Προσπάθησαν να εκταμιεύσουν έμβασμα... 650.000.000 ευρώ

Στο εδώλιο θα βρεθούν ένας Γερμανός, ένας Ρουμάνος και ένας Καλύμνιος

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η υπόθεση απόπειρας εκταμίευσης από τράπεζα της Καλύμνου, ποσού 650.000.000 ευρώ, με τη χρήση εικονικού διεθνούς εμβάσματος, θα εκδικαστεί στις αρχές του επόμενου μήνα, στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου στις 8 Φεβρουαρίου 2018, θα βρεθούν 67χρονος Γερμανός, 64χρονος Ρουμάνος καθώς και ένας 65χρονος Καλύμνιος κατηγορούμενοι για απόπειρα απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 26 Φεβρουαρίου 2013 όταν οι κατηγορούμενοι επισκέφθηκαν το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος, επανυποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης.

Άμεσα ξεκίνησε έλεγχος από την τράπεζα προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την ανάληψη των χρημάτων. Τα 650 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν επρόκειτο να πιστωθούν σε λογαριασμό που δήθεν είχε ο 67χρονος Γερμανός σε υποκατάστημα Φινλανδικής τράπεζας του Λονδίνου και στη συνέχεια θα κατατίθεντο στο λογαριασμό που είχε ανοίξει στο όνομά του στο υποκατάστημα της Ελληνικής τράπεζας στην Κάλυμνο, από όπου και θα τα έκανε ανάληψη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα ήταν άψογα σχεδιασμένα και ακόμη και η φόρμα με την ηλεκτρονική εντολή για να δοθούν τα χρήματα άριστα συμπληρωμένη και αρκετά αληθοφανές.

Ωστόσο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική εντολή δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην περιοχή μας έκανε την τράπεζα να το ψάξει λίγο περισσότερο και τελικά να ανακαλύψει ότι το διεθνές έμβασμα ήταν πλαστό!

Στη συνέχεια αντιπρόσωπος του Τραπεζικού Καταστήματος κατήγγειλε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τα «ευρήματα» του ελέγχου που είχε κάνει.

Άμεσα ενημερώθηκε για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε στις 27 Φεβρουαρίου 2013 το μεσημέρι τους τρεις κατηγορούμενους, όταν εξέρχονταν από το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, το οποίο είχαν επισκεφτεί εκ νέου για να δουν τι είχε γίνει με τα χρήματά τους.

Ακολούθησαν έρευνες στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 67χρονος Γερμανός, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά:

• Μια (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή

• Δυο (2) ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks)

• Τρεις (3) ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD)

• Δυο (2) κινητά τηλέφωνα και δυο (2) κάρτες sim

• Διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση

Επίσης στην κατοχή του 60χρονου Ρουμάνου εντοπίστηκαν:
• Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

• Δυο (2) κινητά τηλέφωνα

• Ένας (1) φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση

• Δυο (2) σημειωματάρια με τηλέφωνα

• Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στάλθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση.

«Τα χρήματα υπάρχουν»
Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Ακόμη και ενώπιον του ανακριτή της Κω οι κατηγορούμενοι για απόπειρα απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα υπάρχουν και μάλιστα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις στα νησιά μας!

Οι τρεις άνδρες συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Παναγιώτη Αβρίθη, Μιχάλη Κώστογλου και Δημήτρη Δρόσο απολογήθηκαν στον ανακριτή της Κω και με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι, ο 65χρονος Καλύμνιος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ο 67χρονος Γερμανός με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου, της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 10.000 ευρώ και ο 64χρονος Ρουμάνος με το όρο της εγγυοδοσίας ποσού 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στον ανακριτή ο Γερμανός αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε πως τα χρήματα πράγματι υπάρχουν και θα χρησιμοποιούνταν για επενδύσεις σε νησιά μας, όπως η Κάλυμνος, η Τήλος, η Λέρος κ.α. Αναφορικά με το εικονικό διεθνές έμβασμα ο ίδιος δήλωσε άγνοια και είπε πως δεν γνωρίζει από ποιον εστάλη αφού και εκείνος ενημερώθηκε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) για τα χρήματα που θα έμπαιναν στο λογαριασμό του.

Το δε μήνυμα στάλθηκε στον Γερμανό από Ισπανική εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν και ήταν αυτή που θα χρηματοδοτούσε και το όλο εγχείρημα. Όσο για τα χρήματα, ξεκαθάρισε ότι θα εκταμιεύονταν σταδιακά και όταν θα κρίνονταν ότι απαιτούνταν για τις επενδύσεις.

Από την πλευρά του ο Ρουμάνος φέρεται να δήλωσε ότι μετέβη στη Κάλυμνο με εντολή της Ισπανικής εταιρείας με την οποία και αυτός συνεργάζεται, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα αν και κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις (ακίνητα, κ.α) προκειμένου να γίνουν οι επενδύσεις. Μάλιστα ο ίδιος έχει κατασκευαστική εταιρεία και συνεργάζεται με την Ισπανική και ως εκ τούτου, πιθανόν να αναλάμβανε και το κατασκευαστικό κομμάτι της επένδυσης που θα γινόταν.

Τέλος από την πλευρά του ο Καλύμνιος δήλωσε ότι δεν έχει τη παραμικρή σχέση με την υπόθεση, τονίζοντας πως απλώς γνωρίζει τον Γερμανό.

Υπενθυμίζεται πως η όλη υπόθεση αποκαλύφθηκε με αφορμή εκτενή έλεγχο που διενήργησε η τράπεζα που επρόκειτο να δώσει τα χρήματα και η οποία ανακάλυψε πως η ηλεκτρονική εντολή πίστωσης αυτού του τόσο μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό του 63χρονου, ήταν πλαστή!

Από τη rodiaki

φωτό από τη rodiaki

ΜΙΑ ΚΩΜΙΚΗ ΠΕΡΣΟΝΑ 17 Μαρ 2020 | 08:59

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος -μαϊμού που απείλησε την υπάλληλο φαρμακείου- Κρατώντας τον...φρέντο στο χέρι

Δηλώνει "γιος του Ωνάση", μοντέλο του Βερσάτσε και δημοσιογράφος σε όλα τα κανάλια.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ 06 Μαρ 2020 | 18:58

Η ΕΛ.ΑΣ. εφιστά την προσοχή για άτομα που δήθεν ενημερώνουν για τον κορονοϊό

Eμφανίζονται στα σπίτια επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ ή του υπουργείου Υγείας

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 05 Μαρ 2020 | 18:39

Απατεώνες ζητούν χρήματα για να βοηθήσουν τους στρατιώτες στον Εβρο

Σε μια πολύ σημαντική προειδοποιητική ανάρτηση προχώρησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 04 Μαρ 2020 | 17:09

Προσοχή: Νέα απάτη με δήθεν ενημέρωση για τον κορονοϊό

Απόπειρα εξαπάτησης πολιτών από μία γυναίκα με πρόσχημα την ενημέρωση για το θέμα του κορονοϊού

ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ 03 Μαρ 2020 | 18:33

Νέα απάτη με πρόσχημα τον κοροναϊό: Λένε ότι είναι από το υπ. Υγείας για να μπουν στο σπίτι

Μετά τα δήθεν τροχαία τώρα επικαλούνται τον κορονοϊό για να αποκτήσουν πρόσβαση στοχεύοντας κυρίως αδύναμου , μοναχικούς και ηλικιωμένους

ΣΤΟΥΣ 4 ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 02 Απρ 2020 | 20:10

Κορονοϊός: Η χαρτογράφηση των κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία

Εχουν ληφθεί 590 δείγματα, από τα οποία τα 101 βρέθηκαν θετικά και 418 αρνητικά ενώ αναμένονται αποτελέσματα από 71 δείγματα.

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ OPEN 02 Απρ 2020 | 20:00

Δημοσκόπηση Alco: 9 στους 10 Έλληνες εμπιστεύονται τον Σωτήρη Τσιόδρα [Βίντεο]

Το 89% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η πληροφόρηση είναι έγκυρη και επαρκής

ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" 02 Απρ 2020 | 19:58

Σε λιμάνι της Αττικής 30 σκάφη αναψυχής από τη Γαλλία - Σε καραντίνα τα πληρώματα

Δεν μπορούσαν έως τώρα να προσεγγίσουν κάποιο ελληνικό λιμάνι λόγω των περιοριστών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 02 Απρ 2020 | 19:28

Μηταράκης: Σαφώς υπάρχουν φόβοι, απίθανο να μην νοσήσουν πρόσφυγες

Ο υπουργός τόνισε πως ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα είναι μεγάλος, εξού και θα ήταν πολύ δύσκολο να μην νοσήσουν κάποιοι από αυτούς.

ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ 02 Απρ 2020 | 19:08

Σάλος με καταγγελία συνδικαλιστή γιατρού για "μαϊμού μάσκες"- Τελικά ήταν fake news

Κατήγγειλε ότι οι μάσκες που έχουν στα νοσοκομεία δεν είναι ιατρικές αλλά για τη ρύπανση

02 Απρ 2020 | 19:01

Τσιόδρας για την έλλειψη σωματικής άσκησης: Μένω σπίτι δεν σημαίνει μένω ξάπλα

Ο λοιμωξιολόγος ξεκαθάρισε πως  ο εγκλεισμός δεν σημαίνει αποκλεισμός από οποιαδήποτε σωματική άσκηση

ΑΝΑΣΤΕΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 02 Απρ 2020 | 18:56

Μύκονος: "Εξαιρετικά κρίσιμη" η κατάσταση μετά το κρούσμα κορονοϊού- Εκκληση να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους

Στοπ σε όλα τα εργοτάξια του νησιού για 14 ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς