
Μία εβδομάδα συμπλήρωσε ο κατηγορούμενος αστυνομικός στις φυλακές της Τρίπολης για τη βάναυση κακοποίηση των παιδιών του και της συζύγου του.
Ένα από τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις είναι πώς γίνεται ένας αστυνομικός με "βαρύ" φάκελο και καταγγελίες από το 2002 όχι μόνο να παραμένει στο Σώμα αλλά και να λαμβάνει προνομιακές θέσεις. Ανάμεσα σε αυτές τις θέσεις ήταν και ο διορισμός του στη Βουλή.
Στο Live News στο Mega μίλησε αποκλειστικά ο Φρούραρχος της Βουλής το 2019, o οποίος επί των ημερών του ο 45χρονος αστυνομικός διορίστηκε στο Κοινοβούλιο.
Οπως ανέφερε ο πρώην Φρούραρχος, πράγματι ήταν αυτός που εισηγήθηκε την πρόσληψη του 45χρονου, αλλά επεσήμανε ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ είναι αυτό που εγκρίνει ή όχι την πρόσληψή του, καθώς αυτό έχει γνώση του υπηρεσιακού φακέλου του προφυλακισμένου αστυνομικού.
Αναλυτικά, η δήλωση του πρώην Φρούραρχου στο Live News:
"Είχα γνωρίσει τον συγκεκριμένο αστυνομικό από αστυνομικές υπηρεσίες στον Πειραιά. Λόγω της γνωριμίας μας, πρότεινα την πρόσληψή του στη Βουλή και με το δεδομένο ότι ήταν πολύτεκνος. Όμως, την τελική έγκριση και την εξέταση και του υπηρεσιακού φακέλου του, την έκανε και την είχε ο αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Δεν μπορούσα να τον φέρω μόνος μου στη Βουλή. Στη διάρκεια του τριμήνου που ήταν στην Βουλή, με εμένα φρούραρχο, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τη συμπεριφορά του. Θυμίζω ότι έμεινε στη φρουρά του κοινοβουλίου άλλα πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση μου από τη θέση του φρούραρχου, το καλοκαίρι του 2015. Όλα αυτά που κατηγορείται ότι έπραξε με μέλη της οικογένειάς του είναι άσχετα με την παρουσία του στη Βουλή και την Ελληνική Αστυνομία".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr