Follow us

"Βραστή" κοκαΐνη για "σούπα" και 24ωρες παραδόσεις: Έτσι δρούσε το κύκλωμα με τους... καλούς πελάτες

Ο ρόλος στο κύκλωμα κοκαΐνης της 30χρονης συζύγου και της 27χρονης κουνιάδας του φερόμενου αρχηγού "Λέντι".

Kατασχέθηκε 1,5 τόνος κοκαΐνης σε ιταλικό πλοίο

Η "βραστή" κοκαΐνη για… ΣΟΥΠΑ. Ακόμη και κωδικοποιημένες αναφορές σε νυχτόβιους που αναζητούν… πατσατσίδικο περιελάμβαναν τα μηνύματα του "24ωρου"… πολυκαταστήματος κατ’ οίκων παράδοσης κοκαΐνης, τα οποία αποστέλλονταν μαζικά σε όλους τους πελάτες.

Ενημέρωναν για το είδος, την ποιότητα και την καθαρότητα της ναρκωτικής ουσίας που προμήθευαν. "Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει, επιτέλους ήρθε αυτό που περιμέναμε. Ιδανικό για ΣΟΥΠΑ. Καλό Φθινόπωρο από την ομάδα του ‘24ωρου’" ήταν ένα από τα μηνύματα που στάλθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο μυημένο "πελατολόγιο".

"Βραστή" κοκαΐνη για "σούπα" και 24ωρες παραδόσεις: Έτσι δρούσε το κύκλωμα με τους... καλούς πελάτες

Είχαν "βραστή" κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας που κόστιζε από 80 έως 100 ευρώ τα 0,7 γραμμάρια. Το "κατακάθι" είναι υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη που ανεβάζει την τιμή της.

"Πίνουμε ένα γιούφ"

Με 0,3 γραμμάρια έχουν το "φτιάξιμο" που επιθυμούν, αναφέρουν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ την συγκεκριμένη "τεχνοτροπία" προτιμούν οι χρήστες "φρίμπα", της εισπνεόμενης χρήσης, δηλαδή καπνίζοντάς την.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Άλλοι φερμάρουν για να την βρουν. Ακριβό, καλό και σκληρό ντρόγκι. Σπάμε τη φρίμπα μας, πίνουμε ένα γιούφ και το ουισκάκι μας και φεύγουμε αλεμάο..." γράφουν σε αργκό διάλεκτο οι χρήστες της σε ιδιωτικά φόρουμ συζητήσεων.

Όταν κάποιος καπνίσει την κοκαΐνη, ο καπνός της εισάγεται μέσα στους πνεύμονες και από εκεί περνά πολύ γρήγορα και εύκολα μέσα στην κυκλοφορία του αίματος.

Φαίνεται όμως ότι ο εθισμός που προκαλεί, αναπτύσσεται γρηγορότερα όταν η ουσία λαμβάνεται μέσω καπνίσματος (κρακ), παρά όταν γίνεται από το ρουθούνι της μύτης.

Το κάπνισμα της κοκαΐνης (κρακ) επιτρέπει σε εξαιρετικά ψηλές ποσότητες της ουσίας αυτής να φτάσουν πολύ γρήγορα στον εγκέφαλο. Γι' αυτό προκαλεί άμεσα ένα πολύ έντονο αίσθημα ψηλής ευφορίας. Όπως και να έχει η κοκαΐνη είναι πολύ επικίνδυνη με οποιονδήποτε τρόπο χρησιμοποιηθεί.

Κωδικοί με "χρωματισμό"

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα είχε η 30χρονη σύζυγος και η 27χρονη κουνιάδα του φερόμενου αρχηγού "Λέντι". Αυτές ζύγιζαν και τυποποιούσαν την ναρκωτική ουσία σε δόσεις των 0,7 γραμμαρίων, ενώ τις τοποθετούσαν σε διαφορετικού χρωματισμού συσκευασίες, ανάλογα με την ποιότητα και καθαρότητα του ναρκωτικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περίπου 640 γραμμάρια κοκαΐνης, ήταν τυποποιημένα σε εκατοντάδες δόσεις των 0,7 γραμμαρίων, δείγμα του πολυάριθμου πελατολογίου και της ζήτησης σε εποχή… καραντίνας, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ένα άσπρο και ένα μαύρο", "ένα μπλε", "δύο μαύρα και ένα μπλε", "ένα κρασάκι", "ένα καφεδάκι" και "δύο μπύρες", ήταν μερικοί από τους κωδικούς παραγγελίας των πελατών η οποία αφορούσε τον χρωματισμό της συσκευασίας, δηλαδή την ποιότητα της κοκαΐνης που επιθυμούσαν να προμηθευτούν.

Σημειώνεται πως στην δικογραφία εμπεριέχονται 71 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων συνοδευόμενες με 36 ψηφιακούς δίσκους καταγραφής, ενώ θα αποσταλούν και άλλοι συμπληρωματικά μετά την απομαγνητοφώνησή τους.

"… το διαμαντάκι το εννιάρι"

"Ένα κλειδί", "δύο μπύρες", "ένα ποτό", "φέρε μου ένα μονό", "στείλε μια μόνη μαντάμ", "δύο πακέτα", "ένα cd", "δύο τυρόπιτες", "κρασάκια και μπουκάλια", "σφηνάκια", "μπάλες", "πέντε έτοιμα", "ψυγείο", "έναν άσσο", "δύο πίτα γύρο", "μια παρέα", "δύο κομμάτια πίτσα" και "το διαμαντάκι το εννιάρι" είναι μερικά ακόμη από τα μηνύματα παραγγελίας των πελατών προς το "24ωρο"… κοκαΐνης, με τα οποία δήλωναν την ποσότητα και την ποιότητα της ναρκωτικής ουσίας που επιθυμούσαν για… delivery παράδοσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πελατολόγιο του "24ωρου" φαίνεται να διευρύνεται σε επίπεδο επαγγελματικών ιδιοτήτων καθώς προστέθηκαν γιατροί, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, γλύπτης, ζωγράφος, εικαστικός, διαφημιστής, τραγουδιστές, ξενοδόχος και μία γυναίκα βελονιστής. Τις προηγούμενες ημέρες είχε αποκαλυφθεί πως ανάμεσα στους πελάτες ήταν μία γνωστή δημοσιογράφος πρώην σύζυγος γνωστών καλλιτεχνών, ένας φέρελπις αθλητής του μπάσκετ σε ομάδα της Α2, ένας δικηγόρος ειδικευμένος σε εμπορικές και εταιρικές συναλλαγές, ένας ακόμη νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και μια υποψήφια δημοτική σύμβουλος βορείων προαστίων. Όπως και να έχει πρόκειται για χρήστες και όχι διακινητές της ναρκωτικής ουσίας, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι όμως θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις για τις δραστηριότητες του κυκλώματος, ενώ δεν αναμένεται να κατηγορηθούν.

800… έτοιμες παραγγελίες

Τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας έχουν εξακριβώσει 240 παραγγελίες και παραδόσεις κοκαΐνης από τις οποίες το κύκλωμα φέρεται να έχει βάλει στο ταμείο περίπου 25.000 ευρώ, ενώ από τις κατασχεμένες συσκευασμένες ανά δόση ποσότητες εκτιμούν ότι είχαν υπό παράδοση άλλες τουλάχιστον 600 δόσεις της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, αξίας που θα έφθανε τα 60.000 ευρώ.

"Γεια σας φίλοι μου. Μετά από μία διακοπή τα παιδιά του ‘24ωρου’ επανήλθαν δυναμικά και θα σκάσουν κοντά σας γρηγορότερα και με καλύτερη ποιότητα" ήταν ένα από τα μηνύματα του κυκλώματος προς εκατοντάδες πελάτες του σε Εκάλη, Κολωνάκι, Βούλα, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, και Άλιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξι από τους κατηγορούμενους απολογήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Ανακρίτρια, και αν και οι περισσότεροι δήλωσαν στις απολογίες τους εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες, εντούτοις δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι τους έκριναν προφυλακιστέους. Ο φερόμενος ως αρχηγός αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως λόγω της εξάρτησης του από τα ναρκωτικά αναγκάστηκε να διακινεί ουσίες ώστε να μπορεί να παίρνει τη δόση του.

Για δραματική κατάσταση που ζούσε λόγω της εξάρτησης του συζύγου της από τα ναρκωτικά και πατέρα του παιδιού της, έκανε λόγο στη δίκη της απολογία η σύζυγος του. Από την πλευρά της η αδελφή της κατηγορουμένης επίσης εμπλεκόμενη στην υπόθεση, φέρεται να ανέφερε στην απολογία της πως αποθήκευε κοκαΐνη στο σπίτι της για να εξασφαλίσει τη δόση της, ενώ η πεθερά του φερόμενου αρχηγού αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΑΤΟΜΑ 05 Ιουν 2023 | 23:53

Συλλήψεις σε πριβέ πάρτι butterfly στη Μύκονο: Έκρυβαν ναρκωτικά μέσα σε κλιματιστικά και κουτιά depon

Η τοποθεσία κοινοποιήθηκε σε όσους είχαν λάβει σχετική πρόσκληση, την τελευταία στιγμή.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Ιουν 2023 | 09:40

Μύκονος: Έφοδος 40 αστυνομικών σε πάρτι με VIP καλεσμένους σε βίλα - Εντοπίστηκαν ναρκωτικά

Περίπου 40 αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλαν στη βίλα στη Μύκονο όπου πάνω από 200 καλεσμένοι, πληρώνοντας αδρά, διασκέδαζαν με δυνατή μουσική και ναρκωτικά.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 10 ΑΤΟΜΑ 03 Ιουν 2023 | 12:17
ΕΛΑΣ 02 Ιουν 2023 | 23:14

Μαρκόπουλο: Κινηματογραφική σύλληψη φυγόποινων- Πηδούσαν σύρματα και μια γυναίκα έκαιγε τα ναρκωτικά στη σόμπα

Από τα πέντε άτομα, οι τρεις αναζητούνταν από τις Αρχές, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 30 Μαϊ 2023 | 23:04

Βούλα: Χειροπέδες σε 31χρονο "φορτωμένο" με κοκαΐνη, κάνναβη και χάπια- Βρήκαν "οπλοστάσιο" στο σπίτι του

Ο 31χρονος συνελήφθη στην περιοχή της Βούλας, να κατέχει ποσότητα κοκαΐνης με σκοπό την άμεση διακίνηση της.

ΓΙΑ ΤΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ 30 Μαϊ 2023 | 23:00

Ποινική δίωξη σε διεθνή Ολλανδό ποδοσφαιριστή για διακίνηση 1.300 κιλών κοκαΐνης αξίας 75 εκατ. ευρώ

Ο Κουίνσκι Πρόμες, που αγωνίζεται στη Σπαρτάκ Μόσχας, κατηγορείται για δύο παρτίδες ναρκωτικών, 650 και 713 κιλών, οι οποίες είχαν βρεθεί το 2020 στο λιμάνι της Αμβέρσας, μέσα σε κοντέινερ.

ΝΕΑ "ΓΙΑΦΚΑ" ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 29 Μαϊ 2023 | 08:10

Μαφία Πολυτεχνειούπολης: Ο "Έσκο" στρατολογούσε ανήλικους μαθητές - Έκλεψαν 6 φορές κατάστημα δίπλα στο υπουργείο Προ.Πο.

Οι προφυλακισμένοι πρώην "ένοικοι" των φοιτητικών εστιών, ασκούσαν μέσα από τις φυλακές, "φυσική εξουσία" στο ορμητήριο της νέας συμμορίας, που διακινούσε ναρκωτικά.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 19 Μαϊ 2023 | 08:30

Βόλος: "Ήθελα να στηρίξω το παιδί μου", είπε η μητέρα που πέρασε ηρωίνη στο κρατητήριο - "Ζούμε μια αφόρητη κατάσταση"

Δεν μπορούσε να αντέξει το γεγονός ότι ο 20χρονος γιος της θα περνούσε στερητικό σύνδρομο στο κρατητήριο και αποφάσισε να περάσει μικροποσότητα ηρωίνης μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

ΣΤΟ MEGA 17 Μαϊ 2023 | 18:41

Κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων: "Είχα συνδρομή μόνο στα θεωρητικά"- Οι ισχυρισμοί του 70χρονου "εγκέφαλου" και τα ατυχήματα

Όλοι οι εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς το αδίκημα που διέπρατταν κατ’ εξακολούθηση θεωρείται πλημμέλημα.

7.800 ΓΙΑ ΤΟ "ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ" 16 Μαϊ 2023 | 22:12

Kύκλωμα πιλότων: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι μεταξύ των μελών της σπείρας- "Πετάνε σε όλο τον κόσμο" - Ο ρόλος του "Ταρέκ"

Ο διάλογος του αρχηγού του κυκλώματος και συνεργάτη του αποκαλύπτει ότι ορισμένοι υποψήφιοι πιλότοι είναι ήδη στα πιλοτήρια αεροσκαφών.

ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ… ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 16 Μαϊ 2023 | 07:45

Πλαστά διπλώματα σε πιλότους: "Τους έχεις κάνει μάγκες, θα κονομήσουν λεφτά" - Δεκάδες "αδιάβαστοι" πετούν αεροπλάνα;

Επικίνδυνες οι διαστάσεις του κυκλώματος που νόθευε τις θεωρητικές εξετάσεις απόκτησης πτυχίου πιλότου. Δεκάδες πιλότοι με πρακτική εμπειρία πτήσης αεροσκαφών φέρονται να πετούν αεροπλάνα, "αδιάβαστοι" στη θεωρία.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Μαϊ 2023 | 09:03

Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι δέκα συλληφθέντες για τα 105 κιλά κοκαΐνης

Απολογούνται σήμερα Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη οι δέκα συλληφθέντες για τα 105 κιλά κοκαϊνης.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 15 Μαϊ 2023 | 07:45

Πλαστά διπλώματα για πιλότους: Προσπάθησαν να εξασφαλίσουν θέση μέχρι και στην… AEGEAN - 25.000 ευρώ το λάδωμα

Ακόμα και θέση πιλότου στην… AEGEAN AIRLINES, είχαν επιχειρήσει να εξασφαλίσουν τα μέλη του κυκλώματος που νόθευε τις θεωρητικές εξετάσεις για το δίπλωμα πιλότου.