X

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Με άστατο καιρό ξεκινά η εβδομάδα - Προσοχή στην Εύβοια [βίντεο]

Με αρκετή ψύχρα ξεκινάει η σημερινή ημέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Γράφει: TheToc team

Πέρασε η πρώτη φάση της πρώτης φθινοπωρινής κακοκαιρίας χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, καθώς ευτυχώς το νεφικό σύστημα κινήθηκε νοτιότερα, ωστόσο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη υπάρχει και δεύτερη φάση, η οποία σύμφωνα με τις προγνώσεις θα βάλει δύσκολα στην Βόρεια Εύβοια που το προηγούμενο διάστημα δοκιμάστηκε από τις φωτιές και τα εδάφη της δεν είναι ικανά να συγκρατήσουν μεγάλους όγκους νερού.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και κυρίως στις ακτές της δυτικής Πελοποννήσου, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά αλλά και στα ανατολικά ηπειρωτικά με ήπιες όμως βροχοπτώσεις.

Διαβάστε Επίσης

Την Τετάρτη όμως και την Πέμπτη θα υπάρξει νέα επιδείνωση και τότε είναι που χρειάζεται προσοχή στηn Χαλκιδική, στις Σποράδες και στην Εύβοια καθώς τοπικά οι βροχές θα είναι ισχυρές.

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας καθώς ενισχύονται οι βοριάδες που ειδικά στο βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ!

Σήμερα μάλιστα το θερμόμετρο "έγραψε" μονοψήφιες τιμές στο Νευροκόπι ενώ και στις υπόλοιπες περιοχές η ψύχρα είναι αισθητή!

Διαβάστε Επίσης

Δείτε το βίντεο: