Follow us

Προπονητής Τάε Κβον Ντο: Ερευνες σε βάθος 15ετίας και για άλλα κορίτσια θύματα του 44χρονου - Ο κύκλος εμπιστοσύνης

Οι έρευνες για να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων βρίσκονται σε εξέλιξη

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Συμμετοχή σε εγχώρια και διεθνή τουρνουά πολεμικών τεχνών ή ταξίδια φρίκης και βιασμών; Δεκάδες πρόσφατες αγωνιστικές εξορμήσεις της σχολής Τάε κβον Ντο της Ηλιούπολης, σε επαρχία και εξωτερικό, έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" των αρχών, που αναζητούν στοιχεία και για άλλες ανήλικες αθλήτριες που έπεσαν θύματα του 44χρονου προπονητή, την τελευταία τριετία.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, εκτιμούν ότι ο προπονητής- "βιαστής", απομόνωνε κορίτσια και ασελγούσε σε βάρος τους, κατά τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία, στο περιθώριο των συχνών ταξιδιών για συμμετοχή σε διοργανώσεις πολεμικών τεχνών. Την ώρα που οι έρευνες για να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα πρώην αθλήτριες της σχολής της Ηλιούπολης, να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Ανακρίτριας.

Τα δίκλινα δωμάτια

Σε δίκλινα δωμάτια με ανήλικες αθλήτριες φέρεται να διέμενε στα περισσότερα ταξίδια σε επαρχία και εξωτερικό, ο 44χρονος προπονητής, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν συγγενείς των παιδιών. Τα στελέχη της Ασφάλειας, επιχειρούν να καταρτίσουν λίστα με όλα τα ταξίδια που πραγματοποίησε η σχολή του 44χρονου, την τελευταία τριετία, εντός και εκτός των συνόρων, για τη συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες. Στη συνέχεια οι αρχές θα προσπαθήσουν να διασταυρώσουν σε ποια από αυτά ο προπονητής μοιράστηκε δωμάτιο με ανήλικες κορίτσια και ποιά ήταν αυτά. "Άφηνε το μικρό κορίτσι να κοιμάται μαζί του στο ίδιο δωμάτιο", ανέφερε χαρακτηριστικά θείος πρώην αθλήτριας της σχολής, σημειώνοντας ότι ήταν κάτι που συνήθιζε να κάνει ο κατηγορούμενος βιαστής.

Σύμφωνα μάλιστα με το δικηγόρο των 3 κοριτσιών που υπέβαλαν μήνυση στον 44χρονο, Αντώνη Πεπελάση, υπάρχουν πληροφορίες ότι η αρρωστημένη δράση του προπονητή "συνεχίζεται μέχρι και σήμερα". Την ίδια εκτίμηση έχουν σχηματιστεί και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, που είχαν εδώ και σχεδόν δύο μήνες σε στενό "κλοιό" τον 44χρονο, μετά τις αρχικές καταγγελίες σε βάρος του.

Ερευνες σε βάθος 15ετίας

Εκτός όμως από το πρόσφατο παρελθόν, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες σε βάθος 15ετίας, αναζητώντας τον ακριβή αριθμό των θυμάτων του προπονητή. Γι' αυτό το λόγο αναμένεται άμεσα η δημοσιοποίηση των στοιχείων του, με εισαγγελική διάταξη, με την ελπίδα ότι και άλλα κορίτσια που είχαν βιώσει τον εφιάλτη του βιασμού στα χέρια του 44χρονου και είχαν βυθιστεί στη σιωπή, να βρουν τη δύναμη να απευθυνθούν στις αρχές.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση αναμένεται το επόμενο διάστημα να καλέσει σταδιακά πρώην και νυν αθλήτριες και αθλητές της σχολής Τάε κβον Ντο σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο που λειτουργούσε ο 44χρονος στις προπονήσεις, στα ταξίδια, αλλά και κατά τον υπόλοιπο χρόνο που περνούσαν μαζί του.

Διαβάστε Επίσης

Η εν διαστάσει σύζυγος πρόσωπο "κλειδί"

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2020. Σε κατάσταση αμοκ και πιθανότατα υπό τη επήρεια αλκοόλ, ο 39χρονος τότε προπονητής απειλεί με μαχαίρια την σύζυγο του που ζητάει να χωρίσουν. Κάνει γυαλιά-καρφιά το σπίτι και στη συνέχεια όταν έρχονται συγγενείς να τον ηρεμήσουν αποχωρεί. Θα επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα με μια καραμπίνα στα χέρια. Αστυνομικοί σπεύδουν στην ταράτσα και ο προπονητής τους απειλεί λεκτικά και προειδοποιεί ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του. Αφού καταφέρνει να ηρεμήσει θα παραδοθεί στις αρχές και θα συλληφθεί. Έκτοτε δεν θα μπορεί να πλησιάζει τη πρώην σύζυγο του στα 300 μέτρα, λόγω ασφαλιστικών μέτρων. Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση αναμένεται να εξετάσουν το επόμενο διάστημα αν η εν διαστάσει σύζυγος του κατηγορούμενου βιαστή, ενδεχομένως γνώριζε για την δράση του και αυτός ήταν ο λόγος του χωρισμού και του ενδοοικογενειακού επεισοδίου του 2020.

Καλοκαιρινά καμπ και… πιτζάμα πάρτι

"Με χαρά και ανυπομονησία θα υποδεχτούμε πάλι και φέτος τα παιδιά από τις 20/6 έως τις 29/7 να περάσουμε αξέχαστα και να δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις που θα αναπολούμε τον χειμώνα και να περάσουμε στιγμές ανεμελιάς και με πολύ διασκέδαση". Πρόκειται για το διαδικτυακό κάλεσμα του 44χρονου προπονητή στο καθιερωμένο summercamp της σχολής, μερικούς μήνες πριν. Αυτές οι εξωσχολικές δραστηριότητες, τα συχνά ταξίδια, τα pyjama πάρτι στο γυμναστήριο, σε συνδυασμό με τις καθιερωμένες πολύωρες ατομικές προπονήσεις, είχαν δώσει τη δυνατότητα στον 44χρονος με μεθοδικό τρόπο, να "ψαρεύει" τα ανήλικα θύματα του, κρύβοντας τις αρρωστημένες προθέσεις του κάτω από το "μανδύα" της ιδιότητας του. Από εκεί ξεκινούσε ο Γολγοθάς. Ο προπονητής απομώνωνε τα κορίτσια και τα βίαζε συστηματικά, τόσο σε χώρους του γυμναστηρίου, όσο και στο ίδιο του το σπίτι, την ώρα που απουσίαζε η γυναίκα του και ο ανήλικος γιος του. Αστυνομικές πηγές, χαρακτηρίζουν τις γενετήσιες πράξεις ως ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες για τα ανήλικα θύματά του. Πέντε ενήλικες σήμερα, αθλήτριες του συλλόγου, ηλικίας 19 έως 27 ετών, κατάφεραν να σπάσουν τη σιωπή τους και να αποκαλύψουν τα όσα είχαν ζήσει.

Διαβάστε Επίσης

Ο κύκλος εμπιστοσύνης και οι απειλές αυτοκτονίας

"Μπράβο δάσκαλε!!! Πάντα τέτοια!! Μας έχεις πολλές φορές αποδείξει ποσό αγαπάς τα παιδιά μας και για αυτό και εμείς σε αγαπάμε τόσο!", σχολίαζε σε ανάρτηση του 44χρονου στο Facebook, μια μητέρα αθλητή της σχολής. Ο προπονητής, είχε καταφέρει εδώ και χρόνια να "χτίσει" μια σχέση εμπιστοσύνης με τις οικογένειες των παιδιών που είχαν δραστηριοποιηθεί στο γυμναστήριο της Ηλιούπολης. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και μετά την αποκάλυψη των βιασμών, γονείς αθλητών συνεχίζουν να στηρίζουν τον 44χρονο και αρνούνται να πιστέψουν τα όσα έχουν καταγγείλει τα θύματα του. "Προτεραιότητα μας η ασφάλεια και η χαρά των παιδιών που μας εμπιστεύεστε...", έγγραφε σε άλλη ανάρτηση του ο προπονητής, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει το προφίλ εμπιστοσύνης. Η ασφάλεια και η χαρά, αποδείχτηκε ότι έκρυβαν τη φρίκη. Όταν το αρρωστημένο μυστικό του κινδύνευε να αποκαλυφθεί, ο 44χρονος φρόντιζε να λέει στα ανήλικα θύματα του: "Θα αυτοκτονήσω". Ήταν η απειλή που χρησιμοποιούσε για να κρατήσει κλειστό το στόμα των αθλητριών, που συνέχιζαν να ζουν τον εφιάλτη του βιασμού, μέσα στη σιωπή.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο χειριστικός προπονητής που "δεν μπορούσε να βάλει στοπ"

"Καταλάβαινα ότι δεν μπορεί να βγάλει σε υγιή σχέση όταν η άλλη είναι 14 χρόνων. Ότι θα με πάει φυλακή δεν το είχα σκεφτεί, αλλά καταλάβαινα ότι δεν ήταν σωστό. Κατέστρεψα αυτή τη σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης". Αυτά τα λόγια ανέφερε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας λίγες ημέρες πριν, ο 35χρονος προπονητής τένις, που είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2021, σε μια εξίσου σοκαριστική υπόθεση ασέλγειας σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών. Ακόμα και μετά την καταδίκη του σε 20 χρόνια κάθειρξης, οι αρχές αναμένεται να ξεκινήσουν νέα έρευνα καθώς από καταθέσεις μαρτύρων στο ακροατήριο προέκυψαν ενδείξεις πως ο κατηγορούμενος έχει ασελγήσει σε δύο ακόμη ανήλικες. Ο 35χρονος προσέγγιζε τα κορίτσια που προπονούσε στο σύλλογο που διατηρούσε στα Δυτικά Προάστια, κέρδιζε την εμπιστοσύνη των οικογενειών τους και στη συνέχεια τις έπειθε να συνάπτουν σχέσεις μαζί του. Δύο από αυτές αποκάλυψαν την αρρωστημένη δράση του στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ξετυλίγοντας το κουβάρι της δράσης του. "Δεν μπορούσα να βάλω στοπ" ανέφερε στο δικαστήριο παραδεχόμενος τις πράξεις του. Όπως συνέβη και στη περίπτωση του 44χρονου προπονητή Τάε κβο Ντο, ο 35χρονος είχε βρει τρόπο μέσω της ιδιότητας του να μένει απομονωμένος με τα ανήλικα κορίτσια. Μάλιστα ταξίδευε για μέρες μαζί τους στο εξωτερικό για διεθνή τουρνουά, χωρίς οι γονείς των θυμάτων να μπορούν να αντιληφθούν το τι πραγματικά συνέβαινε.

Διαβάστε Επίσης

Δράστες άτομα "εμπιστοσύνης"

Βιασμοί, απόπειρες, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ασέλγεια, αποπλάνηση, πορνογραφία και μαστροπεία ανηλίκων. Κάθε μήνα του 2022, τουλάχιστον ένα παιδί έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα. Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. διαχειρίστηκε 370 υποθέσεις που αφορούσαν διαφορετικά εγκλήματα σεξουαλικής φύσεως, με τα θύματα να φτάνουν τα 431. Μόνο τον περασμένο χρόνο, 86 κορίτσια, βίωσαν την απόλυτη φρίκη του βιασμού στα χέρια ενήλικων και ανηλίκων δραστών. Ο αριθμός αυξήθηκε μέσα σε μόλις 12 μήνες, κατά 21%. Ένα ακόμα μεγαλύτερο νούμερο, δεν αποτυπώνεται στις στατιστικές, με αρκετά θύματα να εκμυστηρεύονται το "γολγοθά" τους, πολλά χρόνια αργότερα. Σοκαριστικοί είναι και οι αριθμοί όσον αφορά τα παιδιά, που που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από άτομα εμπιστοσύνης (εκπαιδευτικό, παιδαγωγό, γυμναστή, κληρικό, γιατρό κ.α.). Μέσα στο 2022, η αστυνομία διαχειρίστηκε συνολικά 23 υποθέσεις κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, με τα θύματα να φτάνουν τα 28.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΛΑΣΙΘΙ 16 Μαϊ 2023 | 08:31

Κρήτη: Προπονητής Taekwondo απαιτούσε …μασάζ από ανήλικους αθλητές - Τους τιμωρούσε σε περίπτωση άρνησης

Δικάζεται προπονητής Taekwondo που καταγγέλλεται ότι απαιτούσε …μασάζ. "Μην αρνείσαι στο δάσκαλο, γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις…" έλεγε στους αθλητές που προπονούσε, σύμφωνα με καταθέσεις .

ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ 14 Μαϊ 2023 | 16:56

Ολυμπιακός: Προπονητής της χρονιάς στην Euroleague ο Γιώργος Μπαρτζώκας για 2η σερί σεζόν

Πριν 10 χρόνια, στο Λονδίνο, υπήρξε ο πρώτος Έλληνας κόουτς που κατακτούσε την Euroleague.

ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 12 Μαϊ 2023 | 21:42

Ολυμπιακός: H "Sun" στέλνει τον Κόουλμαν στο μεγάλι Λιμάνι

Η ιρλανδική έκδοση της εδημερίδας "Sun" κάνει λόγο για υποψηφιότητα του Κρις Κόουλμαν για τον πάγκο του Ολυμπιακού.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ 05 Μαϊ 2023 | 10:26

Πτολεμαΐδα: Αιματηρή απόπειρα ληστείας με ψαλίδι από δύο ανήλικες και μία 24χρονη

Δύο ανήλικες και μία 24χρονη τραυμάτισαν με ψαλίδι 31χρονη στην Πτολεμαϊδα, προσπαθώντας να τη ληστέψουν.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ 31 Μαϊ 2023 | 14:02

Απίστευτο περιστατικό στον Κορυδαλλό: Αγνωστος πυροβόλησε γυναίκες μέσα από αυτοκίνητο- Στο νοσοκομείο 3 παιδιά

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Κορυδαλλό όταν άγνωστος που επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητ,ο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο κατά τριών γυναικών. Στο νοσοκομείο τα παιδιά τους.

ΜΕ ΚΑΡΤΑ REVOLUT 31 Μαϊ 2023 | 07:40

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα αστυνομικών που διακινούσε μετανάστες: Ο "κάουμπόι", η "προίκα" και η... πινέζα

Ο 54χρονος αρχιφύλακας και ένας ακόμη κατηγορούμενος για 18 μήνες υπηρετούσαν σε κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Θράκη.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 31 Μαϊ 2023 | 07:32

Επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων: Οι υπολογιστές "ζόμπι", οι ενοικιαζόμενοι σέρβερ και οι τρόποι δράσης των χάκερ

Οργανωμένη ομάδα ή μεμονωμένους χάκερς, πίσω από τα 165 εκατ. αιτήματα, που οδήγησαν στη διήμερη κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων, αναζητούν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 30 Μαϊ 2023 | 07:33

Η ομάδα των "Χοντρών" στον Έβρο: Αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών - "Πήγαινε να πάρεις τα... παπούτσια"

Πέντε συνοριοφύλακες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο.

ΝΕΑ "ΓΙΑΦΚΑ" ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 29 Μαϊ 2023 | 08:10

Μαφία Πολυτεχνειούπολης: Ο "Έσκο" στρατολογούσε ανήλικους μαθητές - Έκλεψαν 6 φορές κατάστημα δίπλα στο υπουργείο Προ.Πο.

Οι προφυλακισμένοι πρώην "ένοικοι" των φοιτητικών εστιών, ασκούσαν μέσα από τις φυλακές, "φυσική εξουσία" στο ορμητήριο της νέας συμμορίας, που διακινούσε ναρκωτικά.

«ΤΡΙΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ. ΚΑΝΑΜΕ ΓΚΟΛ» 27 Μαϊ 2023 | 21:27

Ζωγράφου: Νέα βίντεο ντοκουμέντο με την δράση της συμμορίας ανηλίκων - Ποζάρουν με ναρκωτικά και κλεμμένα πορτοφόλια

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ένας από τους ανήλικους κρατάει στα χέρια του 3 πορτοφόλια και καμαρώνοντας τα δείχνει στον συνομίληκο του.

BULLYING 27 Μαϊ 2023 | 08:36

Bullying στο Νέο Ηράκλειο: Οι αντιφάσεις της 7χρονης και ο προβληματισμός των Αρχών - Τι εξετάζεται

Σε πάνω από τρεις αντιφάσεις έπεσε η 7χρονη που ισχυρίστηκε ότι την έδεσαν και τη φίμωσαν μέσα στο σχολείο της. Οι αστυνομικοί εξ αρχής αντιμετώπισαν με προβληματισμό την υπόθεση.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 26 Μαϊ 2023 | 20:05

Ζωγράφου: Έφοδος της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη - Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι-μέλη συμμορίας

Οι συλληφθέντες, 16 και 17 χρόνων, είναι μέλη σπείρας που θεωρείται "παρακλάδι" της μεγάλης συμμορίας που είχε εξαρθρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΙΜΑΛΦΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 26 Μαϊ 2023 | 10:22

Νύχτα τρόμου στο Παλαιό Φάληρο: Ληστές έδεσαν και φίμωσαν τους ενοίκους και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα

Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στο σπίτι από παράθυρο μπάνιου και αφού ακινητοποίησαν τους ενοίκους,τους έδεσαν σε καρέκλα και φίμωσαν με ύφασμα το στόμα τους.