Προκλητική ασυλία και από την ΕΣΗΕΑ στον Γ.Φιλιππάκη για τη δήλωση σοκ

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε πολλές ώρες μετά την ανάρτηση που προκάλεσε σάλο βάζει αστερίσκους στην καταδίκη της και αποφεύγει κάθε αναφορά στο πρόσωπο.

proklitiki-asulia-kai-apo-tin-esiea-ston-gfilippaki-gia-ti-dilwsi-sok
SHARE THIS
0
SHARES

Προκλητική ασυλία και από την ΕΣΗΕΑ στο δημοσιογράφο και μέλος του ΔΣ, Γιώργο Φιλιππάκη για την σοκαριστική ανάρτησή του στο facebook στην οποία αφού διατύπωνε θεωρίες συνωμοσίας με πρωταγωνιστές Παπαδήμο και Στουρνάρα κατέληγε « δεν θα με ενοχλούσε να σκάσει μια άλλη βόμβα στα πόδια του Γιάννη Στουρνάρα».

Θέση στην οποία ο Φιλιππάκης επέμεινε και μετά τον σάλο που προκάλεσε και μετά την παρέμβαση της δικαιοσύνης.  

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε πολλές ώρες μετά την ανάρτηση και ενώ υπήρξε παρέμβαση της δικαιοσύνης ενώ δηλώνει πως καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, βάζει έναν εξαιρετικά επικίνδυνο αστερίσκο σημειώνοντας  «ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής».

 

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: 

«Στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να τραυματίσουν την Δημοκρατία, απαιτείται ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλους. Η απάντηση σε καταστάσεις που την απειλούν οφείλει να είναι, σε κάθε περίπτωση, πολιτική και ομόθυμη.

Ευτυχώς, αυτή την φορά η τρομοκρατική επίθεση δεν πέτυχε το σκοπό της.

Αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής για πολιτικές, που τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή με διακριτές ευθύνες, για τσακισμένα δικαιώματα και κατακτήσεις όλη αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να υπαγορεύσουν εξελίξεις, επειδή αυτός ακριβώς είναι ο δεύτερος στόχος του «αποστολέα» που δεν δίνει την ταυτότητά του.

Η ψυχραιμία, όμως, η υπευθυνότητα και η καθαρή σκέψη είναι προϋποθέσεις και για τη δημοσιογραφική προσέγγιση στα ζητήματα αυτά, με σεβασμό, όμως, στη δεοντολογία και τις ανθρώπινες αξίες, είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ».

Διαβάστε ακόμη 

Ανάρτηση μίσους από Φιλιππάκη: επιχαίρει για Παπαδήμο,στοχοποιεί Στουρνάρα

Εισαγγελική παρέμβαση για την στοχοποίηση Στουρνάρα από Φιλιππάκη κ.α

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook