
Στην πρώτη φάση εισέρχεται η νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει από σήμερα σχεδόν όλη τη χώρα με βροχές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους στα ηπειρωτικά (εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), ενώ τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.
Από αργά το βράδυ έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας ο «Γηρυόνης» με μέτωπο ισχυρότατων καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Μάλιστα οι άνεμοι στην Αττική θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και από αργά το βράδυ νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 12 έως 18 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.
Στην υπολοιπη χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 18 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σημαντική ενίσχυση αργά το βράδυ σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και τη νύχτα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ.
Σύμφωνα με τους μετεωρόλγους χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή διότι ο συνδυασμός των ισχυρών καταιγίδων μαζί με τους θυελλώδεις ανέμους μπορούν να συμβάλλουν πιθανότατα ακόμη και σε πτώσεις δέντρων, υπερχειλίσεις χειμάρρων ή άλλων πλημμυρικών φαινομένων. Πάντως η Δευτέρα όμως, σύμφωνα με τον μετεωρλόγο Σάκη Αρναούτογλου, δεν θα κυλήσει με κακοκαιρία παντού καθώς θα υπάρξουν και πολλές περιοχές όπου αφού ξημερώσει και μετά, αναμένεται να την απολαύσουν με αρκετή λιακάδα αλλά και με 20άρια όσον αφορά στη θερμοκρασία.
Συναγερμός σε Χαλκιδική και Θάσο ενόψει του νέου κύματος
Την ίδια στιγμή θωρακίζεται με μέτρα άμεσα το νησί της Θάσου αλλά και η Χαλκιδική, όπου το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα εκδηλωθεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.


Συνεργεία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κλιμάκια της Πυροσβεστικής εργάζονται συνεχώς ώστε να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές σε σπίτια και δρόμους από τη σφοδρή νεροποντή που χτύπησε τη Χαλκιδική, κυρίως την Ολυμπιάδα, το Γομάτι και τα Πλανά.
Φωτογραφία: INTIMENEWS
Φωτογραφίες:INTIMENEWS, Ευρωκίνηση
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr