«Πρόβες» εγκλήματος από τους ληστές του Φιλοπάππου

Ούτε μία ούτε δύο αλλά 12 ληστείες είχαν διαπράξει οι δράστες της ανθρωποκτονία τον 25χρονο Νίκο στου Φιλοπάππου. Όλες με ίδιο τρόπο, σπασμένα μπουκάλια και μαχαίρι.

probes-egklimatos-apo-tous-listes-tou-filopappou
SHARE THIS
0
SHARES

Ούτε μία ούτε δύο ή τρεις αλλά 12 ληστείες είχαν διαπράξει οι δράστες της ανθρωποκτονίας τον 25χρονο Νίκο στου Φιλοπάππου. Όλες με ίδιο τρόπο, σπασμένα μπουκάλια και μαχαίρι.

Πρόκειται επί της ουσίας για 12 διαπιστωμένες «πρόβες» εγκλήματος πριν από την… αυλαία θανάτου του Νίκου Μουστάκα.

Οι ληστείες είχαν γίνει από τις 2 Μαρτίου 2018 από τους τρεις δράστες της ανθρωποκτονίας μαζί με τρεις ακόμη άγνωστους συνεργούς τους. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ληστείας, των Λένα και Νανούρι, δύο γυναικών από τη Γερμανία, πέντε ημέρες πριν τον θάνατο του Νίκου Μουστάκα, στο ίδιο σημείο και βράχο.

Οι δύο Πακιστανοί  όπως και ο 25χρονος Ιρακινοί, όπως προκύπτει από τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, με την χρήση σπασμένων μπουκαλιών και μαχαιριών, είχαν προβεί στις επιπλέον παρακάτω ληστείες:

1η «Πρόβα»: Παραμονή Δεκαπενταύγουστου, λίγες ώρες πριν  από την δολοφονική επίθεση σε βάρος του Νίκου Μουστάκα, λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ, με την απειλή σπασμένου μπουκαλιού και μαχαιριού, ακινητοποίησαν ένα ζευγάρι Ελλήνων, ωστόσο τα θύματα κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας.

2η «Πρόβα»: Στις 23:30 το βράδυ της 20ης Ιουλίου, έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό τουρίστα και της φίλης του, και τους άρπαξαν 50 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.

3η «Πρόβα»: Μισή ώρα νωρίτερα την ίδια μέρα είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή μαχαιριού έναν Έλληνα και του είχαν αρπάξει 800 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

4η «Πρόβα»: Στις 2 Αυγούστου, λίγο πριν από τις 16:00 το μεσημέρι, με τον ίδιο τρόπο ακινητοποίησαν άλλο ζευγάρι τουριστών και τους άρπαξαν 10 ευρώ και το κινητό τους τηλέφωνο

5η «Πρόβα»: Στις 23:00 το βράδυ της 9ης Ιουλίου ακινητοποίησαν δύο νεαρούς, βάζοντας και πάλι το μαχαίρι στον λαιμό του ενός και τους άρπαξαν 60 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.

6η «Πρόβα»: Στις 02:30 τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου ακινητοποίησαν ένα ζευγάρι Ελλήνων, με την απειλή σπασμένων μπουκαλιών. Τους άρπαξαν 16 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και γυαλιά.

7η «Πρόβα»: Στις 12:50 το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου ακινητοποίησαν έναν νεαρό Σέρβο, τοποθετώντας στον λαιμό του σπασμένα μπουκάλια και του άρπαξαν 230 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

8η «Πρόβα»: Στις 8 Ιουλίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ακινητοποίησαν νεαρό Έλληνα και του άρπαξαν 70 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο

9η «Πρόβα»: Στις 22:30 το βράδυ της 2 Ιουλίου, με παρόμοιο τρόπο ακινητοποίησαν έναν νεαρό Έλληνα, από τον οποίο αφαίρεσαν τα κινητά του τηλέφωνα και προσωπικά του αντικείμενα.

10η «Πρόβα»: Στις 13:00 το μεσημέρι της 23ης Απριλίου επιτέθηκαν σε έναν νεαρό τουρίστα στην Ακρόπολη από τον οποίο με την απειλή μαχαιριού και σπασμένου μπουκαλιού αφαίρεσαν 50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

11η και 12η «Πρόβα»: Στις 13:00 μεσημέρι της 25ης Απριλίου στην Ακρόπολη επιτέθηκαν σε έναν Ισπανό τουρίστα από τον οποίο επιχείρησαν να αρπάξουν την τσάντα του αλλά εκείνος τράπηκε σε φυγή και διέφυγε. Στις 16:00 το μεσημέρι θύματα έπεσαν τρεις ακόμη τουρίστες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, από τους οποίους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και 270 ευρώ.

Οι συγκεκριμένοι είχαν κλέψει και μία μοτοσυκλέτα από την οδό Βρανά στο Νέο Ψυχικό. Όταν βρέθηκε, από τις Αρχές εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 25χρονου Ιρακινού. 

Τώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τους τρεις άγνωστους συνεργούς τους. Μάρτυρες δεν αναγνώρισαν μόνο τους τρεις κατηγορουμένους ως δράστες των επιθέσεων εναντίον τους, ενώ άλλοι έχουν αναφέρει πως δέχθηκαν επίθεση από 4-5 άτομα. Όλοι τους προέρχονται από Πακιστάν και Ιράκ. 

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook