Προσφυγή στο ΣτΕ για τα δεκαώροφα κτίρια δίπλα στην Ακρόπολη

Τα κτίρια βρίσκονται εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου της πόλης των Αθηνών στο άμεσο δομημένο περιβάλλον της Ακρόπολης.

prosfugi-sto-ste-gia-ta-dekawrofa-ktiria-dipla-stin-akropoli
SHARE THIS
0
SHARES

Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζονται οι δράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής πέριξ της Ακροπόλεως κατά της ανέγερσης δεκαώροφων κτιρίων στη σκιά του Ιερού Βράχου. 

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», με την προσφυγή χαρακτηρίζουν "εσφαλμένη και παράνομη" την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά. Οι προσφεύγοντες κατέθεσαν αίτηση για "πάγωμα των εργασιών". Παράλληλα στρέφονται κατά του ισχύοντος πολεοδομικού πλαισίου για την περιοχή του Μακρυγιάννη.

Η ανέγερση των δύο κτιρίων στις οδούς Φαλήρου 5 και Τσάμη Καρατάσου 4, έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Τα κτίρια βρίσκονται εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου της πόλης των Αθηνών (ΦΕΚ 96/Δ/10.2.2004), στο άμεσο δομημένο περιβάλλον της Ακρόπολης.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της οικοδόμησης στην οδό Μισαραλιώτου 7-11  το συμβούλιο αρχιτεκτόνων δεν έχει δώσει άδεια. 

Παράλληλα, την επανεξέταση της άδειας των δύο δεκαώροφων κτηρίων που «απειλούν» την θέα της Ακρόπολης ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα εξετάσει αναστολή χορήγησης οικοδομικών εργασιών και αδειών στην περιοχή, έως ότου επανεξεταστεί το πολεοδομικό πλαίσιο προστασίας της.

 

 

Φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook