Πορεία των συνταξιούχων για περικοπές και αναδρομικά

Οι συνταξιούχοι σημειώνουν ακόμη ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

poreia-twn-suntaksiouxwn-gia-perikopes-kai-anadromika
SHARE THIS
0
SHARES

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησε η  Ανώτατη Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας, με βασικό αίτημα την επιστροφή των μνημονιακών περικοπών στις συντάξεις χωρίς αιτήσεις και αγωγές.

Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, το πρώτο και κυρίαρχο αίτημά τους είναι η εφαρμογή του νόμου 2287/2015 - 2290/15 του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες έκριναν παράνομες και αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) καθώς και των δώρων του Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας από 1/1/13.

 

Οι συνταξιούχοι σημειώνουν ακόμη ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου ο οποίος με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις επανυπολογισμού των συντάξεων, με την περικοπή - κατάργηση του οικογενειακού επιδοματος, τη μετατροπή σε σχεδόν προνοιακές τις συντάξεις χηρείας ή ακόμη και την πλήρη κατάργησή τους σε αρκετές ηλικιακές κατηγορίες και την κατάργηση του ΕΚΑΣ έχει μειώσει δραματικά το εισόδημά τους .

«Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την επιστροφή των μνημονιακών μειώσεων στις συντάξεις μας που μας έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο», υποστηρίζουν.

 

 

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook