
Ντυμένοι ως αθλητές προσπάθησαν να φύγουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ.Βενιζέλος" δέκα Σύροι. Συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων στην Ελλάδα, πήγαν στο "Ελ.Βενιζέλος" για να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκή χώρα. Για τον σκοπό αυτό έκαναν χρήση γνήσιων διαβατηρίων άλλης χώρας, τα οποία όμως είχαν εκδοθεί για άλλα άτομα. Όπως διαπιστώθηκε, όμως, τα συγκεκριμένα διαβατήρια ήταν καταχωρημένα ως κλαπέντα - υπεξαιρεθέντα -απολεσθέντα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι Σύροι, προκειμένου να εξαπατήσουν τις Αρχές και να διαφύγουν της προσοχής τους, πήγαν στο "Έλ.Βενιζέλος" φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία, ώστε να δείχνουν ως ομάδα βόλεϊ, κρατώντας μάλιστα ίδιους αθλητικούς σάκους, καθώς και δύο μπάλες.
Στον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα, κάνοντας χρήση των προαναφερθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι δέκα κατηγορούμενοι, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτό: ΕΛ.ΑΣ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr