους είναι ανεμβολίαστος και σε αναστολή εργασίας.

ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 19 Σεπ 2021 | 21:24

Πλεύρης: Αδιάβαστος στα θέματα υγείας ο κ. Τσίπρας

Στα θέματα του υπουργείου Υγείας ο κ. Τσίπρας πιάστηκε αδιάβαστος σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

"ΜΕΤΡΑ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ" 19 Σεπ 2021 | 17:24

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο κ. Τσίπρας θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης.

"ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ" 19 Σεπ 2021 | 12:59

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Δεν υπάρχει στη σκέψη μου η ήττα - Αν τολμά ο Μητσοτάκης ας προκηρύξει εκλογές

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Γιατί είπε, αν τολμά ο Μητσοτάκης ας προκηρύξει εκλογές.