Ψυγείο: Ολα όσα κάνεις λάθος και ανεβάζουν το λογαριασμό του ρεύματος

Ηξερες ότι το ψυγείο είναι μία από τις συσκευές που καταναλώνουν αρκετό ρεύμα; Κι όμως υπάρχουν τρόποι να καταφέρουμε τη μέγιστη εξοικονόμηση

psugeio-ola-osa-kaneis-lathos-kai-anebazoun-to-logariasmo-tou-reumatos
SHARE THIS
0
SHARES

Είμαι σίγουρος ότι ενώ σε απασχολεί η κατανάλωση όλων των ηλεκτρικών σου συσκευών, του φούρνου, της τηλεόρασης, του πλυντηρίου, του θερμοσίφωνα κλπ, το ψυγείο το ξεχνάς. Ισως επειδή είναι πάντα σε λειτουργία και απλά το αγνοείς. Ωστόσο δεν θα έπρεπε. Το ψυγείο καταναλώνει ρεύμα, λίγο ή πολύ, 24 ώρες το 24ωρο και αν δεν προσέξεις, μπορεί να εκτινάξει την συνολική κατανάλωση στο σπίτι σου

Πως μπορείς να λοιπόν να την μειώσεις;

Με μερικά σημαντικά tips που αν εφαρμόσεις θα δεις μεγάλες αλλαγές στον λογαριασμό του ρεύματος!

 

1.       Ξεκίνα από αυτή καθαυτή την κατανάλωση του ψυγείου. Ολα τα ψυγεία δεν «καίνε» το ίδιο. Και όλα τα οικονομικά ψυγεία δεν είναι το ίδιο οικονομικά. Για αυτό τον λόγο υπάρχει πλέον και η ετικέτα ενεργειακής απόδοσης που σου αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες. Ετσι, κατά την αγορά πρέπει να ελέγχεις την ετικέτα για να γνωρίζεις τι πραγματικά αγοράζεις.

 

 

2.       Η επιλογή μοντέλου συνεχίζεται ανάλογα με τα λίτρα και την κατανομή μεταξύ ψύξης και συντήρησης.

Αν οι ανάγκες του σπιτιού σου είναι αυξημένες, ανάλογη πρέπει να είναι και η χωρητικότητα ενός ψυγείου. Δεν έχει νόημα να αγοράσεις ένα μικρό ψυγείο αν έχεις οικογένεια και τοποθετείς πολλά τρόφιμα για συντήρηση ή ψύξη, γιατί η συσκευή δεν θα καταφέρει να αποδώσει στο βαθμό που έχει κατασκευαστεί και θα έτσι καταναλώνει παράλληλα περισσότερο ρεύμα στην …προσπάθεια.

 

 

3.       Ψάχνοντας τι ψυγείο θα αγοράσεις ψάξε και για άλλη μία ένδειξη που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει. Οι λέξεις «Full NoFrost» σημαίνουν ότι το ψυγείο και η κατάψυξή του, έχουν αυτόματη απόψυξη και άρα δεν χρειάζεται να κάνεις συνεχώς την παλιά διαδικασία απομάκρυνσης των πάγων με καυτό νερό που και επίπονη είναι  και θα ανεβάσει την κατανάλωση ρεύματος αφού το ψυγείο πρέπει να αδειάσει, να μείνει για ώρες ανοιχτό και μετά να ξαναφτιάξει την ψύξη.

 

 

4.       Το πωε θα τοποθετήσεις το ψυγείο έχει μεγάλη σημασία γιατί το βοηθά να αποδώσει σωστά και οικονομικά. Μία μονάδα με αποστολή την ψύξη δεν πρέπει να είναι κοντά σε κάτι που …καίει. Ετσι, πρέπει να προσέξεις να μην βάλεις το ψυγείο κοντά σε καλοριφέρ, φούρνους και κουζίνες μαγειρέματος. Στις εντοιχισμένες κουζίνες που πολλές φορές οι συσκευές αυτές είναι κοντά, θα προσέξεις ώστε να υπάρχει σχετικό διαχωριστικό ανάμεσά τους ώστε να περιορίζεται η διασπορα της ζέστης προς το ψυγείο. Τέλος, όσο και αν σε  ενοχλεί ένα ψυγείο που εξέχει λίγο από τα υπόλοιπα έπιπλα, υπάρχει λόγος. Και αυτός είναι ότι το πίσω μέρους του ψυγείου που φιλοξενεί και το μοτέρ, πρέπει να έχει εξαερισμό. Μην κολλήσεις το ψυγείο στον τοίχο ενώ, ειδικά για εντοιχισμένες μονάδες, τσέκαρε ότι στο πάνω μέρος υπάρχει άνοιγμα για την κυκλοφορία του απαραίτητου αέρα.

 

 

5.       Εχοντας πλέον αποκτήσει το νέο σου ψυγείο, συχνά θα το θαυμάζεις. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το κάνεις με ...τις πόρτες του ανοιχτές! Το ψυγείο το ανοίγεις, παίρνεις ότι χρειαζεσαι και το κλείνεις, για να μην χάνεται η ψύξη, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να αναπαραχθεί. Επίσης να έχεις ρυθμίσει σωστά τα πόδια του ώστε  πόρτες να κλείνουν μόνες τους. Τέλος, κάτι που πολλοί αμελούν. Το εσωτερικό του ψυγείου είναι ένα υγρό περιβάλλον στο οποίο εύκολα μπορούν να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί. Για το καλό του ψυγείου λοιπόν, αλλά κυρίως της υγείας μας, πρέπει να το καθαρίζεις συχνά.

 

Τέλος, εάν σκέφτεσαι να αλλάξεις ψυγείο, εκτός από τις παραπάνω συμβουλές κάνε και ένα βήμα ακόμα. Μην πετάξεις το παλιό ψυγείο στο δρόμο, αλλά πρόσφερέτο το σε μία οικογένεια που το έχει ανάγκη. Ακόμα και αν έχει βλάβη, ο Κωτσόβολος θα το παραλάβει, θα το επισκευάσει και θα το μεταφέρει σε αυτούς που το χρειάζονται! Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook