Follow us

Πώς το κορονο-πάρτι σε γνωστό beach bar διέσπειρε τον ιό στα Νότια Προάστια - Εκατοντάδες κρούσματα σε Άλιμο και Γλυφάδα

Μαθητές από όλα τα σχολεία του Αλίμου βρέθηκαν στο πάρτι σε γνωστό beach bar στην παραλιακή - Πάνω από 6% η θετικότητα σε 'Αλιμο και Γλυφάδα, έκρηξη κρουσμάτων στα Νότια Προάστια

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πάρτι

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα κορονοϊού που αυξήθηκαν επικίνδυνα τις τελευταίες μέρες, ειδικά στα νότια προάστια της Αθήνας.

Συγκεκριμένα στον Νότιο Τομέα σήμερα καταγράφηκαν 252 νέες μολύνσεις, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να αναφέρει ότι το 66% είναι ηλικίας 15-24 ετών. "Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα τα οποία κατόπιν διερεύνησης εστιάζονται δυστυχώς σε χώρους διασκέδασης. Ενδεικτικά σας ενημερώνω ότι από τις σημερινές ανοικτές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στο Νότιο Τομέα Αθηνών -που σημειωτέον το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών- και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Αλίμου και Γλυφάδας προέκυψε θετικότητα 6,1% και 8,4% αντίστοιχα",τόνισε.

Η διασπορά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε πάρτι που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε γνωστό beach bar της παραλιακής. Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις και χωρίς συναίσθηση του κινδύνου, εκατοντάδες άτομα διασκέδασαν στο πασίγνωστο κλαμπ του Αλίμου. Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των λυκείων του Αλίμου, χωρίς να τηρηθούν τα στοιχειώδη μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ δεκάδες συμμετέχοντες άρχισαν να αποκαλύπτουν στα social media ότι είναι θετικοί στον ιό.

Στο μεγάλο πάρτι που ετοιμαζόταν από τις αρχές Ιουνίου για το τέλος της σχολικής χρονιάς βρέθηκαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Στα περισσότερα λεωφορεία παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού, στο μαγαζί υπάλληλοι και πελάτες δίχως μάσκες και η διασκέδαση και η διασπορά του ιού χτύπησαν κόκκινο...

Διαβάστε Επίσης

Το μαγαζί φρόντισε να κρατήσει τους περισσότερους θαμώνες μέχρι πρωίας με φωτορυθμικά, αγαπημένα κομμάτια, ακόμα και χάπενινγκ με πυροτεχνήματα.

Τις επόμενες μέρες, όμως, ορισμένοι από τους μαθητές άρχισαν να παρουσιάζουν τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα και τα τεστ που έκαναν βγήκαν θετικά. Πολλοί φοβούνται μήπως έχουν νοσήσει και είναι ασυμπτωματικοί με κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό και άλλοι ανησυχούν μήπως εκδηλώσουν τη νόσο μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το αρνητικό αποτύπωμα που δημιούργησε το διπλό event απασχόλησε τόσο το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ όσο και τις κινητές του μονάδες, καθώς δεκάδες άτομα νόσησαν από κορονοϊό με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι ο αριθμός όσων βρέθηκαν θετικοί θα ξεπεράσει τους 100.

Εξαιτίας της κοσμοσυρροής στο beach bar, προέκυψαν δεκάδες κρούσματα, τη στιγμή που στα κοινωνικά δίκτυα οι χρήστες εξέφρασαν είτε την ενόχλησή τους για την απουσία των στοιχειωδών μέτρων είτε τον θυμό τους, για τις πολλές περιπτώσεις μόλυνσης.

Παρτι
Πάρτι
Πάρτι
Πάρτι
Πάρτι

Τέλος τα πάρτι στο γνωστό beach bar του Αλίμου

Με την έκκληση "μείνετε ασφαλείς" και "εμβολιαστείτε" το γνωστό beach bar επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου αποφάσισε να ακυρώσει τα πάρτι.

Διαβάστε Επίσης

"Σεβόμενοι την Δημόσια Υγεία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι και τις 14.07.2021", αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook και προσθέτει: Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία - #staysafe #GetVaccinated".

Η ανάρτηση στο Facebook:

Λόγω Έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας με Απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 41332 και σεβόμενοι την Δημόσια Υγεία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι και τις 14.07.2021

Τo event με ..... δεν θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία, δυστυχώς το πρόγραμμα του καλλιτέχνη είναι πιεσμένο και το event αναβάλλεται για το 2022.

Σχετικά με τα εισιτήρια σας -->

Για όλους εσάς, που αγοράσατε εισιτήρια, τα χρήματα θα σας επιστραφούν στο ακέραιο από την Πέμπτη 8.07.2021 έως και την Παρασκευή 16.07.2021 από το Viva.gr.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία

#staysafe #GetVaccinated

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ" 08 Μαϊ 2024 | 08:35

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού - Οι λόγοι που επικαλείται

H AstraZeneca δήλωσε πως πλέον υπάρχει πλεόνασμα διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων, κάτι που οδήγησε σε μείωση της ζήτησης.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ 07 Μαϊ 2024 | 10:34

Καρχαρίας στη... Γλυφάδα: Απίστευτα βίντεο μέσα από τη μαρίνα

Ένα καρχαριοειδές εμφανίστηκε τη Δευτέρα στη μαρίνα της Γλυφάδας.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 02 Μαϊ 2024 | 16:59

ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από κορονοϊό και 9 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα – Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε ένας θάνατος από κορονοϊό, ενω ο 9 ήταν ο αριθμός των διασωληνωμένων

01 Μαϊ 2024 | 16:17

Η επιστροφή των θρυλικών αυτοκινήτων: Τα 200 ωραιότερα κλασικά, ξανά στον Άλιμο

Για πέμπτη χρονιά, την Κυριακή 26 Μαΐου, οι θρύλοι της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας επιστρέφουν στον Άλιμο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Απρ 2024 | 23:09

Τέλος τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στα νοσοκομεία - Τι ισχύει για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19.

ΕΟΔΥ 25 Απρ 2024 | 17:40

Εξι θάνατοι από κορονοϊό: Mικρή αύξηση θετικότητας, 6 διασωληνωμένοι, ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα εξακολουθεί να είναι άνω του 10% - Επικράτηση της γρίπης τύπου Β

LOVE IS IN THE AIR 25 Απρ 2024 | 16:03

Βίντεο: Δύο οπαδοί της Άρσεναλ δεν μπορούσαν να σταματήσουν να χορεύουν μετά τη νίκη της ομάδας τους

Από το να χρησιμοποιούν μάσκες για να καλύψουν τα μάτια τους , στο να χορεύουν στο γήπεδο με τον άνθρωπό τους. Η χαρά που προσφέρει η ομάδα του Αρτέτα είναι απλά απερίγραπτη.

ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ COVID 23 Απρ 2024 | 18:24

Νέα έκθεση του ECDC: Μικρά παιδιά κινδυνεύουν από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν, εξαιτίας των αντιεμβολιαστών

Οι ειδικοί φοβούνται ότι η αντιεμβολιαστική τάση κατά τη διάρκεια του Covid έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στους συνήθεις εμβολιασμούς

ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 22 Απρ 2024 | 09:50

Μαριέττα Χρουσαλά: Το θεματικό παιδικό πάρτι στο πολυτελές σπίτι της, το καραόκε και ο υπέροχος στολισμός

Το σπίτι της μας έδειξε η Μαριέττα Χρουσαλά με αφορμή το πάρτι της κόρης της με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ - Ο φανταστικός στολισμός και το καραόκε.

21 Απρ 2024 | 22:05

Γλυφάδα: Συνελήφθη 58χρονος για απάτη ύψους 220 χιλιάδων ευρώ

Ο 58χρονος προσέγγισε κάποια άτομα και τα έπεισε να προχωρήσουν σε καταβολή κεφαλαίων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ίδρυση στοιχηματικής εταιρίας.

ΤΕΝΕΣΙ 21 Απρ 2024 | 09:23

ΗΠΑ: Βάφτηκε με αίμα υπαίθριο πάρτι στο Μέμφις - Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από πυροβολισμούς [βίντεο]

"Υπήρχε ένα πάρτι που γινόταν χωρίς άδεια", ανακοίνωσε η αστυνομία. Περίπου 200-300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο αυτό.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ 19 Απρ 2024 | 18:42

Πέθανε ένας από τους μακροβιότερους ασθενείς covid-19: Nοσούσε για 613 ημέρες- Γιατί δεν βρέθηκε θεραπεία

Ο ασθενής πέθανε στο νοσοκομείο το φθινόπωρο του 2023 λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού του συστήματος.

ΕΚΘΕΣΗ ΕΟΔΥ 18 Απρ 2024 | 18:27

Κορονοϊός: 4 θάνατοι από covid-19 και 7 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα - 3 σοβαρά κρούσματα γρίπης

Τέσσερις νεκροί και 7 διασωληνωμένοι από κορονοϊό το διάστημα 8-14 Απριλίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση από τον ΕΟΔΥ