Άνοιξη παρά φθινόπωρο και χειμώνα θα θυμίζει εκ νέου το σκηνικό του καιρού, μετά το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας που έφερε βροχές και κυρίως θυελλώδεις ανέμους στην χώρα. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας βλέπει νέα άνοδο του υδράργυρου, ο οποίος θα φτάσει έως και δέκα βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως το Σάββατο.
""Του Αγίου Αντριός ΔΕΝ αγριεύει ο καιρός". Αντίθετα οι επόμενες ημέρες θα θυμίζουν Άνοιξη με τον υδράργυρο να βρίσκεται μέχρι 8-10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα! Στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων η ανωμαλία της θερμοκρασίας θα είναι μεγαλύτερη. Από αύριο λοιπόν η θερμοκρασία στη χώρα μας θα αρχίσει να παίρνει την ανηφόρα και θα κορυφωθεί το Σάββατο. Επιπλέον θα απολαύσουμε και αρκετή ηλιοφάνεια" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσατραφύλλιας παρουσίασε και τις ενδεικτικές τιμές της θερμοκρασίας το Σάββατο, η οποία στην Αττική θα φτάσει ακόμη και τους 23 βαθμούς, παρότι αρχές Δεκέμβρη.
"Ενδεικτικά το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει:
Αττική: 23
Ηράκλειο: 22
Λάρισα: 22
Πάτρα: 22
Θεσσαλονίκη: 21
Αργοστόλι: 21"
Ο μετεωρολόγος υπογραμμίζει τέλος ότι την Κυριακή θα πέσει η θερμοκρασία κοντά στα κανονικά επίπεδα, επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έχει και σκόνη.
Δείτε την ανάρτηση: