Ψάχνουν άλλες δύο γιάφκες του «τοξοβόλου» για όπλα και εκρηκτικά

Στο συγκεκριμένο δώμα βρέθηκαν επίσης, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα με το ένα σε λειτουργία.

Ψάχνουν άλλες δύο γιάφκες του «τοξοβόλου» για όπλα και εκρηκτικά

…15 κλειδιά έχουν βρεθεί στην κατοχή της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου και στα δύο σπίτια της ομάδας του «Τοξοβόλου του Συντάγματος», σε Πατήσια και Σεπόλια. Μόλις τα δύο… άνοιξαν την πόρτα εισόδου και το λουκέτο του δώματος της πολυκατοικίας στην οδό Οιδίποδος στα Σεπόλια, το οποίο φαίνεται να ήταν σπίτι-ασφαλείας (safehouse) της 28χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμη χώροι, ο ένας κρησφύγετο-γιάφκα του Γιάννη Μιχαηλίδη και ένα σπίτι ή γκαράζ, που μπορεί να υπάρχει αποθηκευμένος οπλισμός ή εκρηκτικές ύλες.

«Ποδηλατάδες» και κλειδιά

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν ενδείξεις και κάποιες μαρτυρίες, ότι Αθανασοπούλου και Βαλαβάνη έκαναν «ποδηλατάδες» συνεννοήσεων και σχεδιασμού, καθώς και στα δύο οικήματα, που είχαν απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο, βρέθηκαν ποδήλατα…

Ένοικος της πολυκατοικίας στα Σεπόλια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ούτε το όνομα της δεν είχαμε μάθει. Έφευγε και γυρνούσε πάντοτε βιαστική. Συνήθιζε να φοράει ένα καπέλο και πάντα σήκωνε το κασκόλ το πρόσωπο της. Την είχα δει παλαιότερα που είχε καλό καιρό να κυκλοφορεί με ποδήλατο μαζί με μία φίλη της. Λίγες ημέρες πριν από την σύλληψη της ακούσαμε θόρυβο σαν να έσερναν βαριά αντικείμενα».

Τα δύο κλειδιά, που άνοιξαν το δώμα στα Σεπόλιας είναι μέρος από τα συνολικά πέντε που είχαν βρεθεί στην κατοχή της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, κατά τη στιγμή της σύλληψης των τριών, στην Αγία Παρασκευή. Πέντε ακόμη είχαν βρεθεί την περασμένη Παρασκευή, στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Ναυάρχου Βότση 3 στον Άγιο Νικόλαο Πατησίων, και πέντε ακόμη το μεσημέρι της Κυριακής, στο δώμα της οδού Οιδίποδος στα Σεπόλια.

Μία ακόμη ένοικος στα Σεπόλια δήλωσε: «Η κοπέλα έμενε εδώ τους τελευταίους μήνες. Ποτέ δεν προσπάθησε να αποκτήσει σχέσεις με τη γειτονιά. Τις περισσότερες φορές έφευγε από το δώμα σχεδόν τρέχοντας. Τις τελευταίες μέρες ακούσαμε φασαρία από το δώμα χωρίς όμως να ξέρουμε τι έγινε».

Τα δύο σπίτια είχαν νοικιαστεί με χρονική διαφορά 15 ημερών. Στα Πατήσια από την 26χρονη Δήμητρα-Ευδοξία Βαλαβάνη με τα πραγματικά της στοιχεία ταυτότητας, στις 17 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ αυτό των Σεπολίων, από την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, στις 2 Οκτωβρίου 2019, μετά στοιχεία της πλαστής ταυτότητας ως «Ζωή Λαμπίρη». Το μίσθωμα ήταν 250 ευρώ και έδινε το ενοίκιο ανά δίμηνο στον ιδιοκτήτη σε δια ζώσης συναντήσεις.

Μούσια παππά μέσα σε… τηλεόραση

Τα οικήματα σε Άγιο Νικόλαο Πατησίων και στα Σεπόλια, είχαν εντοπιστεί σχεδόν ταυτόχρονα από τους αστυνομικούς στις 6 Φεβρουαρίου. Σε αυτό στα Πατήσια αποφάσισαν να εισβάλουν όταν είδαν στο εσωτερικό του έναν άνδρα, ο οποίος αποδείχθηκε πως ήταν ο καθαριστής, που είχε προσλάβει ένας… 25χρονος δήθεν για να καθαρίσει το σπίτι του «νεκρού αδερφού», και ενδεχομένως είναι ένας από τους δύο συνεργούς του «τοξοβόλου» στη ληστεία της Ερυμάνθειας Αχαΐας. Το δώμα στα Πατήσια το έθεσαν υπό διακριτική φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση για τουλάχιστον τρεις ημέρες και το μεσημέρι της περασμένη Κυριακής, μπήκαν σε αυτό.

Ανάμεσα στα ευρήματα στο δώμα των Σεπολίων εκείνα που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των αστυνομικών λόγω της ιδιαιτερότητάς τους ήταν τα ψεύτικα γένια ιερέα που βρέθηκαν μέσα σε μία παλιά τηλεόραση. Όμοια φορούσε ο ιερέας ληστής της τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, στις 29 Αυγούστου 2019, όταν με δύο συνεργούς του απέσπασαν περίπου 150.000 ευρώ. Βρέθηκε ένας 2ος φορητός ασύρματος συντονισμένος στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο πρώτος είχε εντοπιστεί στην κατοχή του «τοξοβόλου» και των δύο γυναικών κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους.

Να σημειωθεί ότι στην κατοχή του Γιάννη Μιχαηλίδη είχε βρεθεί και ένας ηλεκτρονικός μηχανισμός απενεργοποίησης immobilizer (ασφάλεια ακινητοποίησης αυτοκινήτου) ρυθμισμένο στις συχνότητες RAV 4, και ίσως έτσι εξηγείται ότι είχαν χρησιμοποιηθεί δύο τέτοια οχήματα από την «τριάδα». Το ένα χρησιμοποιήθηκε στο ταξίδι στην Αρναία Χαλκιδικής με την αρπαγή του αστυνομικού και το δεύτερο κατά τη σύλληψη τους.

Στο συγκεκριμένο δώμα βρέθηκαν επίσης, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα με το ένα σε λειτουργία, το οποίο ήταν σε φόρτιση στην πρίζα και πιθανότητα το χρησιμοποιούσε η Αθανασοπούλου για την επικοινωνία της με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις στο δώμα δεν εμφανίστηκε κάποιος προκειμένου να το αδειάσει ή καθαρίσει. Ήταν τακτοποιημένο και σε κατάσταση, όπως ενδεχομένως το είχε αφήσει η 28χρονη, πριν συλληφθεί.

Ο συνεργός… φάντασμα

Από τους πρωταρχικούς στόχους των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., είναι ο εντοπισμός του… 25χρονου συνεργού του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» και των δύο γυναικών που φαίνεται να… καθάρισε το σπίτι-κρησφύγετο στην οδό Ναυάρχου Βότση στον Άγιο Νικόλαο Πατησίων. Αυτός και τουλάχιστον ένας ακόμη, συμμετείχαν σύμφωνα με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη ληστεία της Ερυμάνθειας Αχαΐας.

Ο συγκεκριμένος άνδρας πήγε στο ισόγειο διαμέρισμα στα Πατήσια και ενδεχομένως πήρε χρήματα, οπλισμό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ίσως εκρηκτικά και οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο. Το σπίτι ήταν ακατάστατο με ανοικτές ντουλάπες και συρτάρια.

Από τα ευρήματα των συλλήψεων, ρούχα άλλου μεγέθους από αυτά του «τοξοβόλου», και την μαρτυρία του καθαριστή που προσέλαβε ένας… 25χρονος, οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι ίσως είναι το μοναδικό ασύλληπτο άτομο που διαθέτει χρήματα, ενδεχομένως και οπλισμό της ομάδας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΘΕΑΜΑ 05 Δεκ 2021 | 18:17

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε υπόγειο πολυκατοικίας [Εικόνες]

Στο σημείο που βρέθηκαν τα οστά έσπευσε κλιμάκιο της Ασφάλειας και ο χώρος αποκλείστηκε.

8000 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 05 Δεκ 2021 | 18:04

Βέλγιο: Με συνθήματα κατά των εμβολίων χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες - Ένταση με την Αστυνομία

"Εμβόλια, όχι ευχαριστώ", "Covid= οργανωμένη γενοκτονία", ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που έγραφαν τα πλακάτ, των διαδηλωτών στους δρόμους των Βρυξελλών.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ DRONES 05 Δεκ 2021 | 17:11

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: ''Φρούριο'' η Αθήνα εν όψει της 13 επετείου της δολοφονίας του [Βίντεο]

Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας για την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ DRONES 05 Δεκ 2021 | 12:54

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: ''Φρούριο'' η Αθήνα με 4.000 αστυνομικούς εν όψει της 13 επετείου της δολοφονίας του [Βίντεο]

Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας για την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΕΥΝΑ 04 Δεκ 2021 | 18:34

Φρίκη στη Γερμανία: Πέντε νεκροί, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά - Βρίσκονταν σε καραντίνα, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ [Εικόνες]

Πέντε πτώματα, δύο ενηλίκων και τριών παιδιών, βρέθηκαν σε σπίτι στα περίχωρα του Βερολίνου - Έχουν τραύματα από σφαίρες και μαχαίρι

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 01 Δεκ 2021 | 15:45

"Φάμπρικα ελληνοποιήσεων": 320.000 ευρώ έκρυβε ο Διοικητής του Α.Τ. Ασπροπύργου μέσα σε χρηματοκιβώτιο

Τουλάχιστον 34 εν ενεργεία αξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί σε αλλοδαπούς σεσημασμένους κακοποιούς - 8.5 ώρες δρούσαν ανενόχλητοι - 2.5 ώρες σε σύσκεψη με τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ ο υπουργός Τ.Θεοδωρικάκος

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 01 Δεκ 2021 | 12:26

Στον αέρα το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός λόγω... Πάπα και Γρηγορόπουλου - Αναβολή ζητάει η αστυνομία

Η αστυνομία ζήτησε να αναβληθεί το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και το Ιωνικός-ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Superleague, λόγω της επίσκεψης του Πάπα και της επετείου για τη δολοφονία του Αλ.Γρηγορόπουλου.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 30 Νοε 2021 | 13:47

Ηράκλειο: 57χρονος ξυλοκόπησε τη γυναίκα του και την απείλησε για τη ζωή της

Ενας 57χρονος ξυλοκόπησε τη σύντροφό του στο Ηράκλειο και απείλησε τη ζωή της.

ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗ 29 Νοε 2021 | 08:00

Βρετανία: 3χρονος μπόμπιρας πήρε την αστυνομία όταν η μαμά του λιποθύμησε - Το είχε δει στο Youtube [βίντεο]

Ο μικρός Τόμας Μπόφει από τα Γουέστ Μίντλαντς της Μεγάλης Βρετανίας κάλεσε την αστυνομία αφού η μαμά του έχασε τις αισθήσεις της.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ 25 Νοε 2021 | 12:31

Κύκλωμα πλαστών rapid test στο Σουφλί: Συνελήφθησαν φαρμακοποιός, αστυνομικός, στρατιωτικός και άλλα επτά άτομα

Απρόβλεπτες διαστάσεις με εμπλεκόμενους ακόμα και ενστόλων στα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό Ξηράς, παίρνει η "φάμπρικα" πλαστών πιστοποιητικών rapid test που χορηγούσε φαρμακοποιός στο Σουφλί.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ 23 Νοε 2021 | 12:42

Στο 20% το ποσοστό των ανεμβολίαστων αστυνομικών - Εμβολιάστηκε το 9% από τον Σεπτέμβριο

To 80% των αστυνομικών έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ 19 Νοε 2021 | 10:19

Φόβος και τρόμος είχαν γίνει δύο 18χρονοι στη Θεσσαλονίκη: Έκαναν 13 ληστείες

Δύο 18χρονοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για 13 ληστείες.

ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕΤΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ 18 Νοε 2021 | 10:49

Προσήχθη ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Η αστυνομία προσήγαγε τον αντιεμβολιαστή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα μετά.