Τα ΜΑΤ σταμάτησαν την πορεία ατόμων με αναπηρία προς το Μέγαρο Μαξίμου

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν άτομα με αναπηρία. Βρήκαν μπροστά τους τα ΜΑΤ. Επετράπη μόνο σε αντιπροσωπεία τους να προχωρήσει.

poreia-atomwn-me-anapiria-sto-megaro-maksimou
SHARE THIS
0
SHARES

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν άτομα με αναπηρία, διαμαρτυρόμενα για σκληρά μέτρα της κυβέρνησης που αλλάζουν τη ζωή τους. Ωστόσο μπροστά τους βρήκαν κλούβες των ΜΑΤ που έφραζαν το δρόμο.

 

Μετά από διαπραγματεύσεις, επετράπη μόνον σε μιά μικρή αντιπροσωπεία τους να κατευθυνθούν προς το πρωθυπουργικό γραφείο ώστε να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό ή εκπρόσωπό του.

 
 

Όπως τόνισαν σε νωρίτερα σε δηλώσεις τους, έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με την κυβέρνηση και η σημερινή πορεία είναι η πρώτη μιάς σειράς δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να περισώσουν ότι απέμεινε από την αξιοπρέπειά τους.

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αλλά και προς όλη την πολιτική ηγεσία, αναφέρει ότι το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός τετραπληγικού προσδιορίζεται σε περισσότερα από 3.000 ευρώ ακόμα και όταν συμπαρίσταται ενεργά κάποιο συγγενικό πρόσωπο.

 

Απευθυνόμενοι προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό σημειώνουν: «αντιλαμβανόμαστε πως η παρούσα συγκυρία δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε έστω και στοιχειώδεις παροχές που οφείλει να παρέχει ένα ευνομούμενο κράτος, ωστόσο σας καλούμε να εξαιρέσετε άμεσα τα άτομα με αναπηρία από όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και πάσης φύσεως επιδόματα».

 

Πριν την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι  για τις περικοπές στα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις τους.

Φωτο: Eurokinissi / SOOC

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook