"Πράσινες" και "κόκκινες" σχολές στις νέες Πανελλαδικές

Οι φετινοί μαθητές της Β' Λυκείου θα είναι οι πρώτοι που θα εγκαινιάσουν το νέο σύστημα, το οποίο προβλέπει δύο ειδών σχολές και τμήματα

prasines-kai-kokkines-sxoles-stis-nees-panelladikes
SHARE THIS
0
SHARES

Στο τέλος Ιανουαρίου θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και θα εφαρμοστεί τον Ιούνιο του 2020, ενημέρωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τους δημοσιογράφους μετά το υπουργικό συμβούλιο. 

Οι φετινοί μαθητές της Β' Λυκείου θα είναι οι πρώτοι που θα εγκαινιάσουν το νέο σύστημα, το οποίο προβλέπει δύο ειδών σχολές και τμήματα. 

Στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, τον Ιούλιο του 2019, οι απόφοιτοι της Β' Λυκείου θα συμπληρώσουν για πρώτη  φορά μηχανογραφικό δελτίο.

Ανάλογα με τη ζήτηση που θα καταγραφεί στις σχολές και τα τμήματα από τους μαθητές, αυτές θα "πρασινίσουν" ή θα "κοκκινίσουν".

Οι "πράσινες" σχολές είναι αυτές που δεν θα επιλεγούν από πολλούς μαθητές, επομένως η πρόσβαση θα γίνει μόνο με το Εθνικό Απολυτήριο Λυκείου, χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι "κόκκινες" σχολές είναι οι δημοφιλείς στους υποψηφίους, για τις οποίες η ζήτηση είναι τεράστια. Σε αυτές, λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος, η εισαγωγή θα γίνεται με πανελλήνιες εξετάσεις. 

Το χρώμα των σχολών θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο βάσει των επιλογών των μαθητών της Β' Λυκείου στο μηχανογραφικό δελτίο. Επομένως, μία σχολή που είναι πράσινη τη μία χρονιά, μπορεί να καταγράψει υψηλή ζήτηση την επόμενη και να καταταχθεί στις κόκκινες.

 

 

 

Φωτογραφία: EUROKINISSI

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook