ProGnosis Biotech: Το Ελληνικό Rapid Test Αντιγόνου που "ταξιδεύει" στο εξωτερικό

Σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και παράγεται εξολοκλήρου στα εργαστήρια της στην Λάρισα από Έλληνες επιστήμονες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το Rapid Test της ProGnosis Biotech για ανίχνευση αντιγόνου του SARS-CoV-2, μετρά τρεις μήνες κυκλοφορίας, από τις 17 Νοεμβρίου 2020, όπου και ξεκίνησε η διάθεση του στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά. Χρησιμοποιείται από έναν ιδιαίτερα αξιοσημείωτο αριθμό ιδιωτικών εργαστηρίων και υγειονομικών δομών της Ελλάδας αλλά ταυτόχρονα "ταξιδεύει" και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Το Rapid Test Ag 2019-nCoV, όπως είναι η εμπορική ονομασία του, είναι προϊόν μιας αμιγώς ελληνικής εταιρίας βιοτεχνολογίας, σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και παράγεται εξολοκλήρου στα εργαστήρια της στην Λάρισα από Έλληνες επιστήμονες και είναι το μοναδικό ελληνικής κατασκευής Rapid Test για την ανίχνευση του αντιγόνου του SARS-CoV-2 που διατίθεται στην Ελληνική και Διεθνή αγορά.

Εξαγωγές σε 45 χώρες

Η ProGnosis Βiotech είναι μια καινοτόμος εταιρία βιοτεχνολογίας με παραδοσιακή δραστηριότητα έως το 2020 την ανάπτυξη διαγνωστικών ELISA & Rapid Tests για τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων. Διακρίνεται από έντονη εξαγωγική δραστηριότητα με ενεργή παρουσία σε 45 χώρες σε 4 Ηπείρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημιουργία του νέου ιατροτεχνολογικού της τμήματος, τον Μάρτιο του 2020 με αρχικό στόχο την ανάπτυξη & παραγωγή διαγνωστικών τεστ για τον Covid-19, όχι μόνο για εργαστηριακή χρήση αλλά και για χρήση στο πεδίο, αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση εν μέσω πανδημίας. Εντός οχτώ μηνών το νέο τμήμα ανέπτυξε και πλέον παράγει πέντε μεθοδολογίες Elisa και τέσσερις μεθοδολογίες Rapid test για τον Covid-19.

Η εταιρία έχοντας αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, είχε ως αποτέλεσμα το Rapid Test Ag 2019-nCoV να εξάγεται μόλις από τους πρώτους τρεις μήνες της κυκλοφορίας του, από μια νεοεισερχόμενη εταιρία στον κλάδο των ιατροτεχνολογικών, σε 16 χώρες του εξωτερικού, σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Η αυξημένη ζήτηση εταιριών και οργανισμών υγειονομικού ενδιαφέροντος του εξωτερικού για τεστ

υψηλής ευαισθησίας και ειδικότητας από αξιόπιστους και ποιοτικούς Ευρωπαίους κατασκευαστές, προμηνύει την αυξητική εξαγωγική τάση των διαγνωστικών προϊόντων της εταιρίας και για το 2021.

Το Rapid Test Ag 2019-nCoV έχει λάβει έγκριση προς διάθεση από αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες χωρών του εξωτερικού, όπως αυτή του BfArm της Γερμανίας, των Υπ. Υγείας της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Μαλαισίας και του Βιετνάμ. Ταυτόχρονα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα εγκεκριμένα διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19, καθώς και στη λίστα του FIND (συνεργαζόμενου φορέα του Π.Ο.Υ.). Παράλληλα, η συνεργασία της εταιρίας με δημόσια ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει ως αποτέλεσμα την διενέργεια τεσσάρων κλινικών ερευνών χρησιμοποιώντας τα προϊόντα Rapid Test Ag 2019-nCoV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απλή και γρήγορη μέθοδος

Το τεστ αντιγόνου Rapid Test Ag 2019-nCoV της ProGnosis Biotech ακολουθεί την κλασσική μεθοδολογία ενός rapid test, με τη χρήση βαμβακοφόρου στυλεού (γνωστό και ως swab) για δειγματοληψία ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. Η πορεία ανάλυσης που ακολουθείται είναι εξαιρετικά απλή και σύντομη, παράγει αποτελέσματα που μπορεί να αναγνωστούν οπτικά εντός 15 λεπτών, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη εργαστηριακού εξοπλισμού. Παρουσιάζει υψηλά ποσοστά ακριβείας επιδεικνύοντας μέση τιμή ευαισθησίας 95,56% και ποσοστό ειδικότητας 99,58% σε σχέση με την μέθοδο αναφοράς Real Time PCR.

Το Rapid Test Ag 2019-nCoV

αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διενέργεια μαζικών τεστ σε εκτεταμένες πληθυσμιακές ομάδες, ενώ η απλότητα της χρήσης του καθιστά εύκολη την εφαρμογή του όχι μόνο στο εργαστήριο αλλά και στο πεδίο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να προστεθεί επιπλέον η δυνατότητα διενέργειας του τεστ μέσω σάλιου με στόχο την ενίσχυση του κατ' οίκον αυτοελέγχου (Home/Self-Testing).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 07 Μαρ 2021 | 21:40

Ιταλία: "Μέσα στο καλοκαίρι θα εμβολιαστούν όλοι", λέει η κυβέρνηση - 20.765 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους θα εμβολιαστεί ουλάχιστον το 50% του πληθυσμού της Ιταλίας.

ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ 07 Μαρ 2021 | 20:51

71 θετικά δείγματα σε σύνολο 2.281 rapid test στο Σύνταγμα και στο Δήμο Βούλας - Τεστ και στο Πεδίον του Άρεος από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Δωρεάν rapid test πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και στη Βούλα, ενώ drive through έγιναν σε όλη την Αθήνα.

ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΜΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ 07 Μαρ 2021 | 19:46

Η Αυστρία αναστέλει τους εμβολιασμούς με συγκεκριμένη παρτίδα της AstraZeneca μετά το θάνατο 49χρονης νοσοκόμας

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, μία 49χρονη γυναίκα πέθανε ως αποτέλεσμα σοβαρών διαταραχών πήξης του αίματος που εμφάνισε μετά τον εμβολιασμό της.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ 07 Μαρ 2021 | 18:39

Παρατηρητήριο Covid: Στο 0,98 ο δείκτης μετάδοσης Rt στην Ελλάδα - 44 ετών ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Η τελευταία εβδομάδα εμφανίζει αύξηση στο μέσο όρο κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνώσεων. Σχεδόν οι μισές μολύνσεις εμφανίζονται στην Αττική (47,7%) και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη (11%).

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΞΥΛΟ 07 Μαρ 2021 | 18:37

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια μετά από ελέγχους της αστυνομίας - Καταγγελίες για αστυνομική βία [εικόνες - βίντεο]

Πορεία πολιτών προς το Α.Τ Νέας Σμύρνης μετά τα επεισόδια στην πλατεία. Ενταση μετά από ελέγχους της ΔΙ.ΑΣ. 11 προσαγωγές από την αστυνομία. Καταγγελίες για αστυνομική βία. ΕΔΕ ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 07 Μαρ 2021 | 17:54

Κορωνοϊός: Πού εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα - 569 σε Αττική, 130 σε Θεσσαλονίκη

Στο κόκκινο και πάλι η Αττική - Η κατανομή των 1.133 κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 07 Μαρ 2021 | 17:37

Κορονοϊός: 1.142 νέα κρούσματα - 466 διασωληνωμένοι και 53 θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 205.120 και των θανάτων 6.758.

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ 07 Μαρ 2021 | 16:52

Σαρώνουν οι μεταλλάξεις στην Ιταλία: Κλείνουν άρον άρον τα σχολεία - Πιστοποιητικό εμβολιασμού χορηγεί η Ρώμη

Μαθήματα εξ αποστάσεως θα παρακολουθούν συνολικά εννέα στους δέκα Ιταλούς μαθητές.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 07 Μαρ 2021 | 16:13

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και πολιτών μετά από ελέγχους - 11 προσαγωγές [εικόνες - βίντεο]

Σύμφωνα με την εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ., ομάδα 30 - 40 ατόμων επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διενεργούσαν εκείνη την ώρα ελέγχους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Βίντεο - καταγγελία για αστυνομική βία.

«ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΑΥΜΑ» ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 07 Μαρ 2021 | 16:00

Μ. Σχοινας: Πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μην χαθεί το καλοκαίρι

"Στόχος μας είναι η διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων, ώστε να μη χαθεί το καλοκαίρι", δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το πιστοποιητικό εμβολιασμών.

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ 07 Μαρ 2021 | 13:44

Ασφυξία στις ΜΕΘ της Αττικής: Μόνο δύο νοσοκομεία με διαθέσιμο κρεβάτι - Διασωληνωμένοι ασθενείς και εκτός Εντατικής

Χωρίς κλίνες ΜΕΘ τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής - Διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ

ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 07 Μαρ 2021 | 13:07

Ένας χρόνος με κορονοϊό: Μια δασκάλα, μια παθολόγος και ένας καταστηματάρχης αφηγούνται πώς άλλαξαν οι ζωές τους

Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο να προσαρμοστούν στους όρους "τηλεκπαίδευση", "τηλεργασία", "αναστολή συμβάσεων", αλλάζοντας άρδην τη ζωή τους.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 07 Μαρ 2021 | 12:45

Σαρώνει την Ελλάδα η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού σε ποσοστό 90%: Προειδοποίηση Τζανάκη για 3.000 κρούσματα την ημέρα

Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης δήλωσε ότι στην Αττική επικρατεί μετάλλαξη του κορονοϊού σε ποσοστό 80% με 90%.