
Τραγική κατάληξη είχε η καταδίωξη οχήματος μετά από κλήση για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου στη Νίκαια, με έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, μόλις 29 ετών να χάνει την ζωή του.
Όλα ξεκίνησαν στις τέσσερις τα ξημερώματα όταν υπήρξε ενημέρωση για δύο άτομα που προσπαθούσαν να κλέψουν ένα αμάξι στη Νίκαια. Στο σημείο μετέβησαν άνδρες της Άμεσης Δράσης που εντόπισαν δύο αυτοκίνητα με τους οδηγούς τους να αναπτύσουν ταχύτητα όταν τους είδαν.

Άμεσα ξεκίνησε καταδίωξη του ενός οχήματος η οποία έφτασε στη λίμνη Κουμουνδρούρου στον Ασπρόπυργο. Εκεί ο ύποπτος ενώ τον κατεδίωκε περιπολικό και μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έκανε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης με αποτέλεσμα να φρενάρει το περιπολικό και εν συνεχεία η μοτοσυκλέτα της ΔΙ.ΑΣ που ακολουθούσε, να προσκρούσει πάνω του.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των δύο αστυνομικών που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο. Δυστυχώς, ο ένας από τους δύο είχε τραυματιστεί σοβαρά και λίγο αργότερα κατέληξε.
Ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας παρέμεινε κλειστός έως τις 05:30, ενώ ο 20χρονος Ρομά που επέβαινε στο αυτοκίνητο που καταδίωκαν οι αστυνομικοί, συνελήφθη.
Με αιμάτωμα και πολλαπλά κατάγματα ο δεύτερος αστυνομικός
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σε σοβαρή κατάσταση είναι ο δεύτερος αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Συγκεκριμένα, νοσηλεύεται διασωληνωμένος και από το Θριάσιο μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα.
Τέλος, κατά τις ίδιες πηγές, οι γονείς του 29χρονου αστυνομικού, που δυστυχώς κατέληξε, έρχονται στην Αθήνα με περιπολικό για να παραλάβουν τη σορό του.
Δείτε το βίντεο
Συλλυπητήρια Οικονόμου
"Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ" ανέδερε σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
"Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης" πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.
Εσωτερική φωτογραφία από ΕΡΤ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr