Που έφτιαχναν νέα γιάφκα η Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της

«Μετακόμιση» από το γκαράζ-γιάφκα του Αλίμου σε άλλο της οδού Προμπονά στην Κυψέλη, ήταν έτοιμη να κάνει η Πόλα Ρούπα μαζί με την 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου

Που έφτιαχναν νέα γιάφκα η Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της

«Μετακόμιση» από το γκαράζ-γιάφκα του Αλίμου σε άλλο της οδού Προμπονά στην Κυψέλη, ήταν έτοιμη να κάνει η Πόλα Ρούπα μαζί με την 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, ίσως και άλλους συνεργούς, προκειμένου να έχουν πιο κοντά στο κέντρο της πόλης τα υλικά κατασκευής βομβών, ενδεχομένως για την εκδήλωση τρομοκρατικών επιθέσεων με παγιδευμένα οχήματα.

Στο σπίτι της 25χρονης στον Αγ. Δημήτριο, οι αστυνομικοί βρήκαν μία πλαστή ταυτότητα και κάποια κλειδιά που έγραφαν «γκαράζ Προμπονά», ενώ ταυτόχρονα στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολης βρήκαν σημειώσεις με οδηγίες για το πώς κατευθύνονται προς το γκαράζ της οδού Προμπονά.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατευθύνθηκαν προς την συγκεκριμένη οδό της Αθήνας και κατάφεραν να εντοπίσουν το γκαράζ, που τις προηγούμενες ημέρες είχε νοικιάσει η 25χρονη, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα που είχε βρεθεί.

Είχε δώσει προκαταβολή στον ιδιοκτήτη, επικαλέστηκε ότι ήταν κάτοικος της περιοχής, και του είχε πει πως θέλει να μεταφέρει εκεί δύο οχήματα της «οικογένειας», ενδεχομένως το ασημί Χιουντάι και το γαλάζιο Γκολφ, που εντοπίστηκαν στο γκαράζ του Αλίμου, το οποίο είχε νοικιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2014.

Σε αυτό το γκαράζ είχαν μεταφέρει οχήματα και υλικά μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, από άλλο γκαράζ της οδού Δενισλίου στο Βύρωνα, λίγο πριν την σύλληψη του 34χρονου Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος θα επιχειρούσε να πάρει και την σχάρα οροφής του κλεμμένου Nissan Sunny που χρησιμοποιήθηκε ως φορέας της βόμβας που εξερράγη στον οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου 2014.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενδιαφέρον έχει το «σημειωματάριο» που κρατούσε και η 25χρονη, στο οποίο εμφανίζεται μία «λίστα εξόδων» με τις αγορές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, έξοδα κίνησης και άλλες αποδείξεις αγορών αναλώσιμων.

Η 25χρονη που οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον εισαγγελέα δήλωσε μέλος το Επαναστατικού Αγώνα.

Εμφάνισε χειρόγραφο στους δημοσιογράφους το οποίο γράφει «είμαι αναρχικιά μέλος της ένοπλης επαναστατικής Οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας»

Που έφτιαχναν νέα γιάφκα η Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της

«Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο»

Γνωστοποιεί μάλιστα ότι κάνει και εκείνη απεργία πείνας και δίψας «μέχρι το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα»

Αστυνομικές πηγές εμφανίζουν την 25χρονη να έχει σχέσεις και με έγκλειστα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Υπ. Δικαιοσύνης: Το παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατείται

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ψευδείς και ανεύθυνες τις αναφορές για την τύχη του εξάχρονου παιδιού της συλληφθείσας Πόλας Ρούπα, καθώς ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε, απλώς τέθηκε σε προστασία.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι το ανήλικο παιδί της 48χρονης συλληφθείσας Πόλας Ρούπα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, ενώ παράλληλα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Εξάλλου, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του ανήλικου με τους στενούς συγγενείς του και προσθέτει: «Αυτό που προέχει, είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Εισαγγελία: Γιαγιά και θεία μπορούν να επικοινωνούν με το παιδί

Η εισαγγελία, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τον 6χρονο γιο του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα συνοδεύει ειδικός ψυχολόγος και η Εισαγγελέας Ανηλίκων, ενώ η προσωρινή άσκηση επιμέλειας ανατέθηκε στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων και ξεκαθαρίζει ότι επικοινωνία με το παιδί έχουν και η γιαγιά και η θεία του.

Αναλυτικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών ανακοινώνει:

«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017
Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

Τι βρήκαν για την 25χρονη στη γιάφκα

Το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη και τη γιάφκα και ενώ αρχικά ήταν για υπόθαλψη, προστέθηκε και η συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Η 25χρονη μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη τον Ιούλιο του 2014, ,φέρεται μαζί με έναν 34χρονο Αντώνη Σταμπούλο - που είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο στο Βύρωνα- να άλλαξαν τα κρησφύγετα και να μετάφεραν τις γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα.

'Η ίδια φέρεται να βοήθησε στην ενοικίαση του σπιτιού της Ρούπα στην Ηλιούπολη το Σεπτέμβριο του 2014 και του γκαράζ γιάφκα στον 'Αλιμο λίγο μετά τη σύλληψη του Σταμπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ευρήματα την συνδέουν και με άλλο οίκημα που φέρεται να έχει νοικιάσει ο Σταμπούλος στην οδό Καλιφρονά στην Κυψέλη.

Που έφτιαχναν νέα γιάφκα η Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της - εικόνα 2

Τους ασκήθηκε δίωξη

Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη χθες μαζί της κρίθηκαν προφυλακιστέες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον της 5ης τακτικής Ανακρίτριας.

Οι δύο γυναίκες, όπως είχαν προαναγγείλει, αρνήθηκαν να απολογηθούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκαν και οι δύο ότι συμμετέχουν στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Η δίωξη που ασκήθηκε νωρίτερα σήμερα σε βάρος των δύο, αφορά τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της:

- Συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.

- Διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Κατηγορούνται επίσης και για τις πλημμεληματικές κατηγορίες της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη, η Πόλα Ρούπα φώναξε: «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση».

Που έφτιαχναν νέα γιάφκα η Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της - εικόνα 3

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 28 Ιουλ 2020 | 13:50

Στέφανος Χίος: Η πρώτη κατάθεση μετά την απόπειρα δολοφονίας- "Δεχόμουν απειλές για τις αποκαλύψεις μου"

Την πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς μετά την εις βάρος του απόπειρα δολοφονίας έδωσε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος,

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΛΑΛΟΥΜ 26 Ιουλ 2020 | 08:49

Φωτιά στο Μάτι- Οι καταθέσεις που επιβεβαιώνουν το "μπάχαλο": "Ακουσα τις κραυγές των ανθρώπων που καίγονταν"...

Φωτιά στο Μάτι: Στη δημοσιότητα οι καταθέσεις αστυνομικών και πυροσβεστών που επιβεβαιώνουν το πλήρες "μπάχαλο"

ΤΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΕΜΠΟΔΙΑ 23 Ιουλ 2020 | 07:40

Φωτιά στο Μάτι - Νέες αποκαλύψεις: "Θα επιβιώσεις εσύ μεθαύριο; Μόνος θα μείνεις, θυμήσου το", έλεγε ο Ματθαιόπουλος στον Λιότσιο

Ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος περιγράφει τις πιέσεις που αντιμετώπισε από τον Βασίλη Ματθαιόπουλο για το πόρισμα για το Μάτι.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 22 Ιουλ 2020 | 10:55

Φωτιά στο Μάτι: Bullying καταγγέλλει ο πραγματογνώμονας - "Που πας ρε, εδώ μιλάμε για χρήμα", του έλεγε ο Ματθαιόπουλος

Ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος αποκάλυψε νέες συνομιλίες με τον τέως αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο.

ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΡΧΗΓΟΣ 22 Ιουλ 2020 | 07:37

Φωτιά στο Μάτι: Ο Ματθαιόπουλος ρίχνει την ευθύνη σε όλους τους άλλους, αλλά ιεραρχούσε τη φωτιά ως 4η σε προτεραιότητα

Η φωτιά στο Μάτι όπως είχαν ενημερώσει αξιωματικοί του Π.Σ. "είχε λήξει και μαζεύουμε νεκρούς" αλλά ο Β. Ματθαιόπουλος την ιεραρχούσε ως τέταρτη, ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ 21 Ιουλ 2020 | 07:52

Φωτιά στο Μάτι: Βγήκαν τα μαχαίρια στην Πυροσβεστική - Έκαψαν Κύθηρα και Μάνη για να "κάψει" ο αρχηγός τον υπαρχηγό

Ο δήμαρχος Κυθήρων υπενθυμίζει ότι ζητούσε συνεχώς εναέρια μέσα για να δεχθεί την επίθεση από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

«ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ» 19 Ιουλ 2020 | 10:53

Τραγωδία στο Μάτι: Τι άλλαξε και τι όχι στην Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία δύο χρόνια μετά

Η τραγωδία στο Μάτι, οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στις "θανατηφόρες", όπως εξελίχθηκαν, εντολές στην μεταφορά επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ 17 Ιουλ 2020 | 07:47

Με action cameras τα κράνη και οι στολές της αστυνομίας - Live εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων

Επιδίωξη είναι οι αρμόδιες Αρχές, να έχουν σαφή και live εικόνα από το επιχειρησιακό πεδίο.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 17 Ιουλ 2020 | 07:34

Συναγερμός για τον κορονοϊό: Γιατί μένουν κρυφά τα αποτελέσματα των 123.000 τεστ

Το κενό ενημέρωσης θα καλυφθεί, από τις εβδομαδιαίες ανακοινώσεις που θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ...ΣΥΝΕΡΓΑ 16 Ιουλ 2020 | 08:06

Ψευτογιατρός - Νέες αποκαλύψεις: Αυτό είναι το φαρμακείο της απάτης στο σπίτι του Κοντοστάθη [εικόνα]

"Ιατρικοί" φάκελοι των ασθενών-θυμάτων του αλλά και βιβλία για τις δήθεν πρωτοποριακές δίαιτες.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ 16 Ιουλ 2020 | 07:59

Θάνατος 26χρονου στο Βόλο: Εν αναμονή των τοξικολογικών - Πνευμονικό οίδημα έδειξε η νεκροψία

Ο θάνατος του νέου αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ 14 Ιουλ 2020 | 07:36

Πώς εξιχνιάστηκαν οι δύο ενέδρες θανάτου σε Χαϊδάρι και Περιστέρι: Η εκτέλεση και η αντεκδίκηση

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εξιχνίασαν και τα δύο εγκλήματα, με το δεύτερο να είναι αντεκδίκηση του πρώτου…

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 11 Ιουλ 2020 | 08:07

Επεισόδια στο Σύνταγμα: 117 βόμβες μολότοφ εκτοξεύτηκαν εναντίον των αστυνομικών σε 50 λεπτά - Στόχευαν τα κεφάλια

"Ήταν δολοφονική επίθεση" - Οι κουκουλοφόροι κινήθηκαν με οργανωμένο σχέδιο