
Ζωγραφιές των παιδιών του αστυνομικού της Βουλής βρίσκονται στα χέρια των αρχών οι οποίες προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα μηνύματα που αποτυπώνονται σε αυτά.
Σύμφωνα με την ψυχολόγο, Ιωάννα Κωνσταντινίδου, ο κεντρικός χαρακτήρας που δεσπόζει στα έργα των παιδιών είναι η φιγούρα του πατέρα τους.

Η ειδικός ανέλυσε στο ΣΚΑΪ τα σκίτσα, εξηγώντας ότι μέσα από τη δημιουργικότητά τους τα παιδιά πιθανώς εκφράζουν συναισθήματα, εμπειρίες και προσωπικές τους ανησυχίες ενώ ανέφερε πως υπάρχει περίπτωση να είχαν το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης".
"Είναι καλό να ερωτηθούν αν θέλουν να βρίσκονται μαζί"
Παράλληλα σύμφωνα με την ψυχολόγο, Ιωάννα Κωνσταντινίδου "Η προσωπική μου άποψη για το ποίημα που υπάρχει στις ζωγραφιές, είναι πως δεν είναι γραμμένο από το παιδί. Ο πατέρας υποκινούσε τα παιδιά να κάνουν πράγματα για να καλύψουν την κακοποίηση και τη φρίκη. Υπάρχει περίπτωση - είτε το ζωγράφισαν είτε το έγραψαν - να υπέφεραν από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Σε αυτή την περίπτωση, γίνεται μια υπερταύτιση με τον δράστη, για να μπορέσουν να επιβιώσουν συναισθηματικά. Τα θύματα είναι παιδιά ανήλικα που μεγάλωσαν και νουθετήθηκαν σε συγκεκριμένο περιβάλλον από τους γονείς τους".
Και συνέχισε λέγοντας πως "οι γονείς είναι οι δημιουργοί τους, οι μικροί θεοί και για να λάβουν την αγάπη τους, μπορεί να κάνουν οτιδήποτε.Να μην ξεχάσουμε τον όρο μετά-τραυματικό σύνδρομο. Τα παιδιά τώρα κατανοούν τι έχει συμβεί και είναι σοκαρισμένα. Υποθέτω πως βιώνουν ντροπή, ενοχή, άγχος κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό. Αν αφεθούν ελεύθερα έστω και για λίγο, είναι επικίνδυνα για τον εαυτό τους κυρίως. Είναι καλό να ερωτηθούν αν θέλουν να βρίσκονται μαζί, αν θέλουν να είναι σε κάποιο συγγενικό σπίτι" .
Νέα ζωγραφιά της κόρης του αστυνομικού της Βουλής – Πώς την ερμηνεύει ειδικός
Επίσης το Live News εντόπισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του 45χρονου αστυνομικού, μία νέα ζωγραφιά, που φαίνεται να την έχει κάνει μία από τις κόρες του ζευγαριού.
Η συγκεκριμένη ζωγραφιά, που ανέβηκε τον Ιούνιο του 2022 στο προσωπικό προφίλ του κατηγορούμενου στο facebook, δείχνει ένα γατάκι που έχει γίνει με έντονα χρώματα. Επίσης, αναγράφεται και η φράση "Σ’ αγαπώ πατερουλήτερος!!!".
Η Ναταλί Βέλτση, ψυχολόγος σχολίασε βλέποντας την ζωγραφιά :"Το παιδί του εργαλειοποιείται, για να δείξει στον κόσμο πόσο τέλειος πατέρας είναι".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr