Προκλητικός ο δήμαρχος παρά τις τεράστιες ευθύνες του

Εκθετος ο Χ. Κορτζίδης στη συνέντευξη Τύπου για την τραγωδία στο λούνα παρκ. Δεν ανέλαβε καμία ευθύνη. Απάντησε με υπεκφυγές και... χειροκροτητές. Καταπέλτης εναντίον του το πόρισμα του ΣΕΔΔ

proklitikos-o-dimarxos-para-tis-terasties-euthunes-tou
SHARE THIS
0
SHARES

«Αναρμόδιος» και... ανύποπτος σε βαθμό πρόκλησης εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης για την τραγωδία του λούνα παρκ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τέσσερις ημέρες μετά το θάνατο του 13χρονου αγοριού. Σημειώνεται, δε, ότι η προκλητική παρουσία του δημάρχου, ήρθε ταυτόχρονα με τις πληροφορίες  για "πόρισμα-καταπέλτη" του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του κ. Κορτζίδη.

Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα για τα τραγικά κενά, τις εγκληματικές αμέλειες και την παντελή έλλειψη ελέγχων και μέτρων ασφαλείας, και χωρίς να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη, ο κ. Κορτζίδης δεν έδωσε καμία απάντηση για το δυστύχημα στο λούνα πάρκ που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι μέσα στην αίθουσα που δόθηκε η συνέντευξη Τύπου υπήρχε κόσμος που αντιδρούσε έντονα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο δήμαρχος Ελληνικού στο θέμα της ανύπαρκτης άδειας λειτουργίας και εγκατάστασης του λούνα πάρκ προέβαλε τον (απίστευτο!) ισχυρισμό ότι «το δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο», η «μη εμπειρία της δημοτικής Αρχής σε παρόμοια θέματα» και το γεγονός ότι «η επιχείρηση δεν κατέθεσε έγγραφα για να ζητήσει άδεια και θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή λειτουργία 1-3 μηνών και δεν πρόκειται για μια μόνιμη εγκατάσταση που θα απαιτούσε άδεια» είναι οι λόγοι που ο δήμος δεν έδωσε στην επιχείρηση άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης και μόνον εκμίσθωσε τον χώρο.

(Η αρχική τοποθέτηση του δημάρχου Ελληνικού)

 

Ομως ακόμα και η εκμίσθωση του χώρου έληξε στις 15 Φεβρουαρίου. Ο Δήμος στις 15 Μαρτίου εντόπισε (μετά από ένα μήνα!) ότι η επιχείρηση λειτουργεί ακόμα, και τότε - όπως είπε ο κύριος Κορτζίδης – ήρθαν σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία και συμφώνησαν ότι το λούνα πάρκ θα φύγει την Δευτέρα του Θωμά: Δηλαδή, σύμφωνα με τον κύριο Κορτζίδη, το δυστύχημα έγινε την... τελευταία ημέρα λειτουργίας του λούνα πάρκ.

Πάνω σε αυτούς τους προκλητικούς ισχυρισμούς έγιναν δεκάδες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αλλά ο Δήμαρχος Ελληνικού επέμεινε σε θολές απαντήσεις και δικαιολογίες. Οσον αφορά τις καταγγελίες ότι η επιχείρηση έκλεβε δημοτικό ρεύμα για να λειτουργήσει, η απάντηση ήταν εξίσου απίστευτη: Ο κ. Κορτζίδης είπε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε με γεννήτριες, καθώς η εκεί παροχή για το δημοτικό ρεύμα «δεν σηκώνει» τέτοιες εγκαταστάσεις,και μόνο το βράδυ για λόγους... ασφαλείας έπαιρνε δημοτικό ρεύμα το οποίο και άφησε να εννοηθεί ότι αυτό είναι πολύ μικρής αξίας. Ομως για να λειτουργήσουν τέτοια μεγάλα μηχανήματα θα πρέπει να υπάρχουν και μεγάλες γεννήτριες, που όμως κανείς δεν έχει δει στις εγκαταστάσεις του λούνα πάρκ.

Οσο για την όποια ανάληψη ευθύνης ο κύριος Κορτζίδης έσπευσε απλώς να ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και περιορίστηκε στο ρητορικό ερώτημα: «Ποιος μπορεί να είναι ήσυχος μετά από κάτι τέτοιο;». Στο ερώτημα για την εκκωφαντική σιωπή του ως Δημάρχου επί τρεις ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού προσέφυγε σε υπεκφυγές και εφηύρε "σκοπιμότητες" των μέσων ενημέρωσης λέγοντας:« Δεν θέλαμε να διαπληκτιζόμαστε στα ΜΜΕ χωρίς να έχει ταφεί το παιδί και πριν κάνουμε μια στοιχειώδη έρευνα για το περιστατικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook