Ποσότητα - μαμούθ λαθραίων τσιγάρων - Πάνω από 128 τόνους

Η Αστυνομία εντόπισε και δέσμευσε ποσότητα μαμούθ παράνομων τσιγάρων. Κατασχέθηκαν πάνω από 128 τόνους καπνού.

posotita---mamouth-lathraiwn-tsigarwn---peripou-128-tonoi
SHARE THIS
0
SHARES

Η Αστυνομία εντόπισε και δέσμευσε ποσότητα μαμούθ παράνομων τσιγάρων. Κατασχέθηκαν πάνω από 128 τόνους καπνού, ενώ οι Αρχές έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε δέκα συλλήψεις. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από την Αστυνομία, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δέκα ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, ενώ σε συνολικά τρεις αποθήκες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τόνοι κατεργασμένου, ακατέργαστου και αποσπασμάτων καπνού, καθώς επίσης και πλήρης μηχανολογικός εξοπλισμός κατάλληλος για την επεξεργασία καπνού και την τυποποίηση τσιγάρων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, η ζημιά του Δημοσίου, από την καταμέτρηση μόνο του κατεργασμένου καπνού και των παρασκευασμένων τσιγάρων, ξεπερνούν τα 5.500.000 ευρώ.

Το κύκλωμα έφερνε παράνομα καπνό από το εξωτερικό και παρασκεύαζε τσιγάρα με σκοπό να τα διακινήσει εντός κι εκτός συνόρων, κυρίως στην Αγγλία όπου τα τσιγάρα και ο καπνός είναι πολύ ακριβά. Το κύκλωμα είχε το παρασκευαστήριο στην Αττική.

Όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους.

Οκτώ είχαν το ρόλο του εργαζομένου σε χώρο που λειτουργούσε γραμμή επεξεργασίας καπνού στην Αταλάντη Φθιώτιδας έχοντας αναλάβει την επεξεργασία και τη συσκευασία των παράνομων καπνικών προϊόντων.

Δύο από τους συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του τσιλιαδόρου στις τρεις αποθήκες.

Άλλοι τρεις ήταν υπεύθυνοι για την ταξινόμηση και τη διάθεση επιβατικών οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη μετακίνηση των υπολοίπων μελών από και προς το χώρο αποθήκευσης και επεξεργασίας παράνομων καπνικών προϊόντων.

Τέλος, ιδιοκτήτες της εταιρείας είχαν αναλάβει την ενοικίαση χώρων που χρησιμοποιούνταν από την εγκληματική οργάνωση για την εγκατάσταση των εργαστηρίων αποθήκευσης, καθώς και για την επεξεργασία και την τυποποίηση του καπνού και των τσιγάρων.

Οι έρευνες έγιναν σε σπίτι στην Καλλιθέα Αττικής, σε αποθήκη στην Ελευσίνα, σε αποθήκη στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου λειτουργούσε γραμμή αποθήκευσης και επεξεργασίας ακατέργαστου καπνού, καθώς και σε αποθήκη στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

128 τόνοι και 720 κιλά κατεργασμένου και ακατέργαστου καπνού, καθώς και αποσπασμάτων καπνού (αναλυτικά, 23 τόνοι και 860 κιλά κατεργασμένου καπνού, 92 τόνοι και 400 κιλά κλώνοι καπνού και 12 τόνοι και 460 κιλά ακατέργαστα φύλλα),
πακέτα τσιγάρα και καπνού (σε διάφορες γλώσσες, όπως ελληνική, αγγλική, ιταλική, γαλλική και βουλγαρική),
μηχανολογικός εξοπλισμός για την επεξεργασία καπνού και την τυποποίηση τσιγάρων,
το χρηματικό ποσό των 4.600 ευρώ,
(3) φορτηγά οχήματα διεθνών μεταφορών,
(6) επικαθήμενα,
(3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
(6) ειδικά οχήματα μεταφοράς - εκφόρτωσης εμπορευμάτων (μηχανοκίνητα και χειροκίνητα κλαρκ) και
(12) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

 

Φωτό: ΕΛ.ΑΣ. (αρχείου) 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook