Ψηφίστηκε η ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ -Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Ψηφίστηκε στη Βουλή το ρυθμιστικό για την Αθήνα που περιλαμβάνει την ρύθμιση για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

 Μετά από αρκετές κυβερνητικές παλινωδίες ψηφίστηκε το ρυθμιστικό για την Αθήνα  που περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Επί του θέματος υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης κατά την τοποθέτηση του καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν είχε ξεκάθαρη θέση για το γήπεδο και ότι κάνει «εμπρός-πίσω» χωρίς όμως να προχωρά στην διατύπωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η αγόρευση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για στείρα αντιπολίτευση αλλά και για διάσταση απόψεων στο εσωτερικό του θέματος.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής του κόμματος Νίκος Βούτσης δεν έκρυψε ότι υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε όμως και αυτός με την σειρά του τους δύο κυβερνητικούς εταίρους ότι δεν ενδιαφέρονται για το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά για την καλλιέργεια κλίματος εμφύλιας διαμάχης.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έπαιξε τα ρέστα της στις εσωτερικές διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης προσήλθε στη συζήτηση (αν και ανήκει στο γ΄ θερινό τμήμα της Βουλής ) για να απειλήσει με την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας με προφανή στόχο να διαφανούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά την σχετική ρύθμιση ψήφισαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι καθώς και η ΔΗΜΑΡ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Καυγάς και για την απόσυρση του ρυθμιστικού θεσσαλονίκης 

Την ίδια στιγμή η αιφνιδιαστική αφαίρεση του ρυθμιστικού για την Θεσσαλονίκη  βρέθηκε στο  επίκεντρο της κριτικής των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Μπροστά στην σωρεία αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από χθες το βράδυ ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως κρίθηκε αναγκαίο να επιστρατευτεί προς αρωγή του υπουργού Περιβάλλοντος, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός.

Υποστήριξε εν πολλοίς πως ήταν συνολική η απαίτηση όχι μόνο των εμπλεκόμενων φορέων της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, για πρόσθετη συζήτηση «ώστε το τελικό σχέδιο που θα ψηφιστεί να εκφράζει την πλειοψηφία των πολιτών της συγκεκριμένης περιφέρειας».