«Πριβέ» στρατιωτική παρέλαση

Για λίγους και με διαπίστευση η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα με την... παρακολούθηση περίπου 3.000 αστυνομικών

pribe-stratiwtiki-parelasi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αυτός θα είναι ο αριθμός των αστυνομικών που θα απασχοληθούν στα μέτρα ασφάλειας για τη διεξαγωγή των... εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου.

Οπως και πέρσι, έτσι και φέτος θα υπάρχει «απομόνωση» και «αποστείρωση» της περιοχής που θα περιβάλλει την εξέδρα των επισήμων μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Θα δημιουργηθεί μια «dead zone» (νεκρή ζώνη), σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων με καγγελόφρακτο και αστυνομικό κλοιό.

Η πρόσβαση στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος θα επιτραπεί μόνο με επίδειξη ειδικής πρόσκλησης-διαπίστευσης. Οι περίπου 1.000 διαπιστεύσεις θα διανεμηθούν από την Περιφέρεια Αττικής. Κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης θα αναπτυχθεί ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που θα απασχοληθεί, με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται σε επίμαχα και «ύποπτα» σημεία για την εκδήλωση τυχόν επεισοδίων, από κοινωνικές ομάδες που έχουν ανακοινώσει παράλληλες εκδηλώσεις-διαμαρτυρίες.

Σημειώνεται ότι το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου έχουν ανακληθεί οι άδειες και τα ρεπό των ενστόλων καθώς έχει δοθεί εντολή το σύνολο της δύναμης στην Αττική να βρίσκεται σε επιφυλακή. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι δεν θα επιτραπεί η οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης της ομαλής διεξαγωγής των εκδηλώσεων. Αναμένεται πλήθος κυκλοφοριακών ρυθμίσεων καθώς και διακοπή λειτουργίας του σταθμού του μετρό στην Πλατεία Συντάγματος, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημαντικό προβληματισμό, προκαλεί στους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η εξαγγελία-προτροπή της ΟΛΜΕ προς τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών να οργανώσουν κινηματικές δράσεις τις ημέρες των μαθητικών παρελάσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, προγραμματίζονται διαδηλώσεις καθώς επίσης και παρεμβάσεις διαμαρτυρίας με πανό και άλλες ευρηματικές-σημειολογικές ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook