Πότε και πώς θα λάβουν τα αναδρομικά ένστολοι - δικαστικοί

Στις 27 Νοεμβρίου οι εν ενεργεία ένστολοι και στις 22 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι ένστολοι θα λάβουν τα πρώτα αναδρομικά. Στις 27 Ιανουαρίου η 1η δόση των δικαστικών.

pote-kai-pws-tha-laboun-ta-anadromika-enstoloi---dikastikoi
SHARE THIS
0
SHARES

Στις 27 Νοεμβρίου οι εν ενεργεία ένστολοι και στις 22 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι ένστολοι θα λάβουν τα πρώτα αναδρομικά βάσει των σχετικών πρόσφατων αποφάσεων της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των αποδοχών τους. Πάντως, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ΦΕΚ που εκδόθηκε χθες, εκτός από τους εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι ένστολοι θα λάβουν τα αναδρομικά, αφού πρώτα γίνουν οι προβλεπόμενες κρατήσεις.

Η πρώτη δόση που θα λάβουν οι ένστολοι αφορά τα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2014 έως και την 30ή Νοεμβρίου 2014. Επίσης, για τον Δεκέμβριο, θα λάβουν τον νέο αναπροσαρμοσμένο μισθό ή σύνταξη.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά της περιόδου από τον Αύγουστο 2012 μέχρι το τέλος Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ η καταβολή τους θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα γίνει ως εξής:

• Εφόσον οι συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση και συγκεκριμένα την 27η Ιανουαρίου 2015. Να σημειωθεί πως για τους συνταξιούχους η καταβολή θα γίνει με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου

• Εφόσον οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, τότε αυτές θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Η 1η δόση θα καταβληθεί την 27η Ιανουαρίου 2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται την 27η ημέρα εκάστου μηνός μέχρι και την 27η Δεκεμβρίου του 2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση. Για τους συνταξιούχους η πρώτη δόση θα καταβληθεί με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις που τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βγήκαν στη σύνταξη μέσα στη διετία 2012-2014, η εκκαθάριση και πληρωμή των ποσών της διαφοράς αποδοχών που αφορούν το χρονικό διάστημα της ενέργειας, θα γίνει σε μία δόση την 27/1/2015, από την Υπηρεσία στην οποία υπηρέτησαν κατά το χρόνο της ενέργειας. Η πληρωμή των διαφορών συντάξεων, που αφορούν το υπόλοιπο μέρος αυτής της χρονικής περιόδου, θα γίνει από την αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα.

Δικαστικοί

Παρόμοια είναι και η αντιμετώπιση των δικαστικών. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το ΦΕΚ, για τους εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) των οποίων:

• Οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση την 27η Ιανουαρίου 2015.

• Οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Η 1η δόση θα καταβληθεί την 27η Ιανουαρίου 2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται την 27η ημέρα εκάστου μηνός μέχρι και την 27η Δεκεμβρίου 2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook