Πορεία και χάπενινγκ με τη «γκιλοτίνα» στη Βουλή

Πορεία των δημοσίων υπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Προπορεύτηκε η "γκιλοτίνα".

poreia-sti-bouli-gia-tin-gkilotina-tou-asfalistikou
SHARE THIS
0
SHARES

Η «γκιλοτίνα» του νέου ασφαλιστικού που στήθηκε μπροστά στη Βουλή έκλεψε την παράσταση στην πορεία του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας του δημόσιου τομέα.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και η πορεία έφτασε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι στη Βουλή. 

Πρώτο έφτασε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «ο νόμος - λαιμητόμος για το ασφαλιστικό να μην περάσει»και ακολούθησε η ΑΔΕΔΥ. Χιλιάδες κόσμος ζήτησε να αποσυρθεί το νέο ασφαλιστικό.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η ΑΔΕΔΥ για τις περαιτέρω κινήσεις της και σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται στην κήρυξη 48ωρης απεργίας τις ημέρες που θα συζητείται στη Βουλή το ασφαλιστικό.

 

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ),ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δικηγόροι, ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ αρχίζοντας από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.

 

H AEGEAN και η Olympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

 

Ο Αντώνης Καραβάς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας στην συγκέντρωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο αφαιρεί 1,8 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συναξιούχων και η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του χρέους, το οποίο χαρακτήρισε «απεχθές». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Καραβάς, «προβλέπεται νέο "μισθολόγιο- φτωχολόγιο" για τους δημοσίους υπαλλήλους και καλείται όποιος έχει μηνιαίο μισθό 680 ευρώ να πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους, την ώρα που η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή οργιάζουν».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook