
Δύο 12χρονα κορίτσια αναζητούσαν… ανώδυνο εύκολο τρόπο θανάτου σε δωμάτιο επικοινωνίας ιστοσελίδας παιδικών παιχνιδιών, εξαιτίας προβλημάτων που θεωρούσαν ότι αντιμετώπιζαν στις οικογένειές τους.
Οι αποδέκτες αυτών των μηνυμάτων, επίσης νεαρά παιδιά, επικοινώνησαν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», ενημερώνοντας για τις προθέσεις των διαδικτυακών συνομιλητών τους και έδωσαν τα ψευδώνυμά τους.
Άμεσα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν σε διαδικτυακές-αστυνομικές έρευνες, σε αλληλογραφία με την σελίδα παιχνιδιών, καθώς και με τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, για την ανεύρεση των στοιχείων ταυτότητας και τόπου διαμονής των ατόμων, με αποτέλεσμα την ακριβή και άμεση ταυτοποίησή τους.
Σε συνεργασία με τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα, εντοπίστηκαν οι οικογένειες των παιδιών, ενημερώθηκαν οι γονείς και με τη βοήθεια ειδικών ψυχολόγων προσεγγίστηκαν τα παιδιά.
Αντίστοιχος εντοπισμός, έγινε και για 65χρονο άνδρα, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. Βρέθηκε από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και διασφαλίστηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.
Για όλες τις περιπτώσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr